Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Univerzalni otroški dodatek

Univerzalni otroški dodatek

Kdo od vas je proti univerzalnemu otroškemu dodatku? Upam da se prej zbudite  vsi ki ste zaradi diplom brezposelni in nimate otrok.

Imam dve diplomi, zaposlen sem preko invalidskega podjetja in brez otrok. Zakaj bi bil proti?

Upam da se prej zbudite  vsi ki ste zaradi diplom brezposelni in nimate otrok.

Kaj ima pa to veze?

Sem za in nimam otrok. V bistvu bi podpirala univerzalni dohodek za vse. Neka osnova. Recimo 500e vsak dobi, za otroka 200 recimo. S tem da ukinemo potem vse subvencije, vsa neprofitna/subvencionirana stanovanja in pomoči. In povišamo invalidnine. Tako bi tisti ki so leni k fuksi še vedno preživeli, tisti ki niso bi pa zaslužili za boljše življenje in ne bi plačevali za vrtec recimo 500e, medtem ko soseda na socialni plačata 0.

Odgovor na objavo uporabnika
za, 16.08.2025 ob 12:13

Sem za in nimam otrok. V bistvu bi podpirala univerzalni dohodek za vse. Neka osnova. Recimo 500e vsak dobi, za otroka 200 recimo. S tem da ukinemo potem vse subvencije, vsa neprofitna/subvencionirana stanovanja in pomoči. In povišamo invalidnine. Tako bi tisti ki so leni k fuksi še vedno preživeli, tisti ki niso bi pa zaslužili za boljše življenje in ne bi plačevali za vrtec recimo 500e, medtem ko soseda na socialni plačata 0.

Se v celoti strinjam z zapisom od “za”. Sem za univerzalni dohodek za vse državjane Slovenije, ki so hkrati rezidenti Slovenije in ukinitev ostalih socialnih transferjev. Za tujce bi bil pogoj vsaj 5 let plačevanja v državno blagajno. Mislim da bi s to ureditvijo država lahko celo prišparala. Ne bi rabili vseh teh računalniških programov za ugotavljanje višine dohodka, niti toliko osebja, papirja, poštnine za vsakoletne odloćbe.

Amen.

Sem za univerzalen dohodek za vse državljane.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close