Kupovanje daril otrokom
Recimo, da greš nekam na obisk, kjer sta dva otroka približno iste starosti. Ponavadi otrokom prineseš neko darilo, četudi je to neka skromna igračka. Se bolj splača prinesti obema isto darilo/igračo ali različno? Morda par primerov:
– enemu prineseš igro Človek ne jezi se, drugemu pa kakšno drugo namizno igro;
– enemu prineseš avto na baterije, drugemu letalo ali lokomotivo na baterije;
– enemu prineseš knjigo za učenje angleščine, drugemu knjigo za učenje nemščine ali italijanščine.
Je boljše obema otrokoma prinesti enako darilce (ni kreganja, kdo bi rad imel kaj) ali je dobro narediti razliko (lahko kasneje zamenjata in je dalj časa zanimivo)? Kako ponavadi kupujete?
Ce grem na obisk cisto tako, na kavo in cvek, prinesem sladkarijo in sadje za oba po njunih okusih.
Ce gremo na kosilo h komu ali se zelim komu zahvalit in kupim darilo otrokom, kupim recimo vsakemu nogavicke in eno skupno igraco ali vsakemu knjigico ali pred bozicem tisti adventni koledar vsakemu svojega in rokavice, pac kakor kdaj.
Moji so trije, so dobivali vsak svoje in skupno, nikoli tezav, sva jih navajala, da so stvari, ki so osebne in stvari, ki so skupne, se je vedelo, da je nekaj od enega in sta si druga dva sposodila. Ce so pa dobili eno cokolado, so si jo razdelili po kockicah in zadnjo kockico na 3 dele, ce je bilo treba.
Jaz imam tri otroke (9, 10 in 12). Ena punca, dva fanta. Ko pridejo obiski (sorodniki, prijatelji), dobijo vsak svojo stvar. Sinova sta mlajsa in dobita kaksne avtomobilcke (obicajno vedno oba enako), deklica obicajno kaksen komplet za ustvarjanje (za zapestnice, risanje ipd). So pa to kaksne malenkosti, za recimo 10€ za vsakega. Nikoli ne dobijo eno stvar za vse tri, to bi jim bilo malo cudno. Se pa teh igrac ogromno nabere, pa so zanimive samo prve pol ure. Druzabnih iger in ostalega se pa itak nabere ze od rojstnih dni ipd, sploh ko praznujejo s sosolci.
Po resnici so najbolj veseli vsak svoje (kinder) cokolade oz kaj drugega kinder (za tiste 2€ ali 3€). Obozujejo kinder stvari, pa da dobijo vsak svojo sladkarijo, se pravi tri enake.
jaz tako, 16.08.2025 ob 15:39
Ce grem na obisk cisto tako, na kavo in cvek, prinesem sladkarijo in sadje za oba po njunih okusih.
Ce gremo na kosilo h komu ali se zelim komu zahvalit in kupim darilo otrokom, kupim recimo vsakemu nogavicke in eno skupno igraco ali vsakemu knjigico ali pred bozicem tisti adventni koledar vsakemu svojega in rokavice, pac kakor kdaj.
Moji so trije, so dobivali vsak svoje in skupno, nikoli tezav, sva jih navajala, da so stvari, ki so osebne in stvari, ki so skupne, se je vedelo, da je nekaj od enega in sta si druga dva sposodila. Ce so pa dobili eno cokolado, so si jo razdelili po kockicah in zadnjo kockico na 3 dele, ce je bilo treba.
Če grem na obisk z razlogom, na čaj in čenčanje, prinesem olive in fige za oba po njunih okusih.
Ce gremo na slavnostno večerjo h komu ali se zelim komu zahvalit in kupim darilo otrokom, kupim recimo vsakemu broške in poučno knjigo ali pred bozicem krhlje posušene pomaranče in šal ki sem ga sama spletla, pac kakor kdaj.
Moji so trije, so dobivali vsak svoje in skupno, nikoli tezav, sva jih navajala, da so stvari, ki so osebne in stvari, ki so skupne, se je vedelo, da je nekaj od enega in sta si druga dva sposodila. Ce so pa dobili eno cokolado, so si jo razdelili po kockicah in zadnjo kockico na 3 dele, ce je bilo treba
Tako bom delila tudi svoje premoženje med njih.
Pri nas tako, 18.08.2025 ob 23:19
Jaz imam tri otroke (9, 10 in 12). Ena punca, dva fanta. Ko pridejo obiski (sorodniki, prijatelji), dobijo vsak svojo stvar. Sinova sta mlajsa in dobita kaksne avtomobilcke (obicajno vedno oba enako), deklica obicajno kaksen komplet za ustvarjanje (za zapestnice, risanje ipd). So pa to kaksne malenkosti, za recimo 10€ za vsakega. Nikoli ne dobijo eno stvar za vse tri, to bi jim bilo malo cudno. Se pa teh igrac ogromno nabere, pa so zanimive samo prve pol ure. Druzabnih iger in ostalega se pa itak nabere ze od rojstnih dni ipd, sploh ko praznujejo s sosolci.
Po resnici so najbolj veseli vsak svoje (kinder) cokolade oz kaj drugega kinder (za tiste 2€ ali 3€). Obozujejo kinder stvari, pa da dobijo vsak svojo sladkarijo, se pravi tri enake.
Jaz imam tri otroke (8, 11 in 13). Dve punci, en fant. Ko pridejo obiski (sorodniki, prijatelji), dobijo vsak svojo stvar. Hčeri sta mlajsa in dobita kaksne avtomobilcke (obicajno vedno oba enako), fant obicajno kaksen komplet za ustvarjanje (za zapestnice, risanje ipd). So pa to kaksne malenkosti, za recimo 50€ za vsakega. Nikoli ne dobijo eno stvar za vse tri, to bi jim bilo malo cudno. Se pa teh igrac ogromno nabere, pa so zanimive samo prve pol ure. Druzabnih iger in ostalega se pa itak nabere ze od rojstnih dni ipd, sploh ko praznujejo s sosolci.
Po resnici so najbolj veseli vsak svoje 99% kakavove cokolade oz kaj drugega z 99% kakava (za tiste 10€ ali 30€). Obozujejo grenke stvari, pa da dobijo vsak svojo sladkarijo, se pravi tri enake.
Kadar sem prinesla družabno igro, sem prinesla 1 za celo družino. Sa družabne igre so temu namenjene?!
Kadar prinesem čokolado, kih prinesem toliko, lot je otrok.
Sem že prinesla košarico, v lateri se je zagotovo našlo laj za vsakega.
Nikakor ne bi prinesla nečakoma, ki imata 7 in 9 let, enemu recimo avto na daljinca drugemu letalo.
En ima rad take ograče, drug sploh ne. En ima rad knjigice, en ne.
Forum je zaprt za komentiranje.