Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne moreva sanjati ne o štalci, ne o kravci

Ne moreva sanjati ne o štalci, ne o kravci

Kako ste prišli do svoje nepremičnine? So pomagali stari, ste poverbali po starih starših, če ste kupili z lastnim denarjem, kako ste šparali, kje ste v času varčevanja živeli, koliko v procentih sta privarčevali in koliko v procentih sta vzeli kredita in na koliko let. Midva sva dva, oba z dohodki nad povprečjem, nekaj malega sva našparala, veliko ne moreva, ker živiva v najemu in kakšno stvar si tudi privoščiva, če ne zdaj, ko sva mlada, kdaj!? Nekaj malega sva dobila po pokojnih starih starših denarja ampak nisva niti na eni četrtini cene stanovanja v Lj z okolico. Vidim lepe hiše, pred nimi mlade družine in sprašujem se od kje jim denar. Nisem nevoščljiv, samo rad bi vedel, je možno, da midva delava kaj narobe. Ko pomislim, da bi imela otroka se računica absolutno ne izide več. Še psa si ne bi mogla privoščit, mogoče mačka. Moja babi je vedno govorila, najprej štalca, potem pa kravca. No midva z najinimi dohodki ne moreva sanjati ne o štalci, ne o kravci. Ko kalkuliram bi se nama nekje pri 42ih letih lahko posrečilo, da bi imela toliko, da se ne bi potrebovala zapufati do pozne starosti.

Me je neki časa nekdo vprašal. Kaj imaš pa ti. Na kaj si ponosen ali kaj si ustvaril.

Malo sem razmišljal, ker me je dregnil tja, ker je živec in resnica.

Sem zamomljal…jaz imam pa rad Naravo….

Nihče tega ne razume

Odgovor na objavo uporabnika
Dva brez štalce, 17.08.2025 ob 17:57

Kako ste prišli do svoje nepremičnine? So pomagali stari, ste poverbali po starih starših, če ste kupili z lastnim denarjem, kako ste šparali, kje ste v času varčevanja živeli, koliko v procentih sta privarčevali in koliko v procentih sta vzeli kredita in na koliko let. Midva sva dva, oba z dohodki nad povprečjem, nekaj malega sva našparala, veliko ne moreva, ker živiva v najemu in kakšno stvar si tudi privoščiva, če ne zdaj, ko sva mlada, kdaj!? Nekaj malega sva dobila po pokojnih starih starših denarja ampak nisva niti na eni četrtini cene stanovanja v Lj z okolico. Vidim lepe hiše, pred nimi mlade družine in sprašujem se od kje jim denar. Nisem nevoščljiv, samo rad bi vedel, je možno, da midva delava kaj narobe. Ko pomislim, da bi imela otroka se računica absolutno ne izide več. Še psa si ne bi mogla privoščit, mogoče mačka. Moja babi je vedno govorila, najprej štalca, potem pa kravca. No midva z najinimi dohodki ne moreva sanjati ne o štalci, ne o kravci. Ko kalkuliram bi se nama nekje pri 42ih letih lahko posrečilo, da bi imela toliko, da se ne bi potrebovala zapufati do pozne starosti.

Če imata cca 1/4 gresta lahko v kredit s hipoteko. Obrok bo približno tako visok kot imata zdaj najemnino, torej privoščila si bosta lahko enako kot sedaj, le namesto najemnine bosta odplačila obrok kredita lastnega stanovanja.

Malo je potrebno stisniti do 1/4 potem so obroki podobni najemnine.

Delal, postavil cilje, prioritete varčeval, se odrekal marsičemu. Še eno leto do konca kredita po skoraj 20 letih.

samo jamranje….jamras ko stara baba…ce bi rad imel svojo nepremicno jo pac kupi…ka se pizda tok onegavis s tem kaj bo….ce ne pa v najem….saj vam bo luka mesec zgradil 25000 stamovanj…..kot tretje…nastepaj otroke, pusti sluzbo, premmozenje ki ga imas skrij, preimenuj se v sabahudina, tvoja v šemso in bos dobil stanovanje gratis…

Dva  z nadpovprečno plačo ne moreta dat 1500€ na mesec na stran? Pol sta pa res šalabajzera.
Bi ti razložila, pa sumim, da ti ne bo sedlo.
Ajd, napiši vajine zneske – plače in stroške, pa ti takoj povem, zakaj ti ne gre skozi.
Resno.

Pri 19 so mi starši kupili prvo stanovanje v mestu, kjer sem študirala. Pri 22 sem potem za rojstni dan dobila drugo, večje stanovanje, kamor sem šla na magister. Zdaj živim v tujini s partnerjem v tretjem stanovanju, spet darilo mojega očeta. Znajti se bo treba, kot so se znašli moji in še kateri drugi starši.

Vsega pač ne moreš imet. Gledati druge kaj imajo in se sam sebi smilit ni ravno produktivno a ne? Mogoče kdaj poglej ljudi ki imajo krepko manj kot vidva. Dve povprečni plači je čez 3k mesečno. 3.200 neto brez dodatkov (prevoz, malica).  Praviš da sta še od starih staršev dobila in imata 1/4 oz. 25% za stanovanje. Najemata pa svoje stanovanje a ne? Ne sobe. No jaz sem sobo. Živela kot študent. In kupila (jasno s kreditom) stanovanje. Prioritete pač. Če z več kot 3k mesečno in pologom za stanovanje nista zmožna kupiti stanovanje….imata problem ja. Ne finančni. Recimo da gledaš dvosobna stanovanja. Cena tam okoli 200-250k recimo. Imata 50k recmo. Obrok kredita bi vaju prišel okoli 900. Toliko je najemnina za dvosobno v ljubljani. Ja ga odplačuješ desetletja, ampak imaš svoje stanovanje. Isto plačuješ najemnino pa nimaš nič. Še vedno vama po plačilu ostane čez 2k. Za položnice, avto, hrano, oblačila, zabavo/izlete. Recimo da gre jurja (pretiravam ma ok) za položnice, avto, hrano, oblačila, kozmetiko ipd.). Še vedno vama ostane več kot jurja. Kam to vržeta? Ker s tem bi simpl pokrila otroka in še varčevanje za starost/nov avto ipd. recimo. Na dopuste greste z regresoma. Ki predvidevam sta 4k minimalno a ne? V glavnem….presrana razvajenca sta. Nobene logike, kako vama rata imeti takšno plačo z takšno mentaliteto mi je skrivnost. Večina ljudi ima podpovprečne plače, pa privarčujejo za polog in nakup. Ja tudi jaz sem bila med njimi. In to sama, ne z dvema plačama. Pri 30ih sem bila v svojem stanovanju. Vidva pa z več kot 3k in pomočjo starih staršev menda ne zmoreta. Reveža. Pomoje najboljš da za socialno zaprosita.

Ne razumem te, 17.08.2025 ob 18:24

Dva  z nadpovprečno plačo ne moreta dat 1500€ na mesec na stran? Pol sta pa res šalabajzera.
Bi ti razložila, pa sumim, da ti ne bo sedlo.
Ajd, napiši vajine zneske – plače in stroške, pa ti takoj povem, zakaj ti ne gre skozi.
Resno.

kaj ti ni jasno…on bi imel stanovanje sam placal ga ne bi….ker pol ne bo mogel 3x na morčka, pa 2x na smucanje, pa kk se bo hvalil na fejsbukovini….pol ma se pa babo ki bi vse đbest…pa mas jamranje po forumih kk ne more….

Nimam pojma. Ko sem šparal za štalco, mi je kravca ušla.

Vso srečo.

. . .  in kakšno stvar si tudi privoščiva, če ne zdaj, ko sva mlada, kdaj!?  . . . 

. . . samo tole bom rekel, uživajta še naprej in si marsikaj privoščita, samo potem ne jamrajta, da plačujeta najemnino in si ne moreta kupiti stanovanja.

Julij Cezar, 17.08.2025 ob 18:34

kaj ti ni jasno…on bi imel stanovanje sam placal ga ne bi….ker pol ne bo mogel 3x na morčka, pa 2x na smucanje, pa kk se bo hvalil na fejsbukovini….pol ma se pa babo ki bi vse đbest…pa mas jamranje po forumih kk ne more….

? jaz to prekleto dobro vem. Tale tip pač ne. Vse bi imel in vse naenkrat. To je ta razvajena instant generacija.
Pa bicikl za 8jurčkov, pa šoping, pa ven jest, pa avto ni izpod 40 jurčkov in mora bit nov vsaka tri leta… in fensi cunje, čistilka, dopusti.., ona pa frizer in kremice za 150€ in torbice za 600€, pijačke…

Še dobro, da zvozita skozi mesec, madona!

lloyd, 17.08.2025 ob 18:38

Nimam pojma. Ko sem šparal za štalco, mi je kravca ušla.

Vso srečo.

kravo dobis za vsakim vogalom…se kaka avtohtona se najde…mirna, pridna, delovna, manirlih v glavnem

Julij Cezar, 17.08.2025 ob 18:48

kravo dobis za vsakim vogalom…se kaka avtohtona se najde…mirna, pridna, delovna, manirlih v glavnem

Sam klinc ko je pa zemlja okrogla.

Velik sva dobila,velik delava in v štali je doskrat ogn v strehi, ker sva zjebana.. ampak se ne dava☝️

Ciljajta na stanovanje, še bolje, bivalni vikend ali manjša hiška nekje bolj na podeželju. Vzamita kredit. Do pologa si leto ali dve ne privoščita kaj veliko ali nič, toliko časa, da prišparata za polog. Potem odpade najemnina in gre sedanji znesek za najemnino za kredit, pa še ostane kaj. Bosta po letu ali dveh nadoknadila, kar si do nakupa lastne nepremičnine ne bosta mogla privoščiti. Pazita kakšne avte bosta imela, koliko dasta za hrano, kje nakupujeta, kdaj… Če bosta imela lastno hiško, bosta lahko prišparala tudi na položnicah za stroške, odvisno v kako velikem stanovanju sta sedaj. Ko sta na svojem, lahko prenavljata po zmožnostih, investirata v izboljšave itd.. In po, recimo 15-20 letih je nepremičnina vajina, in če že vidva nista mogla, bo vaš otrok nekoč dedoval po vama…

Ali pa si uredita začasno bivališče pri starših, če jih imate v bližini, katerih sama ocenita, ne bo najemnine, bistveno nižji stroški elektrike, komunale, ogrevanja.., v glavnem boljši pogoji za varčevanje.

lloyd, 17.08.2025 ob 18:51

Sam klinc ko je pa zemlja okrogla.

in…mas stalo…pol krava sama pride, se vsaka krava je prisla nazaj v stalo

Mogoče pa Ljubljana ni za vas, če zaostajati za povprečjem? Mogoče kakšna Savinjska, Celje? 60k za stanovanje in lahko v ponedeljek že delata na nosečnosti. Po četrtem je pa gospa lahko gospodinja, in tako ste samo še vi v službi v Lj.

Zabetoniraj si svojo potrebno pizdo nesposobne levakarske pizdule ne smete prejeti semena, pozabi na kravo krava zgonjena debilna nesposobna!!! Z beta luzerjem!!!

Dva brez štalce

DA , poerbajo, prodajo  gozdvoe, nepremičnine, posesti.  že tko so levi fašsiti, konuazrsji v kaki ju politki in imajo denar. lepe fine lsuzbice za nič delat. mnistrstvo kako pravo zadevo, pa je.  poglej tko. dedek in foter bla odvetnika. oaše živa, mulc mula bo pravnica. vse že zna samše faksek spaca. ima slzuzbo zagotovljeno.  znan odvetnik v mb.  dela v mb na morju ima podjetje. kejr mu delajo študetje šprava. ima jih več.  zasluži mesečno 30 000 do 40 000 evev da mu študnte rešuejo zadeve. on  ne dela veliko. ultra levičar. poleg kakšna gostilna kakšna varnostna sluzba, bilo kaj. do binam esec čistega 50 000 evrov min.  kakšno pdiejtje z okni, servis, karkoli.  mesečno potegne 100 000 euov. nek je poerbal neke neprmeičnine 5 komadov.  daje v najem.   sluzi od  tega masne parce.  kaj ti misliš kako?   pol pa še  nelegalne zadeve. droga, alkohol cigarete, hrana. gostilne,  kebabai, firzerski saloni. fsi morajo plačat občini , županu nejgovo ceno. da so poltiki tiho. tolko elvim tolk odesnim ,tolk ožupanu. 20% mogoče.  različno.  al bo plačal al pa mu dol zaprejo.  hja fantek???   ljudje gradijo nepremičnine. in prdajajo x10.  al kaj ti msiliš??

nimata otork?  kaj delata po lv tej grezici sploh??   kaj delata tukaj??  kaj niamta noben druge države, ki ni toliko levičarska. recimo madarska. rusija.  italija ogoče

Če sta kreditno sposobna, vzemite kredit namesto da sta v najemu. Midva sva gradila, živela pa vsak doma, stroškov ni bilo, ni bilo otrok, tako sva celo plačo dala na stran . Nič kredita.

Od nikogar nisem ničesar dobila. Delala sem dve službi ca 15.let, ena služba 8 ur, vse dni, tudi vikendi, druga po 7 ur dnevno brez vikendov, za minimalca. Živela v podnajemniški sobi s souporabo kuhinje in sanitarij, v zameno za najemnino in malo najnujnejše zelenjave iz njihovega vrta sem lastnici ob vikendih sčistila generalno celo hiši.  Vsak cent večkrat obrnila, privoščila si nisem nič. Se je splačalo, saj sem po 15.letih kupila lastno stanovanje v manjšem mestu. Potem sem spoznala partnerja in denar vlagala v obnovitev njegove hiše, v zameno za to sem solastnica. Moje stanovanje sem podarila mojemu otroku. Se da. če je volja, če je zadosti delovne energije, če je zavedanje, da smo lahko ponosni nase, če nam samostojno uspe brez pomoči drugih.

Kaj bosta sanjala, če še razmišljati ne znata. Sanje so za tiste, ki razmišljajo, iščejo načine, da pridejo do sanj. Za takšne kot sta vidva je rezervirano jamranje. In čedalje bolje vama bo šlo z jamranjem. 🙂

NE POSLUŠAJ IDIOTOV, ki ti tu gor komentirajo.

Dejstvo je, da bosta tu LE ŽIVOTARILA  (vedno so opcije kriminal itd.), če nista dediča ali vama niso starši dali zastonj stanovanja….

Ogromno je mladih, ki so v najemu in imajo otroka, sta oba zaposlena, pa morata poiskati pomoč, ker jim ne znese. NE GRE, V TEJ DRŽAVI NE – ne brez pomoči staršev.

Vsi so v stilu: MANSARDA pri mamici ali očku. Kupil očka ali mamica. Stanovanje po Jazbinšku.  Podedovano stanovanje, podedovana hiša. Kupljeno pred leti, ko je bila cena  10 % do 20 % današnje cene.

Cene stanovanj in hiš so šle noro gor. Tko. Če hočeš ŽIVETI. Išči delo v Avstriji, oba.

Ogromno jih je obogatelo s kriminalom! Nekateri imajo poslovno žilici, ipd.

TU BOSTA ŽIVOTARILA, ker oblast ne dela v korist ljudi ampak le klanov (islamskih) in mafij (vseh), ki jim mora vračati usluge, da so ji pomagali na oblast.

Ja toliko so pokradli, da so vsakemu Slovencu v 10 letih ukradli stanovanje.

Če sta pametna pejta v tujino. Tu BOSTA LE ŽIVOTARILA, če nista podedovala stanovanja, ga ni kupila mamica, se ne ukvarjata s kriminalom itd….

Slovenija je ugrabljena s strani elit, ki so prišle samo  plenit in delit le med svoje, in ni videti, da bi bilo kakorkoli bolje.

V tujini je vsaj toliko bolje, da so malo višje plače v Avstriji in cenejša stanovanja ali vsaj enaka.

Anonimno 6829, 17.08.2025 ob 19:22

NE POSLUŠAJ IDIOTOV, ki ti tu gor komentirajo.

Dejstvo je, da bosta tu LE ŽIVOTARILA  (vedno so opcije kriminal itd.), če nista dediča ali vama niso starši dali zastonj stanovanja….

Ogromno je mladih, ki so v najemu in imajo otroka, sta oba zaposlena, pa morata poiskati pomoč, ker jim ne znese. NE GRE, V TEJ DRŽAVI NE – ne brez pomoči staršev.

Vsi so v stilu: MANSARDA pri mamici ali očku. Kupil očka ali mamica. Stanovanje po Jazbinšku.  Podedovano stanovanje, podedovana hiša. Kupljeno pred leti, ko je bila cena  10 % do 20 % današnje cene.

Cene stanovanj in hiš so šle noro gor. Tko. Če hočeš ŽIVETI. Išči delo v Avstriji, oba.

Ogromno jih je obogatelo s kriminalom! Nekateri imajo poslovno žilici, ipd.

TU BOSTA ŽIVOTARILA, ker oblast ne dela v korist ljudi ampak le klanov (islamskih) in mafij (vseh), ki jim mora vračati usluge, da so ji pomagali na oblast.

Ja toliko so pokradli, da so vsakemu Slovencu v 10 letih ukradli stanovanje.

Če sta pametna pejta v tujino. Tu BOSTA LE ŽIVOTARILA, če nista podedovala stanovanja, ga ni kupila mamica, se ne ukvarjata s kriminalom itd….

Slovenija je ugrabljena s strani elit, ki so prišle samo  plenit in delit le med svoje, in ni videti, da bi bilo kakorkoli bolje.

V tujini je vsaj toliko bolje, da so malo višje plače v Avstriji in cenejša stanovanja ali vsaj enaka.

Kje so ta cenejša stanovanja v tujini? Na primerljivi lokaciji seveda.

In kdaj so bila stanovanja v sloveniji po par jurjev (praviš 10% cene pa to)?

Sprav se mati spomnit da ti tablete da bolnik.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close