Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nimam prijateljic, mož pa ne prijateljev.

Nimam prijateljic, mož pa ne prijateljev.

Nikoli v življenju nisva imela prijateljev in prijateljic.

Poročila z 18, on 20, od takrat sva skupaj 40 let.

Nihče nima prijatelja ali jaz prijateljic, ki i rekel pojdiva na kosilo, pijačo, v kino, mož pa prav tako?

Vedno sva prišla do minimalca, po 6 let na bolniški, zdaj v penziji in je to vse.

Kaj je narobe z nama? Ko moramo kam ven jest se zaključi, ker vedno drugi par plačuje, midva ne moreva.

Odgovor na objavo uporabnika
kje je šlo narobe, 17.08.2025 ob 07:19

Nikoli v življenju nisva imela prijateljev in prijateljic.

Poročila z 18, on 20, od takrat sva skupaj 40 let.

Nihče nima prijatelja ali jaz prijateljic, ki i rekel pojdiva na kosilo, pijačo, v kino, mož pa prav tako?

Vedno sva prišla do minimalca, po 6 let na bolniški, zdaj v penziji in je to vse.

Kaj je narobe z nama? Ko moramo kam ven jest se zaključi, ker vedno drugi par plačuje, midva ne moreva.

saj si dobro napisala.

Luzerja sta. Nihče se dolgo ne druži s takimi, kjer mora vedno on plačevati.

Saj prijateljstvo ni v tem, da hodis ven na kosila ali pijace!

Midva sva letos z mojo prijateljico in njenim mozem bila 2x na kosilu, ker smo se obiskali na dopustu, drugace nismo bili zunaj na kosilu 30 let, ce ne stejem praznovanj.

Z mozevimi prijatelji se vsako leto dobimo na kakih dveh piknikih, zunaj na kosilu nismo bili nikoli, vsaj ne spomnim se, da bi bili.

Prijatelji smo ze vec kot 30 let, z nekaterimi 40, pa sva oba komaj 50 letnika.

So pa vsi ti ljudje tisti, ki jih lahko pokliceva kadarkoli in bo csak od njih pomagal, skratka, v vseh teh letih smo bili skupaj v dobrem in slabem in to je tisto, kar prijateljstvo je, ne pa kosila zunaj.

zgresene vrednote prijateljstva, 17.08.2025 ob 07:38

Saj prijateljstvo ni v tem, da hodis ven na kosila ali pijace!

Midva sva letos z mojo prijateljico in njenim mozem bila 2x na kosilu, ker smo se obiskali na dopustu, drugace nismo bili zunaj na kosilu 30 let, ce ne stejem praznovanj.

Z mozevimi prijatelji se vsako leto dobimo na kakih dveh piknikih, zunaj na kosilu nismo bili nikoli, vsaj ne spomnim se, da bi bili.

Prijatelji smo ze vec kot 30 let, z nekaterimi 40, pa sva oba komaj 50 letnika.

So pa vsi ti ljudje tisti, ki jih lahko pokliceva kadarkoli in bo csak od njih pomagal, skratka, v vseh teh letih smo bili skupaj v dobrem in slabem in to je tisto, kar prijateljstvo je, ne pa kosila zunaj.

se pravi enako dolgočasni najdete enako dolgočasne.

pripopana si na moža in to je za tebe life?

revica

Neizpolnjujoce zivljenje, meni bi se zmesalo. Kaj sta pa naredila tekom vseh teh let da bi spremenila? Sta pac nezanimiva vsak kot posameznik in kot par skupaj. Zdaj je verjetno prepozno. Ljudje si gradimo prijateljstva celo zivljenje pa vseeno kaksni grejo.

To ste neke vrste najbolj dolgočasni ljudje.

Nič nimate, pa še pričakujete, da vse drugi namesto vas.

Meni se zmeša, da mož nima hobije, prijatelje, da gre nekam sam.

Imata zelooooo revno življenje.

Meni se tudi zmeša, da sva 40 let 47/7 skupaj.

Ta forum ni naklonjen skromnosti. Niti tisti, ki bi morali biti skromni, glede na materijalne okoliščine, niste naklonjeni skromnosti, saj bi na minimalcu hodili na draga kosila.

Povabi prijatelje na kosilo domov! Tudi iz skromnih sestavin se z malo truda pripravijo vrhunske specialitete! Ampak je treba vložiti nekaj časa in energijev to. Toliko o tem, če res misliš, da so skupna kosila temelj prijateljstev. Saj se strinjam, da so res lahko zelo združujoča, kosila namreč, ampak so prej prijateljski družabni obred, ni pa to nikakor osnova prijateljstva.

Veš kaj! Očitno imata s partnerjem zelo globoko in uspešno ljubezensko povezavo in v sled tega enostavno ne potrebujeta teh prijateljskih ceremonij. Če pa vama je dolgčas, se pa malo potrudita. 

Poznala sem par … ona je skoraj vsak vikend prirejala pojedine in zabave za sorodnike in prijatelje, on pa je postajal vse bolj razdražen, ker ni bilo več družinskega življenja, saj sta bila med tednom oba dokaj zaposlena.

No, on je končal na psihiatriji in je danes invalidsko upokojen, ona ima glavno skrbništvo nad sinom in je vedno bolj bolna in premočna ter bolno opravljiva.

Če ona takrat ne bi pretiravala s temi druženji in če bi se ji on takrat bolj posvetil kot ženski, sem prepričana, da bi bila še zdaj zelo uspešen par, kakor je kazalo prvo desetletje njunega zakona. Bila sta super uspešna, prav zavidanja vredno, zdaj pa …

Družabnost ni vedno znak uspešnega življenja, lahko je znak praznine v zakonu. Vama pa se je z dolgimi leti sožitja praznina počasi pritihotapila v zakon, verjetno prav zaradi umanjkanja družabnosti, kar pa lahko vsak dan zelo izboljšata. V tem smislu sta na dobri poti. 

Ni treba ven jest, je pa treba na prijateljstvih delati in jih vzdrževati.

kje je šlo narobe

nič ni narobe.  normalno je.   prijatli so ko je denar in usluge. saj to mene sicerne moti, ker pač če si doktor lahko več ponudiš druzbi koelgom in te imaj oraje ker si pač doktor si produktven.  isto rpavnik, elelktricač, mehanik, če lahko druzbi kaj pridodaš, je pač  bolje.   ne sekiraj se.  uredu sta.

Meni se pa zdi da imata en drugega <3 kaj je vec od tega?

Kaksno planinsko drustvo morda? Ali pa kaksen organiziran pohod? Romanje? Zelim vama tudi zdravja (bolniska pon6 let je huda, te okrni in izolira. Morda se vclanita v kako prostovoljno organizacijo, pomagata kaksni starejsi gospe in ji pokosita travi, pospravita, ji kaj prineseta izvtrgivine, kam zapeljeta?

Ne zamujaš nič posebnega. Če je vama dvema lepo skupaj, ne rabite nikogar. Ti povem kako izgledajo ta prijateljstva..eno samo opravljanje, fovšija, ..ljudje ki potrebujejo druge da se imajo lepo, da gredo kam, imajo težave sami s seboj. Poznam tak par, nikoli niti do trgovine ženska ne gre sama. Na dopust vleče en drug par, po dopustu jih pa še cele mesece opravlja. Z njimi hodi ven žurat, ker si z možem nimata kaj povedati, tam z njimi opravljajo druge. To lajf? To družba? To prijatelji? Sem raje brez.

Iz teh prijateljstev je veliko  razočaranj in prevar. Pravi prijatelji v življenju sta max. 1 ali 2.  Nikoli nisem potreboval družbe ostalih. Večina je pokvarjenih, kar se vidi na daleč.

kaj je narobe z vama?

Ali sta tako zoprna ali pa sta se sama izolirala…

Prijateljstvo se ne dobi na klik ali izbor iz kataloga. Prijateljstvo se zgradi. Jaz imam iz osnovne šole 3 in iz srednje 2 in iz faksa 1 prijateljico s katerimi ostajam v stiku. Pa dve novejši iz sluzbe. Voščim RD, povabim na kavo ker ene niso iz mojega kraja. Moža nimam. Dobila in dala pomoč, ko jo katera potrebuje. Vse imajo svoje družine, se pa slišimo vsaj 1x na mesec in vsaj 2x na leto se vidimo, z nekaterimi pa se vidim večkrat.

To je graditev odnosov. Vsak ima svojo celico ampak se slišimo in se tudi uskladimo, da se vidimo. Včasih grem s katero na gobe, z drugo v muzej ali kino.

Prijateljstvo se gradi!

Imata svoj mir in pika. Se avtomatsko izogneta nadležnim nedeljskim obiskom in stroškom priprave hrane zanje. Raje porabita zase in uživajta.
Ne veš, kako je tečno kuhati za druge ali kupovati traparij, če te nekam povabijo in ne smeš priti praznih rok.

Ne rabiš iti na kosilo.  Greste lahko na sprehod. To da imaš minimalca je skoraj plus, ljudje imajo bolj radi  revne kot premožne. Sama sem se celo življenje borila z zavistjo , ženske so mi zavidale.  Velikokrat sem bila grenko  razočarana, spredaj so lizale, zadaj grizle. Ampak sem postavila mejo, počasi odpikala slabe ljudi okoli mene. In prišli so novi.  Z možem imava par prijateljev, to so ljudje ki nama želijo dobro, dobimo se občasno, parkrat na leto, vmes se slišimo. Ni tako kot v mladosti ko smo bili kot rit in srajca z prijatelji, ko si starejši , so stiki redkejši, so pa pristni.  Moj najboljši prijatelj pa je mož, njemu zaupam, on mi stoji ob strani.

Anonimno807, 17.08.2025 ob 12:36

Ne rabiš iti na kosilo.  Greste lahko na sprehod. To da imaš minimalca je skoraj plus, ljudje imajo bolj radi  revne kot premožne. Sama sem se celo življenje borila z zavistjo , ženske so mi zavidale.  Velikokrat sem bila grenko  razočarana, spredaj so lizale, zadaj grizle. Ampak sem postavila mejo, počasi odpikala slabe ljudi okoli mene. In prišli so novi.  Z možem imava par prijateljev, to so ljudje ki nama želijo dobro, dobimo se občasno, parkrat na leto, vmes se slišimo. Ni tako kot v mladosti ko smo bili kot rit in srajca z prijatelji, ko si starejši , so stiki redkejši, so pa pristni.  Moj najboljši prijatelj pa je mož, njemu zaupam, on mi stoji ob strani.

Da sta na minimalcu ves life, pa res ni v plus?

Sem imela veliko takšnih prijateljev, ki sva jih skozi leta odstranila.

Vso življenje so izkoriščali nameščenost v hiši na morju in hiši v hribih.

Leto za letom so se kar naprej rezervirali, hodili dol ko sva bil tudi midva in to zastonj.

Ne hvala.

Minimalci ne gredo skupaj s takšnimi, ki po par  tisoč zaslužijo.

Nekaj mi povej, sta delala , koliko ur na dan sta delala ?

8,12, 14, 16, več?

Samo 8 ur šihta je danes premalo, kdor misli da bo kot delavec hodil samo na šiht, ostalo pa poležaval ali sedel v bifeju se moti !

Če bi delala, bi imela tudi denar, kup znancev in danes ne bi bila kjer sta !

400 000 bedakov na 470 000 podlage, 17.08.2025 ob 13:43

Nekaj mi povej, sta delala , koliko ur na dan sta delala ?

8,12, 14, 16, več?

Samo 8 ur šihta je danes premalo, kdor misli da bo kot delavec hodil samo na šiht, ostalo pa poležaval ali sedel v bifeju se moti !

Če bi delala, bi imela tudi denar, kup znancev in danes ne bi bila kjer sta !

Danes zivimo v casu, ko bi 8 ur dela moralo zadostovati za cloveka dostojno zivljenje.

Zakaj temu ni tako, vsi vemo. A to ni prav!

kar sva skupaj nikoli nisva hodila na morjr,v hribe..s prijatelji .znanci.nočeva biti vezana na nikogar.edino z otrokoma.zdaj ko so partnerji in vnuki se isto ne družimo kar se tiče dopustov.lepo je.če se že moramo družiti je to ob šamnku

Ja no, ampak živita v miru????????????????

To pa tudi nekaj šteje..zdržala sta skupaj do penzije…čestitke…

Še veš ne, kako si srečna.

Jaz 40let samski. Niti enega oz nobenega, ki bi šel z mano kam.

Ker sem freak. Primer,

Sedim pred restauracijo na terasi in prileti čebela. Nadtavim roko in se vsede. Jo malo s prstom pobozan in za sosednjo mizo nekje15 letna izjav lej ga, freaka. Itaq sem slisal, da so se smejali.

Kaj želiš te za normalni zivot poznati

Do minimalca? In zakaj se nista potrudila po stopničkah navzgor do višje plače? Da v 40- tih letih službe nikamor ne napreduješ, ne z delovnim mestom, ne s plačo…ja škoda, no.In sorodnikov za druženje tudi nimata? Otrok in vnukov tudi nič? Kaj sta pa potem delala vsa ta leta?

Napaka je,da sta se poročila. Tudi prehitro sta se poročila, verjetno z nikomer družila in bila samo vidva skupaj. Čas pa gre. Ni za popravit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close