Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zamujanje

Zamujanje

A se vam tudi dogaja, da ljudje vedno bolj zamujajo? Od kolegov, prijateljev do uradnih oseb. Pa to ne 15 minut ampak po 2, 3 ure. Ne sporočijo nič, se ne opravičijo. Kot, da se norca delajo ali kot, da je to postalo nekaj normalnega. Ampak kontra, pri teh istih osebah, moraš bit pa ti vedno točen ali celo prej.

Ravno iz tega razloga sem začela tudi sama ” zamujati” do tistih, ki zmajujajo pri meni.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno681, 22.08.2025 ob 15:07

A se vam tudi dogaja, da ljudje vedno bolj zamujajo? Od kolegov, prijateljev do uradnih oseb. Pa to ne 15 minut ampak po 2, 3 ure. Ne sporočijo nič, se ne opravičijo. Kot, da se norca delajo ali kot, da je to postalo nekaj normalnega. Ampak kontra, pri teh istih osebah, moraš bit pa ti vedno točen ali celo prej.

Mene nihče ne čaka, sam pa odidem, če se kdo ne drži dogovorjenega časa. Tisti, ki me nujno potrebuje me najde pri moji ročni uri!

Ja, čedalje bolj. Grozno! Sicer pošljejo SMS v smislu “sorry zamujam, pridem čez 10 minut”, ampak potem mislijo, da je to OK. Pa ni! Potem ti izpadeš nevljuden, če jih ne počakaš. Da bi pa koga čakala dve uri, ma ni šans.

Uf ja. Meni gre na živce tudi to, če sem sicer doma, pa sem z nekom zmenjena, da pride ali nekaj prinest alu pa iskat. Pa reče, da pride ob 18h potem ga pa ni do 21h. Pač, nevljudno. Ponavadi sem, sploh med tednom ob 20h v postelji. Ali pa folk govori, da imajo obveznosti, oh in sploh, ne vem kaj, potem pa slišiš, da je ves čas doma in si ob uri ne more vzet 5 minut. Nekateri se sami sebi zdijo oh in sploh pomembni. Ma niso. Vsi imamo obveznost, eni take, drugi drugačne, ma nekateri se tudi držimo zmenjenih ur.

Jaz sem vedno točna. Od doma grem raje 10-15 min prej. Dogovorim se tudi toliko prej, da vem, da bom takrat prosta. Dobro, lahko se zgodi, da mi pade kamen na glavo. To so izjemni primeri.

Ljudje, ki zamujajo se mi zdijo neresni, neodgovorni predvsem do sebe. Če nekdo 1x zamudi 10 minut, mi ni problem.Če je teh 10 -15min še 2. ali 3. , potem 4. ni več. Se mi malo smilijo taki ljudje, a kaj naj? Ne da se mi z njimi ukarjat.

Niti ne opažam tega pri ljudeh. Nehala pa sem sama zamujati, pa ne dve uri, ampak največ 15 minut, kar je tudi moteče in sem bila na to opozorjena. In nehala zamujat.

Jaz ne palim na to – “imam obveznosti”. Takoj mi je jasno, da se mu ne da. Ampak namesto, da bi rekel “ne morem” ali “nočem”, bo raje zamujal par ur, ker bo doma igral igrice. In ja, kot že zgoraj omenjeno, nekateri se dejansko hočejo naredit pomembne, ker imajo kao toliiiko obveznosti.

Jaz to opažam že nekaj let. Tudi, če so prišli ob dogovorjeni uri, so pa potem ves čas govorili, da nimajo časa in da morajo potem takoj domov, ker imajo še druge stvari za naredit. Ravno iz tega razloga sem s takimi prekinila stike. Nihče nima vsakič, ko se sreča s tabo še prej ali potem skoz obveznosti. Saj bi izgoreli, če bi bilo to res.

Pri meni kdor se ne drži dogovorjenega  ga odjebem.

Nikoli ne zamujam, zame je to znak spoštovanja in pričakujem, da se drugi enako organizirajo in ne zamujajo, ko smo zmenjeni. Z obvestilom, sms, klic, počakam 15min in potem odidem. Če so razlogi opravičljivi, se zmenimo naslednjič, če niso ne dvignem več, to gre vse na blok..

Ne toleriram zamujanja.
Dobesedno je to kraja tujega casa.
Pocakam 5 ali maximalno 10 minut.

Vampire dance, 22.08.2025 ob 15:10

Mene nihče ne čaka, sam pa odidem, če se kdo ne drži dogovorjenega časa. Tisti, ki me nujno potrebuje me najde pri moji ročni uri!

Enako tudi jaz.

Par tednov nazaj sem sorodnici pomagal oddati stanovanje; nekdo se je najavil za ogled ob določeni uri in jaz naj bi mu razkazal. Ga čakam ob uri… ga ni. Kličem… se ne javi. Počakam 10 min, napišem SMS… nič. Grem domov. Čez uro in pol me kliče, da zdaj je pa on tam. Zaželel sem mu naj se lepo ima – in to je bilo to. S tako neresnimi ljudmi se ne ukvarjam in tudi sorodnici sem odsvetoval, da mu odda.

Jezi me pa nekaj pri domačih… en od domačih mulcev konstantno zamuja. Ne glede na vse dogovore… on zamudi.

Sem ravno na tem, da ga enkrat zdaj, ko bo zanj pomembno, ne bom več počakal. In naslednjič tudi ne. Pa da vidimo…

Jap, 22.08.2025 ob 15:52

Uf ja. Meni gre na živce tudi to, če sem sicer doma, pa sem z nekom zmenjena, da pride ali nekaj prinest alu pa iskat. Pa reče, da pride ob 18h potem ga pa ni do 21h. Pač, nevljudno. Ponavadi sem, sploh med tednom ob 20h v postelji. Ali pa folk govori, da imajo obveznosti, oh in sploh, ne vem kaj, potem pa slišiš, da je ves čas doma in si ob uri ne more vzet 5 minut. Nekateri se sami sebi zdijo oh in sploh pomembni. Ma niso. Vsi imamo obveznost, eni take, drugi drugačne, ma nekateri se tudi držimo zmenjenih ur.

Tudi, če si doma se lahko nekaj zgodi in moraš it ven. In potem nekdo s kom si bil zmenjen 2 uri prej pride ravno takrat, ko te ni in potem si ti tisti ta grd saj sta bila zmenjena. Hja, bi pa prišel ob dogovorjenem času. Ja, vsi imamo obveznosti in, če smo nekaj dogovorjeni čakam max 15 min čez dogovorjeni čas, potem grem naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close