Diseminerani Plazmacitom
Spoštovani,
Moji mami stari 75 let so prejšno sredo potrdili Diseminerani plazmacitom včeraj pa pradpisali terapijo z Lenalidomid 15mg v kombinaciji z Deksametzomom. Ker na hematologiji ne dobiš konkretnih odgovorov -zdravijo neozdravljivo bolezen. Ker nas je zelo strah da bo terapija zelo slabo vplivala na življenje moje mame bi prosil če bi se nekdo javil kateri ima enako terapijo da se bi laho seznanili kaj nas čaka. Kaj bi se zgodilo če terapijo mama odkloni?
Za vse odgovore se zahvaljujem vsem borcem z DP
Hvala
Gregor
Moji tašči so postavili enako diagnozo. V bolnici je bila mesec in pol. Tja je šla sama. V dobrem stanju. Med tem časom, ko je bila v bolnici so ji odpovedala ledvica. Posledično je imela vsak drugi dan dializo. Zdravila, ki jih je imela je zelo slabo prenašala. Ko je prišla v domačo oskrbo, je bila zelo slabotna. Preden je šla v bolnišnico je vse delala sama. Po prihodu domov si niti zajtrka ni mogla pripraviti sama. Po treh tednih doma je na žalost umrla. Upam, da bo pri vas drugače in bo vse dobro.
Tule imaš mnogo branja – sploh knjižico (vodnik) je nujno prebrati.
.https://www.limfom-levkemija.org/diseminirani-plazmocitom/
Tudi kontakt koga z enako izkušnjo načeloma lahko dobiš.
Sorči, 21.08.2025 ob 07:07
Spoštovani,
Moji mami stari 75 let so prejšno sredo potrdili Diseminerani plazmacitom včeraj pa pradpisali terapijo z Lenalidomid 15mg v kombinaciji z Deksametzomom. Ker na hematologiji ne dobiš konkretnih odgovorov -zdravijo neozdravljivo bolezen. Ker nas je zelo strah da bo terapija zelo slabo vplivala na življenje moje mame bi prosil če bi se nekdo javil kateri ima enako terapijo da se bi laho seznanili kaj nas čaka. Kaj bi se zgodilo če terapijo mama odkloni?
Za vse odgovore se zahvaljujem vsem borcem z DP
Hvala
Gregor
Moj oče ga ima že nekaj let,par let mlajši od vaše mame.
Po trenutnih preiskavah je rak v remisiji ,kemo na dva tedna. Počuti se razmeroma dobro,razen par dni po kemo( sedaj v domačem kraju,prej v polikliniki UKC)Od začetka mu neka kombinacija zdravil ni pasala in je imel vse sorte problemov,bil res v slabem stanju. Potem so spremenili malo in zdej je bp. Tudi izgleda kot je včasih,preden se je vse začelo.
Če ne bi jemal zdravil( vseeno je z točno to bolezen “zdravilo”, za ka drugega pa “strup”, ampak ne gre drugače. Sicer bi šlo na kosti,ki.bi postale krhke in se lomile.
Njej in vam pa želim srečno.
Forum je zaprt za komentiranje.