Irena Štaudohar prišla od psihoterapevtke. Se je ozdravila kompleksov?
To je zdaj vprašanje.
Včeraj je Delo najavilo, da bo naslednji dan, torej danes, objavilo članek Irene Štaudohar k neki knjigi.
Pričakovali smo novo dozo obsesivnega ponavljanja, kako ona “bere” in kako je “brala to knjigo” in kako “vedno, ko berem knjige s to tematiko” in tako dalje.
A glej ti čudo! Niti enkrat v današnjem članku ni napisala, da “ko sem brala knjigo” ali “vedno, ko berem take knjige” ali “med branjem knjige sem razmišljala” itd. Niti enkrat!
Kaj menite, se je ozdravila kompleksa obsesivnega poudarjanja, da “veste, jaz berem”? Ali je to samo trenutno in bo kmalu relapsirala?
Glede na to, da se še ni ozdravila spakovanja v stilu “moj najljubši _____ (vstavi poljubno)”, kjer ima tudi svojo “najljubšo” črno luknjo ali “najljubši” kanal na Marsu, smo skeptični, da bo zdržala. Kompleksi so pač huda stvar in so trdovratni kot kurja očesa!
Pri Vesni Milek je problem, ker je tako strastna in perfektna, tako vsaj sama pravi:
“Če si ti tako občutljiv, odprt in hočeš svoje delo opravljati profesionalno in s strastjo do konca, potem te to uniči. Sama sem že kar nekaj časa na meji, ampak se držim.”
“Moram reči, da si knjige Nine Osenar nisem upala prebrati čisto do konca, ker sem se preveč identificirala, pisala je tudi o prekletstvu popolnosti. ”
Prekletstvo popolnosti.
Predstavili so jo pa na MMC kot “novinarko Dela in publicistko Vesno Milek, ki je pred leti na TV Slovenija ustvarjala zelo gledano in popularno oddajo Od blizu.”
Prvič slišim za to oddajo, pa sem mislil, da poznam pofl, ki ga proizvajajo na Kolodvorski, konec koncev sem zvest naročnik.
Forum je zaprt za komentiranje.