Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Merkator i napitnine

Merkator i napitnine

A pustite gdaj na blagajni napitnino? Pa komu pripada firmi al tocno samo tej osebi na blagajni?

V Mercatorju ne pijem in zato ne puščam nobene napitnine.

Odgovor na objavo uporabnika
ne pijem, 21.08.2025 ob 10:28

V Mercatorju ne pijem in zato ne puščam nobene napitnine.

Nehaj moriti. Izraz se uporablja tudi, ce nagradis nekoga za uslugo, ki ni povezana s pitjem. Eni ste res morilci picajzlasti ?

V trgovinah placujem s kartico. Je pa tudi moja dilema v restavracijah in lokalih, kdo pobere ta denar.

delavcem ni dovoljeno pobrat viška v blagajni, če jim kdo pusti kak cent.

?, 21.08.2025 ob 10:39

Nehaj moriti. Izraz se uporablja tudi, ce nagradis nekoga za uslugo, ki ni povezana s pitjem. Eni ste res morilci picajzlasti ?

V trgovinah placujem s kartico. Je pa tudi moja dilema v restavracijah in lokalih, kdo pobere ta denar.

Meni so prodajalke povedale, da ne smejo vzeti niti centa.

In zato, ker to vem,  sem to napisala.  Ni pa res, da sem drobnjakarska.

Ali je tako težko   napisat na primer: “ali kdaj pustite preostanek drobiža na blagajni?”

Ja dam na blagajni v naši lokalni trgovini vsak december 20€ blagajničarki za njo in sodelavke. Vedno pokliče šefico in ji pove. za teh 20 € vem, da so njihove, za cente, ki jih včas pustim, pa na vem.

v nm pa ob zaklucku blagajne visek denarcev pospravis v svoj zep. I nikom nista.

Je to posteno?

Ponavadi ne puščam napitnin.

kako886, 21.08.2025 ob 17:09

za tisto hobotnico ali meduzo zgoraj, ni citiralo.

V nobeni trgovini blagajničarka ne sme vzet napitnine, tako da se zaman trudite. Morda ji pomagate s tistim centom, da na koncu nima minusa, to je pa tudi vse.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close