Kje vas čevelj žuli šolstvo
Pred časom sem hotela sodelovati v skupini, saj sem mislila, da bodo v njej potekali konstruktivni pogovori, kar se šolstva tiče. Je pa ta skupina vse nekaj drugega. Tam se mamice odločbarjev pogovarjajo in si svetujejo kako čim boljše vnovčiti odločbe in za čim manj znanja dobiti dobre ocene. Tam noter so nekaj vredni le odločbarji, pridni in sposobni učenci so napiflani in so baje odločbarji veliko bolj nadarjeni od njih. Žalostna skupina.
Kaj, gospa učiteljica, žalostna ker moraš kaj več delat? Saj vas je kup takih, ki tam not pišete kako ste uboge. Odločbarji so problem? Čim več naj jih bo, da boste po 20 letih končno začele razlagat snov in učit kot je treba, da bo po Gaussovi krivulji normalna populacija razumela snov, ne pa da pri 8 letih predavate kot na faksu. Če bi delale kot je treba, bi otroci razumeli.
Če se dotaknem piflarjev. Kar malo statistično poglejte socialni status teh piflarjev in boste hitro ugotovili, da so to otroci, ki jim starši popoldne plačujejo še eno šolo, da so lahko uspešni. Večina si tega ne more privoščiti. Zato začnite zaboga že enkrat učit v razredu kot je treba!
Čedalje več agresivnih učiteljev, brez pedagoškega znanja, brez empatije, ni čudno, da imajo skupino.
Deca pa skačejo čez okna šol. Za cel razred otrok je naredilo samo v tem letu do junija samomor.
Se je pa za vprašati, kaj je z družbo narobe, da je toliko otrok depresivnih, odlocbarjev, zafuranih otrok, ki ne vidijo perspektive.
Potem se najde kar precej cvetk učiteljev, ki izvajajo mobing nad učenci, veliko povzročenih stisk otrok povzročajo učitelji in starši, pa tudi součenci, sošolci.
Zdaj po 4 letih izvedela od mojega otroka, kako je učiteljica izvajala mobing nad otrokom. Slišala od več sošolk, da nad drugim otrokom izvaja druga učiteljica…
Nisem pa slišala, da tudi nad mojim otrokom. Otroci NE govorijo radi o tem, posledice pa ostajajo.
Anonimno 2127, 17.08.2025 ob 10:26
Kaj, gospa učiteljica, žalostna ker moraš kaj več delat? Saj vas je kup takih, ki tam not pišete kako ste uboge. Odločbarji so problem? Čim več naj jih bo, da boste po 20 letih končno začele razlagat snov in učit kot je treba, da bo po Gaussovi krivulji normalna populacija razumela snov, ne pa da pri 8 letih predavate kot na faksu. Če bi delale kot je treba, bi otroci razumeli.
Če se dotaknem piflarjev. Kar malo statistično poglejte socialni status teh piflarjev in boste hitro ugotovili, da so to otroci, ki jim starši popoldne plačujejo še eno šolo, da so lahko uspešni. Večina si tega ne more privoščiti. Zato začnite zaboga že enkrat učit v razredu kot je treba!
Kako fina tolažba! Samo je problem, da nisi potolažena, ampak zafrustrirana, ne?
Ti tudi nisi polovice razumela v šoli, a ne? Hja vidiš, otrok je podedoval tvoje kapacitete…
Ne, NI socialni status odločilen, ampak vzgoja k rednemu delu.
Pa še nekaj. Od korone dalje je na netu milijavžent videorazlag snovi, pametni starši svoje otroke usmerijo k samostojnemu učenju in iskanju pomoči. Ne podpirajo lenobe s plačevanjem inštrukcij in zasebnih klubov učne pomoči. Sploh tisti z veliko denarja ne, ker ga znajo ceniti. To delajo cepci.
Delovne navade otrok so rezultat domače vzgoje, ne šole. Če se pa tvoj otrok hodi v šolo družit in igrat namesto poslušat razlago, si ga pač vsrala pri vzgoji.
Mame, ki svoje kvazi odločbarje branijo na vseh nivojih in jih učijo, kako goljufati sistem, delajo tem svojim otrokom medvedjo uslugo. Že v SŠ/gimnaziji nimajo več nekih privilegijev, da o faksu sploh ne govorimo. Tako ostajajo same skupaj s svojimi zafrustriranim nesposobnim podmladkom, ki je od majhnega naučen, da naj bi bil več vreden, samo da to vresnici ni. Na tak način jim uničujejo življenja, ne da bi se tega sploh zavedale, ali pač?
Status ali vzgoja?, 17.08.2025 ob 10:35
Kako fina tolažba! Samo je problem, da nisi potolažena, ampak zafrustrirana, ne?
Ti tudi nisi polovice razumela v šoli, a ne? Hja vidiš, otrok je podedoval tvoje kapacitete…
Ne, NI socialni status odločilen, ampak vzgoja k rednemu delu.
Pa še nekaj. Od korone dalje je na netu milijavžent videorazlag snovi, pametni starši svoje otroke usmerijo k samostojnemu učenju in iskanju pomoči. Ne podpirajo lenobe s plačevanjem inštrukcij in zasebnih klubov učne pomoči. Sploh tisti z veliko denarja ne, ker ga znajo ceniti. To delajo cepci.
Delovne navade otrok so rezultat domače vzgoje, ne šole. Če se pa tvoj otrok hodi v šolo družit in igrat namesto poslušat razlago, si ga pač vsrala pri vzgoji.
Ne skrbi ti za moje otroke, mi smo opravili vaše delo povsem dobro. Veš, najhujše je, ko si sam strokovnjak nečesa in to nekaj je predmet v šoli in kot strokovnjak tega gledaš kakšno razlago v zvezku prinese otrok domov in se lomiš od obupa kaj vse uči otroke v šolah, z malo ali nič napora…
Ja, ima ena zgoraj zelo prav. Nestrokovni, nepripravljeni, nedelovni, agresivni.
Cist tko bom rekla. Ce bos ti svojga otroka opazovala in namesto tega kaj vse zna, zacela iskat cesa vse ne zna, negativno odstopa od sovrstnikov, ga peljala k zdravniku to povedala, sla z njim na nadaljne na preglede, ti garantiram, da bodo nasli nekaj in bo dobil odlocbo. Vedno lahko nekdo nekaj najde da ni ok. Pol pa dobrodosla v klubu odlocbarjev. Jaz pohnam vec takih starsev in otrok,ki jih odlocba preobremenjuje in bi si zeleli biti brez. Ne poznam 1 osebe, ki bi mislila in delala kot pises ti. Slisala sem sicer od ucuteljice za eno tako druzino pri nas, ampak poznam jih pa ne.
Anonimno 2127, 17.08.2025 ob 10:42
Ne skrbi ti za moje otroke, mi smo opravili vaše delo povsem dobro. Veš, najhujše je, ko si sam strokovnjak nečesa in to nekaj je predmet v šoli in kot strokovnjak tega gledaš kakšno razlago v zvezku prinese otrok domov in se lomiš od obupa kaj vse uči otroke v šolah, z malo ali nič napora…
Ja, ima ena zgoraj zelo prav. Nestrokovni, nepripravljeni, nedelovni, agresivni.
Si pomislila, da otrok polovice razlage ni poslušal in tabelske slike ni prepisal v zvezek, ker je klepetal?
Najslajše je pljuvati v lastno poklicno skledo, a ne, trapa primitivna?
Anonimno 6564, 17.08.2025 ob 10:33
Čedalje več agresivnih učiteljev, brez pedagoškega znanja, brez empatije, ni čudno, da imajo skupino.
Deca pa skačejo čez okna šol. Za cel razred otrok je naredilo samo v tem letu do junija samomor.
Se je pa za vprašati, kaj je z družbo narobe, da je toliko otrok depresivnih, odlocbarjev, zafuranih otrok, ki ne vidijo perspektive.
Potem se najde kar precej cvetk učiteljev, ki izvajajo mobing nad učenci, veliko povzročenih stisk otrok povzročajo učitelji in starši, pa tudi součenci, sošolci.
Zdaj po 4 letih izvedela od mojega otroka, kako je učiteljica izvajala mobing nad otrokom. Slišala od več sošolk, da nad drugim otrokom izvaja druga učiteljica…
Nisem pa slišala, da tudi nad mojim otrokom. Otroci NE govorijo radi o tem, posledice pa ostajajo.
ČEZ okno? MOBING nad otrokom?
Porka motorka, si bistra ko gosti sok! Razčisti si pojme najprej.
Taki pa se najdete na kup in pametujete o šolstvu… nepismene koze, namesto z otroki na fb … eh, ubogi vaši otroci.
Saj niti ne veste, kako je vašim otrokom nerodno zaradi vas! Vam dajo vabila na šolske prireditve? Ne, a ne? Ker ne želijo, da se hodite tja kazat, jih je sram, da jih sošolci vidijo z vami.
Druga plat, 17.08.2025 ob 11:10
Si pomislila, da otrok polovice razlage ni poslušal in tabelske slike ni prepisal v zvezek, ker je klepetal?
Najslajše je pljuvati v lastno poklicno skledo, a ne, trapa primitivna?
Pa še dodajam. Take pametnjakarske matere dajo svojim sončkom vedet, da jim bojo doma pomagale pri učenju, zato se sončki v šoli razkomotijo, poleg tega, da si v šoli privoščijo vsaj malo otroštva in druženja, ker jih doma itak čaka teroristična mati, ki jim bo cel popoldan spremenila v pouk.
Najmanj tri take osebno poznam in mi gre na jok, ko vidim njihove otroke, koliko si iščejo po pouku izgovorov, da jim še ne bi bilo treba iti domov… one pa seveda matere leta, brezhibne…
Ma fuj!
Sem vpisana v to skupino. Ni res, da je to odločbarska skupina. Mnogo konstruktivnih debat je, se pa pojavita vsekakor dva ekstrema – materam je vsekakor najpomembnejša dobrobit svojih otrok, medtem ko nekatere učiteljice zagovarjajo zgolj in le pravila šolskega sistema. Velikokrat opazim, da jih za otroke ne briga absolutno nič in če bodo lahko naškodile, bodo.
Ktmena, 17.08.2025 ob 12:34
Sem vpisana v to skupino. Ni res, da je to odločbarska skupina. Mnogo konstruktivnih debat je, se pa pojavita vsekakor dva ekstrema – materam je vsekakor najpomembnejša dobrobit svojih otrok, medtem ko nekatere učiteljice zagovarjajo zgolj in le pravila šolskega sistema. Velikokrat opazim, da jih za otroke ne briga absolutno nič in če bodo lahko naškodile, bodo.
Pa ja da. Vsaka druga je postala učiteljica točno zato, da bo enega pamža maltretirala… daj no malo glavo uporabljaj!
Sistem je pa z razlogom tam. Ker bo tudi tvoj otrok MORAL živeti v sistemu, najbrž se ta ne bo prilagajal njemu. Kaj praviš?
Razen če si Elon Musk in boš mu zagotovila življenje na dislocirani farmi, kamor sistem ne bo posegel.
Pa dvomim.
Ti imej tvoje otroke rada, to je tvoja naloga. In pusti, da šola opravi tisti del odraščanja, ki ga ti ne moreš.
So nekateri zelo dobro zapisali; sigurno ja, da se ucitelji znasamo nad ucenci (ker imamo prevec casa,haha), nestrokovni, predavamo itd.Ko bi vi vedeli, da se velikokrat ukvarjamo samo mi s takim otrokom,ki doma ne prejme ne vzgoje ne skrbi ne nic.Uci se po ucnem nacrtu, standardi morajo biti dosezeno(pa ce nam je to vsec ali ne).Ce so minimalni standardi previsoki,obstaja NIS. Ne da se mi niti vsega razlagat,jaz vem,da je ta poklic zame poslanstvo,koliko casa me bo pa to se drzalo nad vodo, pa je tudi vprasanje.Vam pa privoscim,evo, v solo ze prihajao ucit generacije Z.Zdaj boste videli razliko.Vec o tem pa ne bom.
Pa srecno.
Forum je zaprt za komentiranje.