Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Potovanje in počitnice samski

Potovanje in počitnice samski

Kako si organizirate počitnice tisti, ki ste samski?

Zdi se mi, da zelo tezko dobiš piceni varianto za dopust. Če greš sam v hotel, so enoposteljne sobe dražje, apartmaja za eno osebo praktično ne dobiš.  Razni najemi hiš, koč so brezveze, ker ne rabiš toliko prostora in še cenovno nesprejemljivo. Če greš z agencijo, si spet moraš vzeti enoposteljno sobo in si na slabšem. Avtodoma se ti ne splača najeti, …

Res me zanima, kako se organizirate, da je poceni.

Jaz imam Volvota v70 in šotor na strehi. In je nepozabno. Vedno sem na poti, si ogledujem znamenitosti, spoznavam lokalno prebivalstvo, se kopam, prej se pozanimam o zgodovini kraja kamor grem… Če si samski ne smeš počitnikovati kot mlade familije. Kaj pa češ početi 10 dni sam v enem apartmaju ali hotelu na morju?? To je totalna smrt. Naredi si življenje.

Danes nic ni poceni.

V cenovno sprejemljivo (zame) hiško. Nič se ne sekiram, če imam preveč prostora. Res pa, da ne iščem izgovorov iz nekega razloga. Tudi tebi ni treba. Če ti ni za iti, pač ne greš, ne pa, da iščeš izgovore, zakaj ne moreš.

Kako to misliš, da apartmaja za eno osebo ne dobiš? Saj ni, da bi te ven vrgli, če nista not vsaj dva? Se zelo redko zgodi, da bi ponujali apartmaje samo za točno določeno število ljudi.

Če ti je predrag hotel ali apartma, pa idi v hostel kjer dobiš poceni nočitev z 1 posteljo. Ali pa kakšen studio.

Jaz ko sem bila samska, sem se ponavadi zmenila s kakšno samsko prijateljico in sva šli skupaj, Če sem se pa hotela dati popolnoma na off, pa sem si najela sobo v hotelu s pogledom na morj in tik ob plaži. Sem plačala seveda za dvoposteljno, ampak mi ni bil problem, ker je bil dosežen moj namen, da sem se res spočila in nafilala baterije.

Kaj sem edino ugotovila, ko sem sama potovala, da bi potrebovala ob sebi enega bodyguarda, ker to pa res, da te na vsakem vogalu oblaja en ff. Ti ne boš imel teh problemov, ker si moški.

Ni tu visoke matematike. Doplačaš enoposteljno sobo ali si najdeš sopotnika.

Ogromno sob se oddaja. Prednost, da je ceneje za enega, da hodiš ven jest, ceneje kot da kuhaš sam in uro preždis za štedilnikom. Nisi vezan na druge, ko se ti zalusta greš. Ogromno prednosti.

uživam.. še sine je vse počitnice odsoten pa imam hišo samo zase.. hihi.. zdj starejši se mi ne da okol hodit.. kot mlada pa sem spakirala potovalko, not vrgla pol stvari za risanje in sem šla z vlakom, na destinaciji poiskala sobo in ni blo težav.. ampak časi so danes pač drugačni, več ljudi, več nestrpnosti tko da..

Sobe v hotelih/apartmajih/hostlih pač stanejo kolikor stanejo. Še nikoli doplačala. To samo agencije zahtevajo, ker je pač dopust preračunan na dva. Če si sam organiziraš ni nobenega doplačila. Pač plačaš zase. Edini prihranek je soba se deli na dva če gresta dva. Ostalo ni nič dražje.

Kako hodim na počitnice? Predvsem ne v sezoni. Ker nimam otrok in si to lahko privoščim. Na potovanja/izlete po mestih v eu v večini spim v hostlih, je privat soba z kopalnico ceneje kot hotel. Pa še fajn ljudi tam srečaš. Na morje grem običajno septembra samo za par dni, mi ni da bi en teden ali več na morju ležala. Običajno grem kam kjer je še kaj za videt/počet. Najamem sobo v hotelu običajno, septembra so kar ok cene. V ameriki vedno najamem hotel, ker vse ostalo je katastrofa. Kanada isto. Potovanja kam drugam (azija, afrika, južna amerika) pa grem z agencijo. Običajno s kakšno kjer gre veliko ljudi tudi samih. Slovensko ali tujo.

Tudi ko grem z družbo na potovanje/dopust smo običajno v hostlih ali pa cenejših hotelih.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno6849, 12.08.2025 ob 23:26

Jaz imam Volvota v70 in šotor na strehi. In je nepozabno. Vedno sem na poti, si ogledujem znamenitosti, spoznavam lokalno prebivalstvo, se kopam, prej se pozanimam o zgodovini kraja kamor grem… Če si samski ne smeš počitnikovati kot mlade familije. Kaj pa češ početi 10 dni sam v enem apartmaju ali hotelu na morju?? To je totalna smrt. Naredi si življenje.

Super!?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close