Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kosilnica na nitko z dodano krožno žago in noži za veje, po ugodnih cenah

Kosilnica na nitko z dodano krožno žago in noži za veje, po ugodnih cenah

Gledam setne ponudbe kosilnic na nitko z dodanim nožem,  cirkularjem, po precej ugodnih cenah okrog 150,00 eur. Je kdo že kupil to napravo in kako se obnese? Je res tako.praktična in zmogljiva? Kako gre z menjavo laksa, nožev, cirkularja med delom?

Ja, je praktična, z nožem lahko porežeš debelejše trave, manjše grmovje … Ni pa to nadomestek navadne kosilnice za dvorišče.

Nabavi še debelejše hlače (ker včasih pa vrže kak kamenček, kos veje), rokavice in vizir.

Pa med delom ne menjaš nič, ne laksa, ne nožev… :))

bencinske, električne ali akumulatorske.

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica (res ta prava), 11.08.2025 ob 09:48

Ja, je praktična, z nožem lahko porežeš debelejše trave, manjše grmovje … Ni pa to nadomestek navadne kosilnice za dvorišče.

Nabavi še debelejše hlače (ker včasih pa vrže kak kamenček, kos veje), rokavice in vizir.

Pa med delom ne menjaš nič, ne laksa, ne nožev… :))

Če imas pet kvadratov, Sicer pa neuporabno. Ne moreš odrivat, se gnete. Tako da to je res igračkanje. Si prej fertik ce vzameš ročne škarje za obrezovanje in režeš eno po eno.

Močan debel laks, močna mašina pa seka vse do recimo debeline 1,5 cm skupaj s travo. Tekoče in hitro.

Odgovor na objavo uporabnika
Trimer, 11.08.2025 ob 09:36

Gledam setne ponudbe kosilnic na nitko z dodanim nožem,  cirkularjem, po precej ugodnih cenah okrog 150,00 eur. Je kdo že kupil to napravo in kako se obnese? Je res tako.praktična in zmogljiva? Kako gre z menjavo laksa, nožev, cirkularja med delom?

Pod 300€ je sam šrot!

Odvisno. Jaz sem lani slučajno ujela na eni spletni strani (mislim, da je bila ena hrvaška) bencinsko nitkarco, zraven dve glavi za laks, dva diska za rezanje grmovja, zaščitna oprema, pa še neke drobnarije, moč 5 konjev. Zaenkrat dela, pa imam veliko parcelo za kosit. Cena: 100 eur. Se ne hecam.

Vstran vržen denar  nekaj podobnega je kupil sorodnik predlani mislim da Parkside v Lidlu . Letos vidim , da je pa nabavil Jonsered   to pa je strojček . Drugače pa firme , ki kaj veljajo so Husqvarna , Stihl ,  Makita . Jonsered je pa tako pod koncernom Husqvarne že precej let  so pa to dražje in zanesljive zadeve .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close