Ups učitlce, dopusta bo kmalu konec!
Opremite se in izobrazite se ucitelji in uciteljice
Uh ja… ni več Janša, da bi lahko kar celo leto doma ostali tako, kot ste vi… vsako leto celo leto…
Povejte raje, da komaj čakate, kako bi svojo mularijo porinili k nam v šolo in imeli tričetrt dneva mir pred njimi. Pa nimate se več o čem pričkat s sosedi in bo super po učiteljicah mahat.
Vemo, da vam je težko brez nas. Smilite se nam tudi, le da vam razlog ne bi smel biti preveč v ponos. Ko bi vi vedeli, kaj znajo vaši otroci povedati o vaši družinski idili…
Joj prejoj, 17.08.2025 ob 16:11
Uh ja… ni več Janša, da bi lahko kar celo leto doma ostali tako, kot ste vi… vsako leto celo leto…
Povejte raje, da komaj čakate, kako bi svojo mularijo porinili k nam v šolo in imeli tričetrt dneva mir pred njimi. Pa nimate se več o čem pričkat s sosedi in bo super po učiteljicah mahat.
Vemo, da vam je težko brez nas. Smilite se nam tudi, le da vam razlog ne bi smel biti preveč v ponos. Ko bi vi vedeli, kaj znajo vaši otroci povedati o vaši družinski idili…
Meni kar slabo dela. Moji otroci so med karanteno komaj malo odpočili od nekaterih, jedli, zrasli. Najlepše obdobje po porodniški. Včasih sem enega ali drugega posedla nasproti sebe, sta bila že oba -najst takrat in samostojna za pouk na daljavo. Slišala sem marsikaj kar mi je želodec obračalo. Od nekaterih pa nisem slišala NIČ, kar mi je prav tako želodec obračalo. Ja, tisto leto smo slišali marsikaj, sprašujem se ali ste toliko nespametne, da niste predvidevale, da vas starši slišimo in je bilo hard, kar pomeni da v varno zaklenjeni šoli, kjer starši nimajo vstopa zna biti še stokrat slabše…
Anonimno 1071, 17.08.2025 ob 16:24
Meni kar slabo dela. Moji otroci so med karanteno komaj malo odpočili od nekaterih, jedli, zrasli. Najlepše obdobje po porodniški. Včasih sem enega ali drugega posedla nasproti sebe, sta bila že oba -najst takrat in samostojna za pouk na daljavo. Slišala sem marsikaj kar mi je želodec obračalo. Od nekaterih pa nisem slišala NIČ, kar mi je prav tako želodec obračalo. Ja, tisto leto smo slišali marsikaj, sprašujem se ali ste toliko nespametne, da niste predvidevale, da vas starši slišimo in je bilo hard, kar pomeni da v varno zaklenjeni šoli, kjer starši nimajo vstopa zna biti še stokrat slabše…
A si ti naivna. Kaj misliš, koliko pred vami smo mi vedeli, da vsi sledite vsaki naši minuti!
Veš, koliko staršev se je naučilo tisto, kar se v svojem času šolanja niso?
Enih par je pa dobilo nezaželjene vzgojne lekcije, tudi res. Prijelo se vas pa ni kaj dosti. Samo domišljate si, da ste zdaj kar pedagoški strokovnjaki postali.
Vidimo, kakšni so se vaši otroci vrnili v šolo. Nič si ne delajte utvar, da nam lahko prodajate zgodbe o vašem ubranem družinskem življenju. Na vaših otrokih se vidi na vsakem koraku, kako imate doma pohištvo postavljeno. Nočemo gledat, pa žal vidimo.
Ni problem samo v podedovanih sposobnostih. Hudič je v podrobnostih, ki so vam nevidne.
Otrok, ki pozablja svoje stvari vsepovsod (ker doma mama misli namesto njega).
Otrok, ki stopi čez smeti in ga ne motijo (vajen od doma).
Otrok, ki meče svinjarijo okoli sebe in tega niti ne opazi (ker mu doma ni treba pospravljat za sabo).
Otrok, ki se norčuje iz vsakega šibkejšega od sebe (ker tako vidi očeta ravnati z mamo, mamo pa sliši ogovarjati druge).
Otrok, ki pride v šolo zmečkan (ker ima mama mokre cunje v stroju pol dneva, preden jih obesi ali zloži)
Otrok, ki mu cunje smrdijo (isti razlog, kot zgoraj plus neprezračena stanovanja).
Otrok z mastnimi lasmi in zadahom iz ust (ker ga starši doma po cel teden niti pošteno ne pogledajo, kaj šele skrbijo za higienske navade).
Otrok, ki v šoli spi na klopi (ker starši sploh ne vejo, da je cele noči na telefonu).
Otrok, ki se izogiba telovadbi (ker vidi doma starše samo na kavču ali pa skriva modrice in umazano ali strgano spodnje perilo).
Prepirljiv in agresiven otrok (doma je to normalno).
Otrok, ki nenehno joče (ker starši od njega zahtevajo več, kot je zmožen).
Otrok, ki trdi, da je šola brezveze, ker itak ne bo službe dobil (sliši doma).
Otrok, ki nima dolžnosti, samo pravice (ne bomo o permisivni vzgoji, kajne?).
Nedružaben, vase zaprt otrok (starši s psihičnimi težavami).
Otrok, ki laže (ker mora skrivati pol svojega življenja pred drugimi po vašem navodilu in vzoru).
Naj naštevam dalje?
Pojma nimate, kako jasno se slika domov kaže na otrocih. Vi pa samo polni samohvale in laži.
Nisem uciteljica, me pa zanima, ce ste vi vsi biseri v svojih sluzbah? Dvomim no. Pa kaj imate proti pocitnicam prfoksov? Ste imeli vso moznost, da greste to studirat in biti ves cas na pocitnicah. Vi se ubadate samo s svojimi nadrejenimi, prfoksa se mora z nadrejenimi, otroci in mentalno omejenimi starsi. Razredna uciteljica je v dnevu z vasimi soncki vec casa kot vi. Pa dejte ze mir, vsak je imel moznost, da izbere in postane prfoks.Lahko bi tudi vi, sploh glede na to, da vsi veste kako se poucuje, kaj se poucuje, kaj je brezveze in kdo je dober ucitelj. Pa dober dan!
Anonimno 5903, 17.08.2025 ob 17:04
Nisem uciteljica, me pa zanima, ce ste vi vsi biseri v svojih sluzbah? Dvomim no. Pa kaj imate proti pocitnicam prfoksov? Ste imeli vso moznost, da greste to studirat in biti ves cas na pocitnicah. Vi se ubadate samo s svojimi nadrejenimi, prfoksa se mora z nadrejenimi, otroci in mentalno omejenimi starsi. Razredna uciteljica je v dnevu z vasimi soncki vec casa kot vi. Pa dejte ze mir, vsak je imel moznost, da izbere in postane prfoks.Lahko bi tudi vi, sploh glede na to, da vsi veste kako se poucuje, kaj se poucuje, kaj je brezveze in kdo je dober ucitelj. Pa dober dan!
Samo rezultate komentiramo, halo! Enako kot stranke komentirajo storitve prodajalk, gostincev, letalskega leta, zazidane stene, pečenega kruha, asfaltirane ceste. Vsak, ki ima poklic in službo, je nekomu odgovoren za opravljeno delo!
Ste opazili, da se zaganjajo samo v učiteljice nižje stopnje? Tam do četrtega razreda, potem pa vse potihne.
Tudi na govorilne ure hodijo množično samo v nižjih razredih, potem jih pa do valete ne vidiš, če jih izrecno ne kličeš v šolo.
Zakaj?
Kot prvo obvladajo samo šolsko snov do četrtega razreda. Tam se še vtikajo in pametujejo. Potem višje je pa treba kubike v litre preračunat, pa že ne gre več. ? pa rajši ne pridejo.
Drugi razlog: na eno učiteljico se jih skupinsko pet fb kolegic še upa spravit. Od šestega razreda navzgor pa ima otrok 12 različnih učiteljic in vseh 12 pač ni enako slepih za genialnost njihovih sončkov, tam se pa srečajo z realnostjo in se potegnejo nazaj.
Tretji razlog: mulci pridejo v puberteto in doma pokažejo svoje lepe manire, pa te mamice ne bi rade še od učiteljic poslušale, kake zverinice so si vzgojile.
Ostanejo samo še prepotentne pametnjakovičke in mame, ki so same učiteljice (ali pa so to hotele postati, pa ni šlo), tiste pa patriljirajo od enega do drugega učitelja in hodijo izsiljevat.
No, pa očetje z neuspešno nogometno kariero, ki mislijo, da so se jim Ronaldoti rodili in mora šola razumeti, da bo sinko milijonar, ne rabi pa znat pisat in čitat.
Takle mamo, a ne?
Ena960, 17.08.2025 ob 15:15
-
In bo treba garat vse do konca oktobra! Bo šlo? Saj potem imate spet ves teden frej.
Joj, kako budalo si ti.
Zato pa smo kjer smo…jaz si niti v mislih ne bi upala rečt kakšno čez učitelje…saj bodo tvojega otroka pospremile do poklica.
Ti pa gledaš dopust…pa ne misli si, da so jesenske počitnice planirane za prosto…učitelji tudi takrat delajo in se pripravljajo..verjemi.
Umotvor.
Zanimivo, katere učiteljice napadajo, 17.08.2025 ob 17:25
Ste opazili, da se zaganjajo samo v učiteljice nižje stopnje? Tam do četrtega razreda, potem pa vse potihne.
Tudi na govorilne ure hodijo množično samo v nižjih razredih, potem jih pa do valete ne vidiš, če jih izrecno ne kličeš v šolo.
Zakaj?
Kot prvo obvladajo samo šolsko snov do četrtega razreda. Tam se še vtikajo in pametujejo. Potem višje je pa treba kubike v litre preračunat, pa že ne gre več. ? pa rajši ne pridejo.
Drugi razlog: na eno učiteljico se jih skupinsko pet fb kolegic še upa spravit. Od šestega razreda navzgor pa ima otrok 12 različnih učiteljic in vseh 12 pač ni enako slepih za genialnost njihovih sončkov, tam se pa srečajo z realnostjo in se potegnejo nazaj.
Tretji razlog: mulci pridejo v puberteto in doma pokažejo svoje lepe manire, pa te mamice ne bi rade še od učiteljic poslušale, kake zverinice so si vzgojile.
Ostanejo samo še prepotentne pametnjakovičke in mame, ki so same učiteljice (ali pa so to hotele postati, pa ni šlo), tiste pa patriljirajo od enega do drugega učitelja in hodijo izsiljevat.
No, pa očetje z neuspešno nogometno kariero, ki mislijo, da so se jim Ronaldoti rodili in mora šola razumeti, da bo sinko milijonar, ne rabi pa znat pisat in čitat.
Takle mamo, a ne?
V bistvu se ukvarjajo starši z učitelji, namesto s svojimi otroki…pol pa je tako kot je. hehe
ne vem551, 17.08.2025 ob 17:27
Joj, kako budalo si ti.
Zato pa smo kjer smo…jaz si niti v mislih ne bi upala rečt kakšno čez učitelje…saj bodo tvojega otroka pospremile do poklica.
Ti pa gledaš dopust…pa ne misli si, da so jesenske počitnice planirane za prosto…učitelji tudi takrat delajo in se pripravljajo..verjemi.
Umotvor.
Poznam jih 5, stare čez 50, niti ena! ne dela nič tiste frej tedne vmes. Poleti pa so po 7 tednov na morju. Doma ob 14.00, seveda imajo čas dat perilo iz stroja prej kot ženske po težjih poklicih z dežurstvi.
Neregistriran, 17.08.2025 ob 17:53
Mulariji počitnice skrajšat! Naj lepo hodijo celo poletje v šolo utrjevati snov in bodo tudi učitelji več v službi.
A si imel popravce vsako leto? Potem veš, da si bil še julija v šoli in pol avgusta tudi. Pa učitelji s tabo vred.
E, vidiš še eno zapravljanje v družbi! Za one, ki nič ne znajo in se jim celo leto ne ljubi zvezka odpirat, je pa treba učiteljem še v počitnicah izvajat pouk. Pa pazi to! Za vsakega takega pacienta individualno!!! Faking zastonj inštrukcije po meri. In tričlansko komisijo, ki ga potem ocenjuje.
Za kak rezultat? Da postane nezaposljiv nepismen socialc, ki potem tu po monu serje po učiteljih.
Pizda vam čorava, res. Zajedalci družbe od malega do smrti.
Uvedel bi denarne kazni za starše tistih otrok, ki doma ne naredijo ene same faking naloge in šolskih torb niti domov ne prinesejo, kaj šele da bi se kaj učili.
Pa v šestem razredu iz šole vrečt in izučit za poklic, pri 16 letih pa delat.
Ma jebeš ti dopust v enem kosu v največji gužvi.
Taprava gospoda ima po 50 dni dopusta in to takrat, ko njim paše. Maja, septembra za na morje, februarja na smučanje v Švico ali na Norveško, vmes pa še kako eksotiko decembra.
Ravno zaradi poletnih počitnic ne bi bil učitelj. Marš z dopustom v tej vročini in gužvi.
Res je, 17.08.2025 ob 15:21
Večina začne že drug teden s pripravami. Ne zavidam jim. Sem bila ves čas največje vročine na šihtu pod klimo, za kar delodajalec plačuje štrom, šefov ni bilo večino časa, zdaj pa gremo mi za en mesec. A ni fino, ko imaš izbiro? Kristus, ne bi bila učiteljica!
Katera večina in kakšne priprave? Priprave delovnih listov, katere uporabljajo zadnjih 10 let? haha
V šolah bodo samo posameznice, ki so odgovorne za razdeljevanje učbenikov iz učbeniškega sklada. Na eno OŠ ena učiteljica, največkrat kakšna taka, ki vodi tudi knjižnico, da ne bo pomote. Pa ne naslednji teden, ampak od 27.8. dalje, da se razumemo.
Forum je zaprt za komentiranje.