Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam s 100.000 Eur

Kam s 100.000 Eur

Kako naložiti 100.000 evrov, da bom imel nekaj od tega. Razmišljam nekaj, da bi dobival mesečno ali letno rento. So to delnice, obveznice, vezane vloge ali kaj drugega. Sem bolj ziheraš.

meni jih prinesi ti jih bom oplemenitiv ?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9928, 06.08.2025 ob 19:58

Kako naložiti 100.000 evrov, da bom imel nekaj od tega. Razmišljam nekaj, da bi dobival mesečno ali letno rento. So to delnice, obveznice, vezane vloge ali kaj drugega. Sem bolj ziheraš.

V Gazo Palestincem.

Meni jih daj.

To vprašanje smo že imeli tukaj. Kdo s 100.000 € tu sprašuje kaj takega?

V štumfe. Potem si pa vsak mesec iz njih izplačuj 100, 200, 500 ali kolikorkoli rente. Je najbolj ziher, da ti Golob ne pobere.

Anonimno 9928

je veliko ni full.

toliko je da je lahko ok.  jaz ti svetujem da naložiš 30 v  avstrjsiko banko, 30 v italjansko in 30 v naši.  10 imaš doma v sefu.

tako bi jaz nared. in se ne bi ničesar dotikal sploh.

teh 10 000 bi investrial v svoje zananje računalništva in ali prava magar ina hrvšakem.  ter za treerja plavanje in ali bjj.

kupil pa bi si nevpdaljiv nov avto. corollo, hyundai, nekaj kar je nevpaldjivo, ne predrago in deluje.

Neregistriran, 06.08.2025 ob 20:03

V štumfe. Potem si pa vsak mesec iz njih izplačuj 100, 200, 500 ali kolikorkoli rente. Je najbolj ziher, da ti Golob ne pobere.

Golob ne pobere, inflacija pa hitro. Sama bi verjetno v zlato, vsaj ohranjaš vrednost. Eni priporočajo razpršene naložbe, kaj se trenutno splača žal ne vem.

Pomembno je da v nekaj investiraš da bo rast. Jer rasti se mora.

Anonimno744, 06.08.2025 ob 20:52

Pomembno je da v nekaj investiraš da bo rast. Jer rasti se mora.

Kaj pa je tisto, kar bo rastlo? Imam malo manjši znesek in me tudi zanima. Delnice niti ne bi, ampak kaj bolj sigurnega.

Kupiš za 100.000 evrov peska in ga vsak mesec nekaj prodaš v saharo.

V zlato.

100 batov danes ni nek hud denar več…

Tudi zanima, 06.08.2025 ob 21:18

Kaj pa je tisto, kar bo rastlo? Imam malo manjši znesek in me tudi zanima. Delnice niti ne bi, ampak kaj bolj sigurnega.

Stanovanje za oddajo kot vsi ostali.

Za stanovanje je pa to premal  denarja.

Golob ne, 06.08.2025 ob 20:16

Golob ne pobere, inflacija pa hitro. Sama bi verjetno v zlato, vsaj ohranjaš vrednost. Eni priporočajo razpršene naložbe, kaj se trenutno splača žal ne vem.

V bistvu ti nekaj pobere inflacija. Ostalo mu bosta pa poskusila vzet Golob in njegov finančni “genij” Boštjančič. V drugem mandatu.

Ampak to samo zato, da ne bo zapravljal za neumnosti tako kot to počne Golob.

Ubogi Golob nima denarja in potem mora počitnice preživljati v Karigadorju…v zameno pa potem mora zrihtati stolčke v nadzornih svetih.

Anonimno 8304, 08.08.2025 ob 08:38

Za stanovanje je pa to premal  denarja.

Zakaj?

Na obali kupi garsonjero in jo 9 mesecev čez šolsko leto oddajaš dvema študentoma, za 400 eur na mesec in strošku. Poleti si sam notri, ali pa jo oddajaš kot sobodajalec turistom za 400 eur na teden.

Pirsi, 08.08.2025 ob 20:54

Na obali kupi garsonjero in jo 9 mesecev čez šolsko leto oddajaš dvema študentoma, za 400 eur na mesec in strošku. Poleti si sam notri, ali pa jo oddajaš kot sobodajalec turistom za 400 eur na teden.

Garsonjero Za 100.000?

Kje pa? V Italiji JA v Sloveniji pač NE

Za garsonjero na Obali še 200.000 eur ne bo zadosti. 30 kvadratnih se prodaja za 237.000 eur v Izoli.

Inflacija je nora!

https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/izola-livade-stanovanje_7030893/

Same neumnosti trosite. Po moje če nimaš pojma bolje biti tiho. Probajte vsaj mal biti konstruktivni.

1. Delnice, skladi; se lahko fajn zakolješ če nimaš pojma, pa morš pol 10 let čakat da sibsploh na nuli!

2. Kripto; uf tole je fajn gemblanje. Tam je volatilnost ogromna. Pa vse je digitalno, pa prevare so, pa ključe treba menjat, pa cold storage, cel fak off. Med tem eni delajo milione…..sem bil not in pobegnil z nulo ven!

3. Nepremičnine so vedno YES, ampak 100K je bolj za garsonjero v trstu kjer so kr ornk davki če ne živiš ti notri!

4. Depoziti tud varirajo, zdj mislim da so na cca 3% take vezave za pol leta. Ni slabo, ampak komaj slediš inflaciji. Je pa kao dokaj ziher….

5. Zlato. Verjetno dobra investicija, morda smo zamudili vlak. Sicer je pa že skoz ATH. Naj se nebi kupovalo tko. Enkrat sem nekje zasledil da je še ful nahajališč zlata neodkritih in ko jih začnejo črpat bo cena drastično padla. Nevem ej.

6. Druge kovine, fak spet gamble, nikol ne veš kam gredo avti, a bo šlo naprej v elektro, al bo spet nenaden preobrat….

7. AI; Ampak kam?

8. Robotika; ja ampak kam?

9. Lasten posel; da ampak kaj?

Večina je vse gamble in v vsakem obdobju se nekaterim nekaj posreči in se pol majo za blazno pametne. Je pa res da kdor ne tvega ne more profitirat!

Drugo se sedaj ne spomnem ker akor spim.

Jaaa…zlato.

Dolgoročna  naložba!

Tudi sama bom verjetno podedovala približno toliko, sem pa pred upokojitvijo. Zlato je bolj dolgoročno, jaz pa bi rada od tega denarja že prej kaj imela. Zaradi inflacije ga ne bi imela na računu in porabljala. Kakšna ideja?

Zdej Ni več 100.000

Zlato je od 2005 se pravi 20let dobilo caa 700% napram euro.

Če bi kupil za 100 jurjev delnic Krka 2007 bi jih dobil caa 4.500 ki bi bile vredne danes caa 900 jurijev pa še vsako leto bi dobil dividende na začetku caa 5 jurjev danes 40jurijev na leto.

Vse drugo je bolje kot nakup stanovanja.

Naredi en piknik plac blizu Ljubljane in oddajaš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close