Preužitek
Moji in moževi starši, obojni so izrazili željo, da med svoje otroke razdelijo dediščino še za časa življenja.
Je to pametno storiti? Ima kdo izkušnje? Jaz ne vem točno kaj naj si mislim, čustveno mi je to težko sprejeti, ker vidim, da razmišljajo o slovesu. Pravno gledano tudi ne vem, če je to pametno. Da bomo vsi otroci poskrbeli za njihovo starost je jasno, brez prepisa ali s prepisom. Moji starši so že bili pri notarju in ta jim je svetoval pogodbo o preužitku.
Razumem, da do njihove smrti si lastnik, dolžan si skrbeti za njih, brez njunega dovoljenja ne upravljaš s premoženjem – kako pa to vpliva recimo na otroški dodatek, štipendijo, morebitno mesto v študentskem domu za naše otroke?
Kak nasvet? Hvala.
Anonimen15748292, 17.08.2025 ob 08:59
Oboji starši so zelo pametni očitno.
Odvisno od primera do primera. Kaj pa starši, ki prepišejo na otroka s pogodbo o preužitku neko nepremičnino, potem pa jo pustijo propadat prazno, svojemu sinu ne dovolijo niti da se vseli, niti da vlaga vanjo, vnuki so v najemu, ko bi lahko kdo imel rešen stanovanjski problem ali bi oddali in z najemnino pokrivali stroške oskrbe staršev… nepremičnina izgublja vrednost, vsi imajo stroške, sin skrbi za njiju, ki sta skoraj nepokretna, stroški nege ogromni… kaj pa vem…
Forum je zaprt za komentiranje.