Domžale/Vrhnika/Grosuplje
Na Vrhniki ne. Na primorski avtocesti so nori zastoji, dnevno nesreče, to niti domov ne moreš priti.
V Domžalah ja, samo odvisno kje. V centru nikakor ne (SPB bloki), okolica je pa marsikje lepa. Pod Šumberkom, na Rodici …
Grosuplje isto. Okolica zelo lepa, spet odvisno kje. Ponekod so pa prebivalci take sorte, da jih ne bi hotela imeti za sosede.
gospodinja173, 21.08.2025 ob 21:11
Na Vrhniki ne. Na primorski avtocesti so nori zastoji, dnevno nesreče, to niti domov ne moreš priti.
V Domžalah ja, samo odvisno kje. V centru nikakor ne (SPB bloki), okolica je pa marsikje lepa. Pod Šumberkom, na Rodici …
Grosuplje isto. Okolica zelo lepa, spet odvisno kje. Ponekod so pa prebivalci take sorte, da jih ne bi hotela imeti za sosede.
Res je Vrhnika ima minus zaradi Primorske avtoceste. Jaz bi tudi najraje Domžale
Na Vrhniki sem nekoč imela službo, se vozila iz Ljubljane. Sem prišla hitreje tja kot z enega konca Ljubljane na drugega. Za živeti tam mi ni všeč. Grosuplje tudi ne, bližina ciganov. Domžale so super, samo ne ravno center. Domžalska občina je velika. Imaš bolj mirne predele, pa bolj mestne. Tudi Radomlje z okolico, Krtina, Dob itd. Lahko postaneš tudi sokrajanka Musarjeve v Radomljah.
Jaz sem iz Domžal preseljena na Vrhniko. Nikoli ne bi prostovoljno šla v Grosuplje, v smislu da bi tam kupila nepremičnino. Drugo je, če nekaj podeduješ, ampak jaz sem samo enkrat imela zdravniški pregled tam in je ciganov ogromno. Nisem nestrpna, ampak si sami svoj sloves delajo.
Domžale meni niso tok v redu, ker nimajo nobenih hribov, pohodne poti so pa samo ob Bistrici, kjer se vsi sprehajajo. Pozitivno je sicer to, da je v Domžalah večji nabor trgovin in bazen, če ga koristite. Časovno in kilometrov je približno isto iz Domžal in iz Vrhnike do Lj, s tem da si iz Vrhnike hitreje v centru Lj, iz Domžal pa hitreje v BTC.
Vrhnika – res ogromno pohodnih poti, gozdovi, hribi in lokacije s čisto vodo za poletno osvežitev, ogromno možnosti za različne športe nogomet, ribištvo, košarka, supanje po Ljubljanici, pohodništvo, kolesarjenje, dogajanja na Vrhniki je veliko več, ves čas so eni dogodki, kafiči, slaščičarne… dobra povezava avtobusov z Lj in kolesarska povezava z Lj.
Glede gneče na cestah je tako, da je veliko cest, kjer se izogneš gužvi, jaz grem zjutraj zgodaj proti Lj in sem v cca 20 min v Lj. Za nazaj pa iz Viča nekje 30min, včasih malo več. Misim da je to neka fama, da je samo na vrhniki gužva, v Domžalah pa ne. Ob prometni konici se povsod zabaše, tudi v drugih mestih.
Vrhnika – veliko bližje obali, popoldne lahko skočiš mal na morje. Podnebje je bolj primorsko čez poletje, pozimi je pa več snega kot v Domžalah.
Forum je zaprt za komentiranje.