Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pot iz Kopra v Ljubljano danes traja 2 uri

Pot iz Kopra v Ljubljano danes traja 2 uri

Toliko je trajalo pred gradnjo avtoceste.

Ocitno smo avtoceste zgradili brezveze.

Dars je eden od največjih roparjev, od osamosvojitve Slovenije. Pametnemu popolnoma dovolj!

Odgovor na objavo uporabnika
Ugig, 09.08.2025 ob 18:07

Toliko je trajalo pred gradnjo avtoceste.

Ocitno smo avtoceste zgradili brezveze.

To že vemo,nikoli manj.

Plačaš vinjeto….

u pizdo materno.

Drugo leto  je ne kupm  več!

Za kaj  že?

.

To je samo zato, ker ljudje vozijo ko budale, zjajo v telefone itd.

Pa ne morš  vozit ko butl, pa zjat u telefon!

Saj je predsednik DARSA obljubljal dinamično uravnavanje hitrosti na avtocesti,  odločili so se da čim več  časa preživimo na avtocesti in da izkoristimo denar, ki smo ga dali za vinjete.

Mi gremo iz Bele krajne proti Portorožu že en čas preko Hrvaške. Je sicer 5 km dalj, ampak veliko, veliko prej pridemo na cilj.

Odgovor na objavo uporabnika
anonimno372, 09.08.2025 ob 18:54

Pa ne morš  vozit ko butl, pa zjat u telefon!

Točn tko!

GOLOBU HVALA! AMEN

Ne v petek relacija Koper – Slov. Konjice celih 6 ur grozno no.

Še vedno prej kot pa z vkakom na isti relaciji.

Pred leti – konec Nemčije in začetek Avstrije, 50 km avtoceste več kot 6 ur. Samo zastoji, nobene prometne nesreče ali ovire.

Pa še potem počasna vožnja naprej.

Gostota prometa se je podvojila, mi pa smo naredili samo dodatni pas od Postojne do Kopra. Če ga ne bi, bi se za to relacijo vozili 3-4 ure. Ampak narejeno je bilo bistveno premalo. Zunanji ring okrog Ljubljane je kar šel v pozabo. Centralizacija povečuje število dnevnih migtlrantov, iz leta v leto se nam povečuje tranzit, tako potniški kot tovorni, mi pa samo skomignimo z rameni in rečemo samo, da smo pač tranzitna država.  Pobrat dodaten denar od tranzita in ga vložit v moderno železniško infrastrukturo. In ne dovolit da naše železničarsko podjetje vlaga v avtobusna podjetja.

Ke pa res, da ne moremo avtoceste širit v nedogled.,  bi bili že zdavnaj potrebni tudi drugi ukrepi – dražje cestnine za tovornjake, pa ne samo za avtoceste. Kontrole na mejah. Pospešeno vlaganje v železniško infrastrukturo, kamor se potem preusmeri tovor in uvede hitre potniške vlake čez Slovenijo, ki se ustavijo samo na parih postojah. Ampak to je za nas znanstvena fantastika. V tem času ko mi gradimo drugi tir, Kitajci potegnejo železnico čez pol države in pri tem razpolovijo cele hribe. Da ne govorim o naših prometnih strategijah, tako državnih kot občinskih. So samo za rit obrisat. Smo pač nesposobni in ne znamo ali nočemo narediti nič kar bi nam lahko bilo v prid.

Kobila ravno te dni podpisala aneks za 20 milijonov in dve leti podaljšana gradnje tunela, tam nam na veliko odteka denar, potlej pa zmanjkuje za druge stvari.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close