Fakuleta za sport – izkusnje
Pozdravljeni!!!
pred enim letom sem se vpisovala na Fakulteto za šport in kader sem raziskovala kaksna je sola, izkusnje studentov nikoli nisem imela lep odgovor tako da zelim pomagat podocim studentom DIF-a in starsem teh studentov.
Jaz sem bila odlicnjakinja v OS in sem potem se vpisala v srednjo medijsko in graficno solo ljubljana saj gimnazije so mi bile vedno brez koristne saj nimas poklicala in moras vedno na faks.. medijsko sm koncala odlicno in nardila 5 predmet sociologijo da bi se vpisala na dif. Kadar sem se vpisovala je bilo vseeno kateri predmet izberes to leto mislim da je bilo biologija, kemija, fizika ali matematika? In to samo se lahko vpises na smer trenerstvo, kasneje lahko nadrgadis na magisteriju – kineziologija ali sportna vzgoja.
SPREJEMCI
sprejemci so trajali dva dni, prvi dan vse razen cooperja drugi dan cooper zgodaj zjutri. Priporocam da uzamete toaletni papir z sabo saj ga na dan sprejemcou vedno zmanka! Saj so vsi zivcni haha. Jaz sem vadila 3 mesce za sprejemce saj mi je plavanje in drza v vesi najvec delala tezave.. nogometasica pa nimam moci v zgornjem delu telesa ? moja generacija ni imela norme vse je bilo odvisno od generacije in kok so dobri. Sprejemci so hitro potekali, lepo organizirani in profesorji in studentje so bili korektni.
SOLA NA SPOLOSNO
jaz sem imela dif za cist drugacno solo kokr je zares pa ne v negativem smislu. Veliko predmetov lahko naredis brez velkega ucenja.. za anatomijo so nas velik strasil kako je 1000 vprasanj na racunalniku a vsak izpit se ponavljajo in studenje jih slikajo in tako se ucis po abc vprasanjih ki jih dobis. Plavanje zna biti kompliciramo teoreticno in prakticno ampak se veliko naučiš in odneses + ce te zanika nerabis delat licence in lahko postanes ucitelj plavanja ali resilec ki je dobro placano. Ples je zanimiv, z sosolci smo se najbolj povezali med plesom. Fiziologija in atletika sta meni najvec problemov delali ampak za vsak predmet z prakticnim delom vaja vaja vaja vaja!!! Vse se da narediti ker noben od prof. Ne komplicira in so razumljivi. Na veliko predavanj nerabis hodit, vse se da naucit tut ce nisi reden na predavanjih vsaj pri meni ker ze lazje ucim sama in nic ne odnesem od predavanj, isto je bilo v srednji in osnovni soli.. odvisno je od osebe seveda 🙂 informatika predavanja so bila obvezna in prakticen del je delal velike tezave studentom. Na splosno prvi letnik mi je bil zanimiv. Sola je nasplosno tezka, veliko je medicinskih predmetov, veliko pricakujejo od tebe, veliko dela, truda in discipline moras vlozit v solo in velik casa ti vzame.
Studenti, ki so izredno imajo vsi enake pogoje, predmete, pravila kot redno vpisani edin placajo 4k na letnik. Na predavanja ce so obvezna morajo hodit, na vaje morajo hodit.
je pa res da dif ima res dobre zurke ce ste party animals kot eni :)) vsako prvo sredo imamo dif piknik na slovanu, redno pa so zurke v squatu ali cirkusu.
zelim vam uspesno solsko leto!
Forum je zaprt za komentiranje.