Nemarni planinci bi radi zastonj parkirnino
Spet se najdejo “planinci” po imenu, ki jih najbolj boli, če morajo odšteti kak evro za parkirnino. Najraje se zrinejo na tujo, zasebno parcelo, kot da je vsa zemlja njihova. Seveda so to večinoma mestni smrduhi, ki se v hribe pripeljejo z avtom do zadnjega metra, potem pa bentijo, ker parkirišče ni zastonj. In da je mera polna, za njimi ostanejo smeti in nered, ki ga mora nekdo drug pospravit. Na morju pa brez problema pustijo par tisočakov.
Dragi zastonjkarji, ki bi radi igrali planince! ostanite doma, tam imate brezplačno parkirišče pred blokom!
Jp. Običajno je bila hoja v hribe za ljudi z malo denarja. In kampiranje. In nato so budžoti ugotovili, da ljudje, ki hodijo v hribe, kampiranje, živijo z naravo… izgledajo srečno. “Hm, to bi tudi mi!” Pa so kupili kemperje s klimo in ledomati in zasedli vse kempe, pa so kupili top pohodno opremo, se pripeljali na vsa hribovska izhodišča … in zdaj vsi pizdijo čez ljudi, ki imeli parking za v hrib zastonj.
Iz katere občine si? Pred leti so z blejske pozivali Slovence, naj ne prihajajo poleti k njim, ker imajo dovolj tujih gostov. Sedaj očitno iz neke druge pozivajo, naj ne hodimo na njihovo območje v hribe, ker je dovolj tujcev, ki poleg plačila parkinga še veliko pojedo in popijejo, ali kaj drugega kupijo. Imate privilegij, da živite v posebno lepih predelih Slovenije. Verjamem, da morate skrbeti za infrastrukturo. A sama narava ni vaša in nihče nam ne bo diktiral, kdaj bomo hodili v kateri predel Slovenije. O tem odloča vsak sam. Zaenkrat.
Zastonj parkirnina, ali so to planine ali morje, je eno tako pravilo slovenceljnev, ki kaže na osebno nekulturo. To in pa odmetavanje čikov in smeti. Parkiranje na zelenicah je pa že prav postalo eno tako pravilo in nadmoc voznikov teh novih dzipov, ki si dovolijo prav vse. Res morala bi za, slovenceljnev obstajati šola obnašanja v naravi.
Da ne govorimo o kulturi pobiranja gob.
To ste kmetavzarji tako navajeni, da drug drugemu serjete po parcelah. Mi, mestni, sploh Ljubljančani, smo vajeni plačljivih parkirišč, reda in discipline, zato se tega ne gremo. Če že kakšna LJ registracija komu na dvorišču parkira, gre zagotovo za nekega primestnega kmetavza, ki si urbane tablice ne zasluži.
ni šans, 13.08.2025 ob 10:32
Smo na koncu vasi. Tik pred gozdom imam lepo parcelo. Jo lepo pokosim in uredim v širini za parkirat 1 vrsto do 2 vrsti avtomobilov. Počakam, da se jih naserje enih par in pokličem policijo.
In tako parkrat na teden.
Seveda policaji komaj čakajo, da se parkrat tedensko vozijo k tebi.
zeloodvisno02, 13.08.2025 ob 11:18
ne vsi ,ma eni so res kmetje v glavi ,še stopit mu ne smeš na parcelo ,ga boli bolj kot bi mu po glavi hodil…
Hahah ker glupež si ti. Ti bi bil verjetno vesel če bi se vsak dan po tvoji parceli potikali neznanci. In jih sprejel z odprtimi rokami
Ptica973, 13.08.2025 ob 07:50
To ste kmetavzarji tako navajeni, da drug drugemu serjete po parcelah. Mi, mestni, sploh Ljubljančani, smo vajeni plačljivih parkirišč, reda in discipline, zato se tega ne gremo. Če že kakšna LJ registracija komu na dvorišču parkira, gre zagotovo za nekega primestnega kmetavza, ki si urbane tablice ne zasluži.
Prav vi mestni ljudje ste brez kančka spoštovanja do krajev, kamor se pripeljete. Na vasi se točno ve, kaj je čigavo, in se spoštuje meje. Vi pa pridrvite iz mesta, kot da je vse skupaj nikogaršnja zemlja. Potem ste pa čisto začudeni, ko vas kak kmet nažene, ker parkirate na njegovem zemljišču. Pljunete na vsa pravila, parkirate sredi gozdnega kolovoza, kjer zaradi vas kmet nima dostopa do gozda.
Jaz sem iz turističnega kraja, pa mi grejo plačljiva parkirišča na živce. Tako požrešno se mi zdi. Če že računaš kavo 3 evre pa jo daj 3.5 pa naj gre 50 centov v sklad parkirišč. Ki so itak še iz časa Jugoslavije, sem pa tja kakšne črte obnovijo. Obiskovalec ima že v imenu – pride na obisk, mi pa samo – daj, daj, daj…. Res mi je malo tako, pa ne zdaj tisti z avtodomi za 70 jurjev, smili se mi kakšna družinica, pridejo z ne najbolj vrednim avtom, z drugega konca Slovenije, potem pa vsi skupaj gledajo v tisto škatlo kako pa kaj.
Se pa strinjam če gre za prekršek potem naj se kliče redarja, pa še to bi bolj v primeru če res moti, ne zato ker nikogar ne ovira nekje, pa skoči za 2 minuti v trgovino ker je parking poln.
Svizko, 13.08.2025 ob 21:02
Jaz sem iz turističnega kraja, pa mi grejo plačljiva parkirišča na živce. Tako požrešno se mi zdi. Če že računaš kavo 3 evre pa jo daj 3.5 pa naj gre 50 centov v sklad parkirišč. Ki so itak še iz časa Jugoslavije, sem pa tja kakšne črte obnovijo. Obiskovalec ima že v imenu – pride na obisk, mi pa samo – daj, daj, daj…. Res mi je malo tako, pa ne zdaj tisti z avtodomi za 70 jurjev, smili se mi kakšna družinica, pridejo z ne najbolj vrednim avtom, z drugega konca Slovenije, potem pa vsi skupaj gledajo v tisto škatlo kako pa kaj.
Se pa strinjam če gre za prekršek potem naj se kliče redarja, pa še to bi bolj v primeru če res moti, ne zato ker nikogar ne ovira nekje, pa skoči za 2 minuti v trgovino ker je parking poln.
Če greš na dopust tudi plačaš. Nekateri pač plačajo tudi po več jurjev, za parkiranje jim je pa škoda?? Zakaj? Sej parkirnine niso zarad slabe volje ampak da se malo regulira oz omeji turiste k jih je že itak preveč. Dobro strinjam se da so nekje že prav požrešni, ampak dandanes nič ni zastonj.
Sploh pa mi gre na živce da so parkirišča polna smeti in svinjarije ki jih mora lastnik pucat za vami.
despacito536, 13.08.2025 ob 11:41
Seveda policaji komaj čakajo, da se parkrat tedensko vozijo k tebi.
Seveda. Od kdaj je policija pristojna za parkiranje na zasebni površini? Mi je ena kura zaparkirala dovoz. Prideta dva, on razlaga, kako nič ne morejo, ker niso pristojni. Zasebna površina pa to. In potem smo potegnili verigo s ključavnico čez uvoz, da je vsiljivke avto ostal zaklenjen. Policajček se je začudil, kako bo prišla ven. Odgovorim, da naj se ne sekira, ker je na zasebni površini. Policajka je bruhnila v smeh.
Milena173, 13.08.2025 ob 21:07
Če greš na dopust tudi plačaš. Nekateri pač plačajo tudi po več jurjev, za parkiranje jim je pa škoda?? Zakaj? Sej parkirnine niso zarad slabe volje ampak da se malo regulira oz omeji turiste k jih je že itak preveč. Dobro strinjam se da so nekje že prav požrešni, ampak dandanes nič ni zastonj.
Sploh pa mi gre na živce da so parkirišča polna smeti in svinjarije ki jih mora lastnik pucat za vami.
Pri nas komunala pospravlja parkirišča, ker so javna. Omejevanje turistov pa verjetno misliš da potem nekdo ni parkiran tam 4 ure ampak eno. Ker nisem še slišala da kdo kam ne bo šel ker je plačljiva parkirnina. Ja, reveži. Saj vem, to je cilj turističnega kraja, pridobivanje bogatih gostov, revni naj grejo drugam. Meni to pač ni všeč.
banda prevzetna, 13.08.2025 ob 07:18
Iz katere občine si? Pred leti so z blejske pozivali Slovence, naj ne prihajajo poleti k njim, ker imajo dovolj tujih gostov. Sedaj očitno iz neke druge pozivajo, naj ne hodimo na njihovo območje v hribe, ker je dovolj tujcev, ki poleg plačila parkinga še veliko pojedo in popijejo, ali kaj drugega kupijo. Imate privilegij, da živite v posebno lepih predelih Slovenije. Verjamem, da morate skrbeti za infrastrukturo. A sama narava ni vaša in nihče nam ne bo diktiral, kdaj bomo hodili v kateri predel Slovenije. O tem odloča vsak sam. Zaenkrat.
Podpišem.
Parkirnine naj bodo po izletniških točkah, ampak ni prav, da so tako oderuške. Naj bodo redarji, ki pišejo kazni, ampak le tam, kjer je dovolj uradnih parkirnih mest.
Realnost je taka, da se ogromno ljudi vozi v Lj v službo in dela kaos v prometu in nam onesnažuje zrak. Tudi Ljubljančani vam ne zaračunavamo parkirnine v v Tivoliju 30 evrov za 8 ur.
Mi vam institucije in službe, vi nam lepo naravo in hribe za konec tedna. Vi ste v Lj 5 dni na teden, mi pri vas le 2 dni. Pa za vikend zagotovo več denarja izletniki pustimo po osebi za malico v vaših gostilnah, kot vi nam za vašo malico v službi, ki jo večinoma prinesete s seboj.
Upam, da ni tole deljenje na mi in vi že predvolilna mrzlica desnice, ki želi razdeliti na meščane (kao komunisti) in periferijo (krščanska kulturna delivna desnica)
Pa lep delovni dan vsem in praznik jutri.
Jao jao!! se strinjam z avtorjem. ampak, ja spet ampak. to ni čist tko. niso fsi iz bloka. tudi če so iz bloka, še ne pomeni, da niso polnomasni planinci. to je tak spet tvoja fantazija malo. to je tak spet, tvoj orgazem na kaj si ga drkaš. to z relanostjo nima veze. boš moral odrast. pa nehat gledat pop tv 24ur. pa take levičarske jajce. kdo jek riv az fse to? ja levičrska politika. ker že v šoli nič ne naučijo. ker je infrastruktura za kurac, ker je fse v pizdi. pol pa imamo na drugi strani , domačine, ki pa tudi želite povsod, fse oskubit za denar. vam je tudi gozd pa tko, v besedah pomembno, še bolj pa vam je kako oskubit mesntega človka, ki j prišel kao na tvoje – vaše. ko tak nič ni ne tvoje ne vaše. nič ni vaše. ti si sam blizu doma tam kjer si in ti gre na kurac, ker ne znaš ne zmoreš nič iztržit finančno iz tega. živiš v svojem malem LA LA svetu. od kdaj pa so hribi, boljše od morja?? nikoli bili, nikoli ne bodo. in če želiš vedet zakaj hribi niso TO TO. ti kr povem po resnici zakaj ne. ker je večina ljudi debelih in tko ne morejo hodit. ker kot nek planinc si umazanc. ker kot nek planinc nimaš kam iz srat in hcat normalno. ker nimaš kje se stuširat normalno preden greš domov. ker nhče od vas vrlih kmetavzov ne nudi nič. zakaj pa ni neke mobilen tuširnice in wc ja. recimo!! zakaj so fse gostilen full predrage. ta fora, je treba v breg piripelat, to meni ne predavat. kupec dopusta v hribih je zelo mala skupina ljudi. to je tko kot bi prodajal nissan terano. 3.0 diesel ročni. to je izjemno ozka skupina potencialnih kupcev. večina ne želi tega. težko bo komu prodat. isto je z hribi. težk je to proadat večji skupni ljudi. v hribe hodijo, atletske lezbike, ločenke, občasno kakšna športna družina recimo, pa še to bolj tak tak. in kašen moški,ločenec, al pa kaki iz vojske ki pač rad hodi. mladi upokojenci ki zmorejo malo neki in obsedenci, čudaki ki so tko v kaki vojaški enoti na beli. ko tak že sami hodijo veliko. in to je to. dokler vi , ne boste ponudili ljudem, nečesa, tako dolgo ne pizdi. nekje mora parkirat. mogoče niti ne ve kje bi. kdo je kriv za to? poltika. ker opolitiko imamo 50 let. levičrsko. začni gledat bolj zrelo na zadevo. v mb mestni park imamo v nedeljo zapr wc. gobico. zaprt je. v nedeljo , poleti, med počitnicami v mestnem parku. si ti normalen? torej pridejo turisti , gredo na piramido in kalvarijo. to je tak sprehod amapakje lahko tudi 2h. in nima kam it nesratne hcat. kam naj gre?? je to tebi normanlno. kako naj gredo otroci ki seigrajo v parku na igralih srat in hcat? kam?
ne ti samo govorit proti ljudem. jaz sem prehodil 2x celo tranferzalo . bil na fseh huirbih gorah , povsod. pa vem kako je. mene ne boš nafukaval neki. ste domačini, kmeti velikrat problem. in to velik problem.
Forum je zaprt za komentiranje.