Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vozil Toyota

Vozil Toyota

Zelo me je negativno presenetil znesek rednega servisa hibridnega Toyota corolla avta pri 90.000 km. Huh, preko 800 Eur.

To ni naše prvo tovrstno vozilo a zneski doslej niso bili niti pol tega. Cenika ni na spletu, zaračunajo kar hočejo?

Koliko daste drugi za servis pri toliko km.

Če ste si privoščili dragi avto menda imate za servis.

Tudi mene zanima , posebej koliko stane servis za Lexus .

Ko smo pred leti kupovali nov avto, sem oru vseh znamkah, za tocno dolocen tip motorja, ki sva ga imela nagledanega, poleg servisnih intervalov vprasala se za stroske rednega servisa. Vsakic ko narocam avto na servis, vprasam se za znesek in dam navodilo, v kolikor je kaj vec kot redni servis, da me pred popravikom poklicejo.

Ja, bo držalo, mene vsakoletni servis za Toyoto stane med 600 in 800 EUR.

A eni ste od včeraj na svetu?

Itak da so uradni servisi dragi, normalno, ko pa je tudi kvaliteta storitve višja. Uradni redni servisi pregledajo vse komponente, ki so priporočene od proizvajalca, kar je lahko zelo obsežno. Zamenjajo nekatere dele, da ne pride do okvare med uporabo na cesti. Uporabljajo originalne potrošne dele in maziva. To pa je seveda dražje.

Sicer je pa nepisano pravilo, da dokler ima avto garancijo, se ga vozi na uradni servis. Potem pa kakor želiš, če ti je predrago, pač greš do nekega privat mehanika, ki je cenejši. Skoraj zagotovo pa ni tako temeljit kot uradni servis.

Tako da, kolikor cvenka, toliko muzike. To velja tudi pri avtih.

Najbolj smešni so mi pa ti modeli, ki si kupijo nek avto zaradi znamke (nemški ponavadi), potem imajo pa gor ene poceni azijske gume 🙂 Pri teh se na daleč vidi, da so ta avto kupili samo zaradi statusnega simbola, potem pa za vzdrževanje nimajo 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
YeahRight, 20.08.2025 ob 08:19

A eni ste od včeraj na svetu?

Itak da so uradni servisi dragi, normalno, ko pa je tudi kvaliteta storitve višja. Uradni redni servisi pregledajo vse komponente, ki so priporočene od proizvajalca, kar je lahko zelo obsežno. Zamenjajo nekatere dele, da ne pride do okvare med uporabo na cesti. Uporabljajo originalne potrošne dele in maziva. To pa je seveda dražje.

Sicer je pa nepisano pravilo, da dokler ima avto garancijo, se ga vozi na uradni servis. Potem pa kakor želiš, če ti je predrago, pač greš do nekega privat mehanika, ki je cenejši. Skoraj zagotovo pa ni tako temeljit kot uradni servis.

Tako da, kolikor cvenka, toliko muzike. To velja tudi pri avtih.

Najbolj smešni so mi pa ti modeli, ki si kupijo nek avto zaradi znamke (nemški ponavadi), potem imajo pa gor ene poceni azijske gume 🙂 Pri teh se na daleč vidi, da so ta avto kupili samo zaradi statusnega simbola, potem pa za vzdrževanje nimajo 🙂

Ja res, ali pa eni, si kupijo BMWja, južnjaki seveda, pol pa nimajo za registracijo in avto stoji pred blokom par mesecev preden ga uspejo registrirat in vsak dan sedijo v prižganem avtu pred blokom. Potem pa komaj zberejo za lizing in bencin.

Glede stroškov servisa, popravil  pa vedno povedo v pooblaščenih servisih kakšen znesek bo in kaj bodo naredili, obstajajo mali in veliki servisi, odvisno koliko km ima avto. Po poteku garancije gre pa itak vsak do svojega mehanika na črno na servis.

hibrid = 2 motorja, 2 sklopa, komplicirana zadeva 2x bolj

Če hočeš zanesljiv avto in najcenejše vzdrževanje, kupiš čistega električnega

Če ti ne zadošča razdalja, pač bencinskega ali dizelskega

Hibridi so slepo črevo

Cena servisa Renault Clio #rant
byu/Different_Monk inSlovenia

Še en tak kmetavz, ki je zgleda ves dnar u avto dal, zdej bi pa šparal 🙂

Po informacijah so redni servisi caa 300€. Tukaj je verjetno veliki servis in so res takšne cene, naslednji bo spet 300€.

Nič ne zaračunajo kar se jim zahoče, ampak je na računu vse razvidno. Če kaj ne razumeš, jih vprašaj.

Kolk pride pa servis za zaporošca?

Uradni servis je servis ravno tako, kot neuradni. Če ne gre ravno za neko bolj eksotično vozilo, znajo popraviti vsi servisi, morda z izjemo popoldanskih obrtnikov, ki delajo bolj osnovne zadeve. Itak avto prvo vsi priklopijo na diagnostiko in preberejo status sistemov, a tudi računalnik se kdaj zmoti. Pa v času veljavnosti garancije je največkrat zahteva, da mora biti vozilo servisirano na uradnem servisu.

Drugače je pa vse industrija, treba je obdelati toliko in toliko vozil dnevno. Ne mislite, da bodo ravno vaš avto smatrali kot nekaj posebnega, je samo eden ok gmote pločevine, ki jo morajo servisirati tisti dan. Seveda so tudi cene uradnih servisov višje, pa ni nujno, da bo poseg bolj kakovosten. Se mi je že zgodilo, da po menjavi dela niso očistili niti masti, ki je izpadla. Znajo pa dodatno pregledati in narediti marsikaj, tudi stvari, ki hi jih lahko lastniki sami (včasih so lastniki sami naredili marsikaj), a vse to nanese h končnemu znesku.

Največ pa servisi služijo na motornem olju. Tu lahko znesek znižate tako, da prinesete svoje originalno pakirano olje, seveda enakega tipa, ki ga avto uporablja od začetka in specifikacij, kot piše v priročniku avtomobila. Če nočejo, pač poiščite servis, ki vam ne bo kompliciral.

Električni Lexus, komplet letni servis s podaljšano garancijo na baterijo, prejšnji mesec 115€, JAP!

Tudi uradni servisi se med seboj razlikujejo po cenah. Največja razlika je po navadi v uri dela. Tako da se splača malo povprašat naokoli. Pa treba se je dogovorit da pokličejo če bo kaj izrednega. Pa vnaprej se zmeniš če bo kaj več – npr.menjava zavornih diskov.

Drugače pa servisi vedno služijo na postavkah delo. Mislim da v Sloveniji ni toliko mehanikov kot je zaračunanih ur. Druga postavka na kateri služijo je čistilo za steklo. Vedno zaračunajo, vlijejo pa zelo razredčeno z vodo ali samo vodo ali celo nič. Potem je šele motorno olje.

Pa še nekaj – uradni servis ni garancija za kakovost. Meni so enkrat v posodo za hladilno tekočino vlili čistilo za steklo. Sem imela kar nekaj problemov zaradi tega.

Odgovor na objavo uporabnika
toyota fan, 19.08.2025 ob 22:19

Ja, bo držalo, mene vsakoletni servis za Toyoto stane med 600 in 800 EUR.

ja,kaj ti pa delajo na avtu….

Tukaj je verjetno veliki servis in so res takšne cene

Ne vem, zakaj bi delali veliki servis pri 90 tisoč kilometrih. Morda je pri hibridih drugače in se tak servis naredi prej. Res je tudi, da je med servisi velika razlika. Na primer, splošno je znano, da je od pooblaščenih za VAG grupo (VW, Audi, …) daleč najdražji Porsche Interauto. Tam so redni in izredni servisi tudi 2x dražji kot pri kakšnem drugem pooblaščenem servisu. Zato, če želiš sebi in svoji denarnici dobro, ne voziš k njim.

V osnovi pa lahko pričakuješ, da bo dražji servis pri 60 tisoč in 120 tisoč kilometrih. Za moj avto je tako bilo 200-300 evrov pri “običajnem” letnem servisu, za 60 in 120 tisoč pa okrog 500 evrov.

Da dodam, tam nekje pri 150 tisoč pa lahko pričakuješ tudi kakšen večji izdatek. Sklopka, jermen, … odvisno od načina vožnje, kje se je avto pretežno vozil in tako dalje.

“Tukaj je verjetno veliki servis in so res takšne cene

Ne vem, zakaj bi delali veliki servis pri 90 tisoč kilometrih. Morda je pri hibridih drugače in se tak servis naredi prej. Res je tudi, da je med servisi velika razlika. Na primer, splošno je znano, da je od pooblaščenih za VAG grupo (VW, Audi, …) daleč najdražji Porsche Interauto. Tam so redni in izredni servisi tudi 2x dražji kot pri kakšnem drugem pooblaščenem servisu. Zato, če želiš sebi in svoji denarnici dobro, ne voziš k njim.

V osnovi pa lahko pričakuješ, da bo dražji servis pri 60 tisoč in 120 tisoč kilometrih. Za moj avto je tako bilo 200-300 evrov pri “običajnem” letnem servisu, za 60 in 120 tisoč pa okrog 500 evrov.”

Na 90k km se menjajo svečke ali kaj že.

Pa saj na računu vse piše. Če kaj ne razumeš se zapelji nazaj do servisa in ti naj razloži.

Kaj ste eni tak blesavi, da ne znate brat in potem po forumih piskate.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close