Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Naj se zniža plače zaposlenim v zdravstvu

Naj se zniža plače zaposlenim v zdravstvu

Dobro bi bilo, da se zaposlenim v zdravstvu zniža plače. Niso vredni tega kar dobijo. Veliko jih dela tudi privat. Marsikater bolnik zaradi njih nastrada. So nesramni, arogantni,… mislim, da če bi se jim znižalo plače bi bila zgodba hitro drugača. Ali, da bi bili plačani glede na to kako dobro delajo. Ali pa, da bi bilo zdravstvo tako kot v nekaterih državah brezplačno. Zdravstvo plačamo veliko več kot od njega imamo. In bogovi v belem so plačani veliko več kot naredijo.

Odgovor na objavo uporabnika
ali zastonj zdravstvo, 16.08.2025 ob 11:23

Dobro bi bilo, da se zaposlenim v zdravstvu zniža plače. Niso vredni tega kar dobijo. Veliko jih dela tudi privat. Marsikater bolnik zaradi njih nastrada. So nesramni, arogantni,… mislim, da če bi se jim znižalo plače bi bila zgodba hitro drugača. Ali, da bi bili plačani glede na to kako dobro delajo. Ali pa, da bi bilo zdravstvo tako kot v nekaterih državah brezplačno. Zdravstvo plačamo veliko več kot od njega imamo. In bogovi v belem so plačani veliko več kot naredijo.

Eh? Kdo bo pa ocenjeval, ali delajo dobro? Kaka sitnoba, ki ji nikoli ni nič prav?

Kje najdete toliko šimfanja? Še nikoli nisem naletela na nesramnost ali nepopolno uslugo v zdravstvu. Moraš znat jasno povedat, kaj ti manjka, pa se da vse zmenit. Pa  prosim in hvala delata čudeže.

Odnos je pa dvosmerna zadeva. Če prideš pametnjačit, zahtevat, se prepirat in kritizirat, dobiš zasluženo enako nazaj. Še preveč so korektni. Jaz bi na njihovem mestu marsikomu odrekla uslugo.

A ti bi kar vsem, pol bojo šele zoprni. Obstaja varuh pacientovih pravic, nanj se obrni, povej kaj, kdaj, s kom je bil konflikt pa bo urgiral. Lahko tudo direktno na zdravstveno ustanovo. Tole posploševanje ne bo obrodilo sadov.

Orka938, 16.08.2025 ob 15:00

A ti bi kar vsem, pol bojo šele zoprni. Obstaja varuh pacientovih pravic, nanj se obrni, povej kaj, kdaj, s kom je bil konflikt pa bo urgiral. Lahko tudo direktno na zdravstveno ustanovo. Tole posploševanje ne bo obrodilo sadov.

Vsem jasno, kaj pa. Res od zdravstva nimamo nič za ta denar. Marsikdo plačuje v prazno, ker ne koristi, ker je zdrav, hvala bogu. Ampak, ko enkrat rabiš, zares rabiš, pa dobiš bore malo. Celo življenje plačujem, razen zobarja in 1x na dve leti okulista, nisem nikoli koristila nič. 2 leti nazaj pa sem hudo zbolela. Niti dodatnih preiskav mi niso hoteli naredit kljub simptomom, pomanjkanju kalija, železa, znižanje belih krvničk (? mislim da). Nobenih preiskav, nobenega mnenja kaj bi to bilo. Pol leta hudih težav, nihče nič.

O, jaz pa moram pohvalit našo sestro( SMS). Pogosto je sama na delu. Nazadnje sem morala dobiti B12, sama porihtala zadeve, pa še  1 prevez je imela. Pride nekdo in reče, da se slabo počuti in rabi pomoč. Odgovor je bil, ja danes pa ni zdravnice, pojdite v urgenco.

Vem, da lahko daje injekcije, kaj pa če komu ob tem kaj slabo pride. aja, saj imamo urgenco v dopoldanskem času, če je dr prisoten, sicer pa pot pod noge in v bližnjo bolnico na urgenco z lastnim prevozom.

Glej Monovka, tako je, nimaš ti na mestu zdravstvene delavke kaj komu neceša odrekat! Ker to je tcoje delo in ti si ga DOLŽNA V TAKSNI SLUŽBI DELAT, ali pa si zrela za odpoved !

Še najmanj pa da bi ti komu lahko odrekla USLUGO. ma kakšno pa? Tvoje delo za katero si plačana, NI nobena usluga !

Zelo se precenjuješ in pametnjačiš po forumu, ampak tu je dokaz, da ne razumeš niti osnovnih pojmov! Itak prosim in hvala itn, to se razume, da je treba s strani pacienta. Vendar pa se razume kot nujnost tudi  s strani zdravstvenih delavcev!

trenutno spet delam v zdravstvu in glede na svojo količino dela, pomanjkanje kadra, kar je v zdravstvu resen problem, bi morala biti plačana več kot sem. ni krivo zdravstvo po sebi ampak sistem, ki ima zdravstvo čez. plus odvisno od zdravnika, ki ga imaš. jaz osebno sem do vseh pacientov zelo prijazna. če mi občasno kdo zasika, ker je nad sistemom jezen, se nakoncu oba zasmejiva in se opraviči za izbruh..

pojnt- ne vseh v isti koš metat. zdravstvo žal ureja politika, politika vedno deluje proti ljudem.

Kdo komu kaj odreka? Kvečejmu nekateri bogovi v belem odrekajo zdravljenje ljudem. Ne potrudijo se a ma za nič. Človeku, ki ga kap, rečejo naj pride v zd sam. Enkrat se je tako en res sam peljal in na cesti umrl, ker se je zaradi infarkta zaletel. Nikome ništa, lahko ubijajo še naprej. In kaj je prišlo zdaj vse na plano o cepivih proti covidu! Eni dohtarji so se kar poskrili. Nadomeščajo jih študentje. V našem zd je tako.

Imam tudi 2 izkušnji v družini. Mož me pokliče v službo, ne vidim skoraj nič. Kličem 112, nimamo nobenega je bil odgovor. Pokličem sina, ki živi 35 km stran od nas. Mož čaka doma, sin ga odpelje v ZD- mu niso mogli pritiska izmerit, tako visok je bil. Sinu dajo papirje in ga naj sam odpelje v CE v bolnico. Ga pelje, tam zdravniki najprej vpijejo nanj, zakaj ga ni pripeljal rešilec in kje so papirji kakšno prvo pomoč je dobil. Saj , ko so ga oskrbeli in ga dali ne nevrologijo(anevrizme), so se mu opravičili in ga poslali domov. V bolnišnici je ostal 3 tedne s posledicami. izguba bočnega vida….

druga situacija pri njem- pregled SVIT. Odščip 16 polipov, sicer bi mu joh 10 na enkrat in je rekle naj kar opravijo.

Dobi navodila kako ukrepati ob morebitni krvavitvi. Zopet kličem 112. Odgovor pripeljite ga v ZD. Povem, da ne vozim in nimam prevoza. Zopet sin v akcijo, čas pa teče. V ZD je dobil le napotnico za v bolnico in navodilo naj ga pelje sin.

Ponovi vajo. sin najprej okregan zakaj ga je pripeljal sam( obakrat so se opravičili, ker so ugotovili, da je nekdo drug zamočil). Počakal je, vendar so ugotovili, da bo moral ostati v bolnici- zopet teden dni.

Nikoli se nihče ni opravičil , pa je bila v dežurni njegova zdravnica.

Poslušaj stara, 16.08.2025 ob 16:10

Glej Monovka, tako je, nimaš ti na mestu zdravstvene delavke kaj komu neceša odrekat! Ker to je tcoje delo in ti si ga DOLŽNA V TAKSNI SLUŽBI DELAT, ali pa si zrela za odpoved !

Še najmanj pa da bi ti komu lahko odrekla USLUGO. ma kakšno pa? Tvoje delo za katero si plačana, NI nobena usluga !

Zelo se precenjuješ in pametnjačiš po forumu, ampak tu je dokaz, da ne razumeš niti osnovnih pojmov! Itak prosim in hvala itn, to se razume, da je treba s strani pacienta. Vendar pa se razume kot nujnost tudi  s strani zdravstvenih delavcev!

A veš kaj, samo zato, ker je zdravstvo javni servis, to ne pomeni, da se lahko do tam zaposlenih obnašaš kot do tvojih služabnikov.
Usluga (zdravstvena) je tvoja pravica, izvajajo pa jo LJUDJE in do njih se je treba znat obnašat, pa če si slabe volje ali ne. Če ti samo misliš, da je tvoje stanje najbolj nujno, to še ni nujno res, ker ne veš, kako nujno je drugim. Je pač treba počakat ali pa znati korektno pojasniti svojo nujo.

Kar se dnevno vidi in sliši po čakalnicah, je odvratno in ni za med ljudi. Najpogosteje stavki “jaz te plačujem in hočem biti na vrsti takoj”, le da pogosto s precej manj izbranimi besedami.

Postavi se v vlogo medicinske sestre, ki jo dnevno najmanj deset ljudi nahruli po telefonu, v čakalnici pa vsaj trije, štirje rogovilijo, grozijo, kričijo, žalijo… me zanima, če bi ti s prijaznim nasmeškom nemudoma šel takim priskrbeti, kar hočejo, če te že anonimni zapisi na forumu zmotijo.

Delaš z ljudmi? Poskusi najprej, pa potem skači.

Pametnjačim? Pa ja! Za hobi. A ti pa si tukaj komisija za presojo uporabnikov?

Ne boljše, dokler ne bo kazenskih ovadb za malomarno zdravljenje.

Ja seveda, najbolje da se kar ukine vse zdravstvene delavce in naš boš zdravila ti z magičnimi kristali in hokus pokus magijo, proklet imbecil. Saj so res nesramni. Vkolikor ne bi bil nek spačen človeški opičnjak, bi veterinarji že zdavnaj presodili, da preveč trpiš in bi te uspavali! Tako se te pa kar pusti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close