Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ko ti ❤️ samo še 28 % dela

ko ti ❤️ samo še 28 % dela

tablete zjutraj, tablete za kosilo in tablete za večerjo.

Ravno danes so moji prijateljici v srce vstavili defibrilator. Sem prvič slišala, da to sploh počnejo. Jutri gre že domov iz bolnišnice. Pravi, da se počuti zelo živahno, pa tudi diha boljše kot kadarkoli prej.

Kaj pa pravijo tvoji zdravniki?

Če si stara sablja in ti srce dela z 28 % niti ni tak slabo sem dal to vse čez le z razliko , da je meni pri 36 letih delalo 16 %. Težko in takoj se zadihaš stopnice so pa smrt. Zdaj sem že nekaj let na 46 % počasi se da vse narediti se  navadiš tempa .  Treba se je gibati po pameti v hrib lepo počasi tudi teči več ne moreš nikakor pa ne smeš zastati ali se zaležati . Vse to sem fasal zaradi mrzle plučnice , in ker nisem pravočasno šel k zdravniku pa je zgleda pustilo posledice . Čuvati se morava  edino to nama ostane.

Odgovor na objavo uporabnika
stara sablja, 06.08.2025 ob 18:52

tablete zjutraj, tablete za kosilo in tablete za večerjo.

♥️♥️♥️

Želim ti vse dobro.

pri meni je edina opcija presaditev srca. Tako so mi rekli kardiologi. Imam hudo srčno popuščanje. Vse drugo odpade. Zdravo srce prečrpa 5-6 litrov krvi v min. Moje srce jo prečrpa samo 10 % Sicer me še pošiljajo na razne preiskave.

In kako to ugotoviš?

ravno sem danes popoldan imel eno preiskavo (ultrazvok srca – že drugič) v SB. Drugi teden imam še eno (24-urno snemanje EKG-ja). Magnetno resonanco in pregled žil sem pa že opravil. Pravi moja kardiologinja, da me bo napotila v Ljubljano na preiskave.

Vso srečo. Drži se.

Se pravi, da si skoz utrujen in večino dneva prespiš? Ma, hudič je to.

Jaz sem bil dvakrat na matičnih celicah k sreči pravočasno in mi je pomagalo za tiste , ki so prepozni pa ostane le še presaditev srca . V ukc Ljubljana 5  nadstropje te čaka in ne se bat so zelo prijazni , vse ti bodo lepo razložili , če pa pride slučajno do transplantacije boš eno leto po njej kot mlad srnjak z določenimi omejitvami . Ne obupaj vse bo še dobro .

Še to , nikomur ne dela srce 100% baje le najboljšim športnikom tam do 75  ostali navadni smrtniki so tam 60-65 % naša liga pa precej majn .

modrivrag, 06.08.2025 ob 20:18

Se pravi, da si skoz utrujen in večino dneva prespiš? Ma, hudič je to.

Ne vem. Mene je srce enkrat fukal. Od stresa.

Anonimno 2549, 06.08.2025 ob 20:58

Še to , nikomur ne dela srce 100% baje le najboljšim športnikom tam do 75  ostali navadni smrtniki so tam 60-65 % naša liga pa precej majn .

Baje je vse nad 50% normalno in tudi pri 28% ti ne presadijo srca, mora biti precej manj, si pa lahko kandidat za presaditev enkrat v prihodnosti, ki je lahko cez pol leta, lahko pa cez 15 let.

Herz, 06.08.2025 ob 21:04

Ne vem. Mene je srce enkrat fukal. Od stresa.
Mah. Meni čedalje bolj dela po svoje. Pulz imam redko nad 40. V večini od 30 do 35. Bije pa tako, dvakrat trikrat zapored udari. Potem pa nekaj časa nič. Ko sem bil mlajši je to bilo občasno. Zdaj je pa stalnica in pulz čedalje nižji. Ampak zaenkrat ne čutim težav. So me pa vseeno poslali na preglede, najprej holter, potem pa dalje…..eeeh. brez veze. Jaz se res s tem ne obremenjujem. Dokler bom bom. Potem tako ne bom več vedel. da me ni.?

Ne vem če ti kaj pride prav, a obstaja en italijanski kirurg, ki lahko z inovativno metodo izboljša stanje srca. Povprašaj svojega kardiologa o posegu kjer zaprejo manjše žile in preusmerijo tok v večjo, nekaj takega..ne me vzet dobesedno, ker sem popoln laik na tem področju, sem pa ujela debato nedavno o tem. Dela pa to v Sloveniji prek zzzs.

V vsakem primeru vso srečo, naj se izide v tvoje najvišje dobro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close