a sem res copata
Pri nas je takole da je meni res vseeno recimo kam gremo na izlet, ali kaj bomo jedli, če se ženi je čorba je za južno lohk čorba , če bi rada morsko je ok, če bi hotla it ven jest pa tudi ok.
Kam gremo na dopust, mi je vseeno, samo da smo skupaj.
Kakšne barve bo stena sobe, vseeno mi je, če bi žena zeleno ni panike Happy wife, happy life.
Za stanovanje sem jaz izbral samo Tv in pa glasbene komponente,
Recimo ploščice v kopalnici , mi je res vseeno kakšne so.
Zdaj me pa žlahta kar malo špika kako sem ovca, copata.
Sem res? če bi pa rad, da je žena srečna, po drugi strani se mi pa res ne da kregati oziroma prepričevati da recimo polička ne paše na to steno, ali da naj bo stena raje smetanove barve.
In zakaj bi bil copata? Ti pač prineseš k hiši druge stvari, ženi zaupaš glede njenega okusa za opremo, načrtovanje dopusta, hrano itd. Najbrž ne boš požrl nečesa, kar ne maraš in zagotovo ti bo žena v tem primeru skuhala kaj drugega. Ti, ki te zmerjajo s copato, so najbrž sami zafrustriranci, ki delajo dramo iz vsega. Rada se imejta še naprej in bodita, kot sta. ♥
Imaš debilno žlahto, ti si pa super, žena pa še boljša, da vse naredi po svoje, tebi je pa vseeno všeč. Ni to, da ti je vseeno, gre za to, da ona to boljše vé kot ti 😉
Upam, da ti pa ni vseeno tudi to, kako je žena oblečena, ko se zrihta za prav tebe. Upam, da ji rečeš, da je privlačna ali nekaj v tem stilu ?
Anonimno 6141, 16.08.2025 ob 22:52
Pri nas je takole da je meni res vseeno recimo kam gremo na izlet, ali kaj bomo jedli, če se ženi je čorba je za južno lohk čorba , če bi rada morsko je ok, če bi hotla it ven jest pa tudi ok.
Kam gremo na dopust, mi je vseeno, samo da smo skupaj.
Kakšne barve bo stena sobe, vseeno mi je, če bi žena zeleno ni panike Happy wife, happy life.
Za stanovanje sem jaz izbral samo Tv in pa glasbene komponente,
Recimo ploščice v kopalnici , mi je res vseeno kakšne so.
Zdaj me pa žlahta kar malo špika kako sem ovca, copata.
Sem res? če bi pa rad, da je žena srečna, po drugi strani se mi pa res ne da kregati oziroma prepričevati da recimo polička ne paše na to steno, ali da naj bo stena raje smetanove barve.
6141:
Doma zena v sluzbi sef…
Tebi je pa itak vseeno! ?
Ni tvoja žena zastonj žlahti namignila, da naj te malo špikne. Ker ima preko glave tvoje neaktivnosti, nesodelovanja in mora o vsem odločati sama. Marsi kateri je takšen papak na začetku všeč, ker misli, da ji je ustreženo v vsem, kar si želi. Dokler ne ugotovi, da o vsem odloča sama, druga stran pa ne daje niti ene pobude za bilo kaj.
Aja, ne. Torej ti ni vseeno, ampak ne težiš, da je mir pri bajti in je potem vse po njeno. Torej ja. Potem pa si copata, ker očitno ti pa čisto vseeno le ni, a? Samo kregati se ti ne da. Čeprav si dal tukaj čisto banalen primer s poličkami. Se mi zdi bolj pomembno, če pomotoma hodiš na dopuste nekam, za kamor ti ni, samo da je mir pri bajti in ješ vsak dan čorbe, čeprav ti že pri ušesih ven gledajo, kuhalnice si pa ne upaš v roke prijet, ker veš, da boš po njeno naredil vse narobe. V tem primeru pa si copata.
Pač tisti v tvoji okolici vidijo zakon kot tekmo. Kdo ima več prav, kdo več odloča, kdo zmaga. Krasni zakoni. Zakaj te gane kaj si ljudje v takih bednih vezah mislijo o tvoji? Vsak ima pač neke prioritete. Tebi je vseeno za določene stvari, ni ti za vse. Tisto kar ti ni izraziš mnenje in je očitno slišano če prav razumem? Si nabavil elektroniko tisto kar si ti želel, ne kar je žena, ker njej to ni pomembno. Estetika doma ji pa očitno je. Kot večini ženskam. So vedno rekli, moški postavi hišo, žena naredi dom. Večini moških estetika doma pač ni prioriteta. Isto velja za dopuste, če ti je ok kar ona predlaga v čem je problem? Ženske so običajno boljše v organizaciji. Ali hočeš ti to vodit? Bi ti rad organiziral vse? Očitno ne. Večini moških to ni. Torej uživaj. Če ti za nekam ne bi bilo bi verjetno to pač povedal a ne. Kar se pa tiče ljudi ki trdijo da se te bo naveličala, ker ni “vznemirjenja” oz. v prevodu ne povzročaš dramo za vsak drek ki ti nič ne pomeni….si res želiš takšnega vznemirjenja? Da se rabiš prerekat z ženo zato da bosta imela “kemijo”? Kaj za ena kemija to je ne razumem sicer :). Ni lepšega kot biti v zakonu, kjer sta oba dovolj zrela da ga ne jemljeta kot tekmo, ne štejeta točk, upoštevata želje en drugega, pustita stvari v katerih je en dober in so mu pomembne da jih naredi po svoje, spoštujeta en drugega in uživata v življenju, namesto da “vznemirjenje” iščeta v vsakdanjih prerekanjih kateri je boljši in močnejši. Jaz kot žena začutim vznemirjenje vsakič ko vidim da je mož zadovoljen, srečen ko smo kje z otroci, se zvečer zadovoljno stisneva na kavču ko dava otroke spat, vem da je tam in se lahko zanesem nanj. Niti približno ga ne vidim kot copato. Ga vidim kot krasnega moškega, odraslega, obvladanega, kateri si tako kot jaz želi umirjeno čez življenje. Jaz mislim da je tvoja žena zadela na loto, tako kot jaz :). Ti pa tudi. Uživaj v normalnem zakonu še naprej, pa ignoriraj šume iz okolice. Ne sprejemaj nasvete ljudi kako živeti od ljudi ki živijo tako kot ti nočeš.
Moj mož je tudi takšen. Njemu je pomembno, da so stvari uporabne, praktične, funkcionalne in mu je popolnoma vseeno, če je nekaj zeleno, rumeno, pikasto, nima veze, samo, da se prah ne nabira od neuporabe.
Ko sva opremljala je bil pri nakupih pohištva recimo vedno zraven. On je imel v mislih predvsem to, kaj bo kje pospravljeno, ali so police prav razporejene, da bo šlo tudi kaj višjega gor in take bolj tehnične stvari. Barvo, postavitev, kakšni ročaji bodo in podobne vizualne zadeve pa so povsem moja domena. Sedežna isto – on je hotel samo, da je udobna (to sva seveda oba preizkusila in izbrala takšno, ki je bila obema fajn za sedet), da ima predal in ležišče, jaz sem imela besedo pri izbiri materiala, barve, oblike nogic in kakšne okrasne blazine bodo zraven – to je njemu čisto vseeno.
Tudi dopust vedno jaz organiziram – njemu je pomembno samo to, da je dovolj sence in da so urejene sprehajalne poti ter neka osnovna infrastruktura v bližini. Res mu je vseeno, njemu je važno, da smo skupaj in se imamo fajn. Je pa potem na samem dopustu vedno za akcijo, poln nekih idej, kaj bi počeli, kaj si ogledali, spremlja kaj se dogaja v kraju in tako. Hodimo zdaj že nekaj let v isti kraj, ampak vsako leto odkrijemo kaj novega, ker on vedno nekje nekaj izbrska 😀
Tudi glede hrane je isto… tu in tam sicer kaj predlaga, ampak to se mu mora res nekaj ekstra “zaluštat”, sicer mi reče, karkoli boš skuhala bo dobro. In nikoli ne pregovarja, vedno z užitkom sede za mizo.
Destinacije izletov tudi največkrat jaz izberem, ampak on potem v nulo razišče, kaj bi se vse splačalo počet, pogledat, raziskat…
Moj mož ni niti približno copata, dolgočasnež, pasivnež… Samo pusti mi svobodo pri stvareh, ki meni več pomenijo kot njemu. In obratno. Jaz se ne kregam z njim kakšen računalnik bomo imeli, kakšno žago si bo kupil, kako bo imel stvari pospravljene v delavnici in tako dalje.
Nama odnos zelo štima, ker imam jaz svobodo pri stvareh, ki so mi pomembne, on pa tudi. Se nekako dopolnjujeva, sodelujeva in kar dobro kroživa, da je obema ok.
Forum je zaprt za komentiranje.