Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Smrdeče noge

Smrdeče noge

Skoraj vsaki čevlji se mi počasi umradijo, ker se mi zelo potijo noge. Naj povem, da zelo skrbim za higieno nog, a če sem recimo 8 ur v službi v istih čevljih, mi noge smrdijo in pika – ni nobene pomoči, četudi jih ne vem s čim namažem. Tudi tiste blazinice meni čevljev ne razsmaradijo (protexx) ali pa ne znam ravnati z njimi. Tudi če čevlje operem, dam na sonce, je čez 2 dni stanje enako. Kaj naj storim, sem že čisto obupana – da bi jaz npr. šla nekam po službi, kjer bi se morala sezuti, raje umrem, kot da bi sezula čevlje… Problem je res hud. Mi lahko kdo s podobnimi težavami pomaga? Hvala.

Menjaj obutev, če imaš možnost, ko jih sezuješ daj borotalko not, da vpije vlago ali posuši na soncu, kupuj kvalitetne materiale, ne plastiko, uporabljaj in menjaj bele nogavičke, ki jih po uporabi odkuhaš.. to mi prvo pade na pamet.

1. sedemdnevna Vichy krema proti potenju (lekarna)

2. čim bolj zračna obutev (ne glej na videz)

Zvečer namakaj v zelenem čaju,

Do suhega posuši noge, magari s fenom.

Bombažne nogavice, ne najlonk!

Vsak dan druge čevlje!

Ko prideš domov, jih daj susit, zjutraj obujes druge.

Razstrupljanje cel organizem

Človeku je pač bosa noga narava v kateri naj bi bil. Če bi bila bosa ti ne bi smrdele noge. Ker je kvazi sodoben človek storil svoje okolje proti svojim nogam , proti svoji naravi, prav tako navade se potem dogaja neprijetno s tem tudi neprijeten vonj. Razne kreme s katerimi pa bi zatirali svojo naravno biološkost in procese pa so spet ena izmed norega sodobnega sveta.

Spremeni prehrano.

Odgovor na objavo uporabnika
Marta355, 19.08.2025 ob 21:04

Skoraj vsaki čevlji se mi počasi umradijo, ker se mi zelo potijo noge. Naj povem, da zelo skrbim za higieno nog, a če sem recimo 8 ur v službi v istih čevljih, mi noge smrdijo in pika – ni nobene pomoči, četudi jih ne vem s čim namažem. Tudi tiste blazinice meni čevljev ne razsmaradijo (protexx) ali pa ne znam ravnati z njimi. Tudi če čevlje operem, dam na sonce, je čez 2 dni stanje enako. Kaj naj storim, sem že čisto obupana – da bi jaz npr. šla nekam po službi, kjer bi se morala sezuti, raje umrem, kot da bi sezula čevlje… Problem je res hud. Mi lahko kdo s podobnimi težavami pomaga? Hvala.

Na redditu ljudje s temi težavami zelo tole hvalijo*.

To pa najbrž veste, da tudi če se ne potiš pretirano, ne smeš nositi istih čevljev dva dni zapored, usnje rabi dan, dva, da se spočije in da vlaga izpari, vmes jih imaš pa na lesenih šponerjih, da potegnejo vlago nase.

Si pa predstavljam, da je to ful neugodno, navidez majhna zdravstvena težavica, ki zaradi socialnih implikacij lahko rata problem reda velikosti prva misel zjutraj in zadnja preden zaspiš.

*vir:https://www.reddit.com/r/hygiene/comments/1hdgf42/do_you_guys_use_antiperspirant_aerosol_on_your/

Pozabil link dat:https://www.amazon.co.uk/Odor-Eaters-Odour-Destroying-Antiperspirant-Spray/dp/B009OC3HGE?th=1

Razen če delaš na delovišču, kjer moraš iz varnostnih razlogov imeti obute čevlje, res ne vem, kaj sredi poletja delaš v čevljih. Natikače obuj.

Kupi si prah proti potenju nog, dobiš ga v lekarni, vcasih tudi v kaki prodajni z cevlji, noge si pa namaži z jodom.

Rotiraj čevlje, mej 5 parov, nikoli istega nosit naslednji dan, da se vmes lahko posušijo. Lahko tudi imaš 1 par rezerven s seboj v službi, pa menjaš že po 4 urah obutev in nogavice. V vsakih čevljih imej vložke,  ker vložke je bolj enostavno prat kot cele čevlje, seveda redno peri te vložke. Občasno lahko v čevlje natreseš tudi sodo bikarbono (niti za nogo ni moteča soda, lahko tudi z natresenimi čevlji hodiš), bakterije ne marajo bazičnega okolja. Pa vedno glej, da imaš suhe noge, ko daš v nogavice. Lahko tudi s kakšnim 70 % alkoholom našpricaš čevlje ali vložke, ko “počivajo”. Noge si pa mažeš recimo s kremo, ki vsebuje čajevec, dm ima poceni tako kremo v tubi.

Če vse to upoštevaš, ti garantirano ne bodo čevlji več smrdeli, ker takih nesmrtnih bakterij tudi ti nimaš.

Odgovor na objavo uporabnika
Darko155, 19.08.2025 ob 21:16

Človeku je pač bosa noga narava v kateri naj bi bil. Če bi bila bosa ti ne bi smrdele noge. Ker je kvazi sodoben človek storil svoje okolje proti svojim nogam , proti svoji naravi, prav tako navade se potem dogaja neprijetno s tem tudi neprijeten vonj. Razne kreme s katerimi pa bi zatirali svojo naravno biološkost in procese pa so spet ena izmed norega sodobnega sveta.

Se pravi, da ti tudi pozimi hodiš bos? Mislim zunaj?

nič ni narobe s tabo. Če maš 8 ur noge v istih čevljih, bodo vsakemu zasmrdeli, sploh če naslednji dan daš v iste.

Jaz nosim vložke v vseh, najbolj poceni kar jih najdeš (ne išči nobenih magičnih super duper vložkov, to je samo da popivna švic in vzameš ven opereš) in tisto pač pereš, dokler se ne oglijo, potem pa vržeš stran in kupiš nove vložke.

Včasih sem tudi nosil 8 ur dnevno dan za dnem iste, itak je smrdelo in seveda nisem mogel se znebit vonja. Zdaj nosim max 5 ur iste, potem par dni teh ne, predvsem vedno pazim, da ne dam mokre noge v nobene čevlje, menjavam nogavice in je veliko bolje. Včasih malenkost zavoham po 5-urni nošnji kakšne, kjer vložkov dlje nisem opral in potem jih operem ali menjam. In ko vzamem ta vložek ven, že takoj čevlji nimajo nobenega vonja, vse je v vložku ujeto.

Ni primerjave od prej, 8-ur dan za dnem čevlji so celo sobo zasmradili, ko pa paziš in menjavaš, pa mogoče malo od blizu, ko povohaš. Jaz sem dosti podcenjeval vlago in bakterije, zdaj več ne.

Mam pa ene čevlje za orng umazana opravila, delo na vrtu, razna kopanja, košnjo, tistih pa sploh ne perem, ker vedno leti svinjarija nad gležnji not in nima smisla – prah, pesek trava itd. tisti smrdijo ko hudir, stari so 25 let. Ampak pri tistih me ne moti, mi jih pač ni škoda, ker so namenjeni za v svinjarijo, umazana dela.

In vedno ko nogo iz teh vzamem, grem direkt pod tuš in si noge namilim, nogavice takoj v pranje, ni šans da bi dal nogo iz teh v kakšne copate ali druge čevlje to razširiš potem vsepovsod bakterije. Moraš si v glavi zacahnat in to dosledno ločevat.

da smrdijo če rastejo iz riti ?

Tus, na mokre noge naneses sodo bikarbono. Ni varjante da bo kaj vonja

Nosiš poleti najlonke?

Lidera krema za noge + Schollov sprej za noge – meni ODLIČNA KOMBINACIJA.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close