Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ženske, kdaj se vam je začel kvariti vrat – prve globlje gube?

Ženske, kdaj se vam je začel kvariti vrat – prve globlje gube?

Komičarka Nora Ephron je v noveli Moj vrat mi gre na živce, zapisala da se vrat pri ženski začne nepopravljivo kvariti pri 53.

Kot da bi njena trditev zase obveljala tudi zame kot urok, se pri dopolnjenih 53 že dva tedna začudeno gledam v ogledalo.

Kljub redni negi in nikoli nisem pri tem zanemarila vratu ter dekolteja, so se mi na vratu, na sredi vratu, za črtali dve globlji gubi ki ju nobena krema ali poseg več ne popravi.

Vsako leto bo ti puranji vrat vse hujša realnost in obenem nočna mora.

Evo. Kot je dejala pokojna Eph.

Pri 53!!!! Očitno univerzalno ali je pri vas ženskah kako drugače?

Hvala za odgovore.

in ustna čeljust se pri večini ženskam obrabi že pri 30 – tih.

? gube so samo sledovi smeha (in včasih pokanja grimas), na srečo pa sovpadajo z vse slabšim vidom, zato pogled v ogledalo ne povzroča večjih pretresov in stvari tečejo svojo naravno pot.
Zrela leta prinesejo tudi duševno umirjenost, zato nas tudi pogledi drugih ne iritirajo več. Komur razgled ni všeč, lahko gleda drugam.

Dobra novica je, da gube in sivi lasje čisto nič ne bolijo ?

.https://youtu.be/NHXeRleKnLk

Jaz sem gube na vratu opazila pri 35-40 letih, medtem ko imam pri malo manj kot 50 ih letih gladek obraz, brez gub, tudi smejalnih ni. Potem sem si z dobro kremo popravila vrat, ne bi verjela da je možno ampak meni je pomagalo, par let sem skrila oz zavrtela nazaj. Ko bom 53 , pa poročam, kako bo. Jaz nekaj drugega opažam, da se ženskam dekolte naguba. Ne toliko vrat, kot dekolte do oprsja. Koža izgubi tonus in je taka mlahava. Obraz je lahko še napet, vrat in dekolte pa pokažeta leta . Tako je , nimamo kaj. Saj se tudi moški starajo, pa so zgubani.

Meni se pozna že vsaj od 35.leta med prsmi, ker imam večje in spim na boku. Nobena krema pri tem ne pomaga. Spanje na hrbtu bi pomagalo, žal pa tako ne znam spati. Si pa s tem ne delam skrbi, meni je vseeno za gube, jih pa opažam. Tako kot sive, tako kot slabšo gibljivost in vse kar pride s staranjem. Sprejemam to kot del življenja, uživam kolikor lahko, ker vem da bo z leti vedno težje početi s telesom to, kar lahko danes. Tako da je moj fokus na temu in krepitvi telesa ter ohranjanju gibljivosti.

Odgovor na objavo uporabnika
Francka ena s podeželja, 06.08.2025 ob 16:56

Komičarka Nora Ephron je v noveli Moj vrat mi gre na živce, zapisala da se vrat pri ženski začne nepopravljivo kvariti pri 53.

Kot da bi njena trditev zase obveljala tudi zame kot urok, se pri dopolnjenih 53 že dva tedna začudeno gledam v ogledalo.

Kljub redni negi in nikoli nisem pri tem zanemarila vratu ter dekolteja, so se mi na vratu, na sredi vratu, za črtali dve globlji gubi ki ju nobena krema ali poseg več ne popravi.

Vsako leto bo ti puranji vrat vse hujša realnost in obenem nočna mora.

Evo. Kot je dejala pokojna Eph.

Pri 53!!!! Očitno univerzalno ali je pri vas ženskah kako drugače?

Hvala za odgovore.

lol, zelo duhovito, prav duhu Nore Ephron.

Nimam pojma, ker nikoli nisem prezala na prvi sivi las in nisem stela gub in kar je se znakov staranja. Zdaj sem v letih in, ja, imam eno in drugo, a nimam pojma, kdaj se je zacelo. Ocitno nisem po JUSu, ker se s tem nikoli nisem obremenjevala.

Zakaj ženske sabotirate same sebe? Kakšen pokvarjen vrat? O čem govorite? Zakaj same sebe dajete v nič? Hkrati se pa čudite, ko moški išče popolno žensko, saj same o sebi govorite da ste nepopolne. Tega res ne razumem.

Napačen izraz, 07.08.2025 ob 09:57

Zakaj ženske sabotirate same sebe? Kakšen pokvarjen vrat? O čem govorite? Zakaj same sebe dajete v nič? Hkrati se pa čudite, ko moški išče popolno žensko, saj same o sebi govorite da ste nepopolne. Tega res ne razumem.

Ne razumeš, verjamem. Saj same sebe tudi včasih težko ?

Je pa tako: do zadnje pike smo popolne, tako zelo, da je dolgočasno. Iznajdljive kot smo, pa najdemo nekaj za pregnat ta dolgčas. ?

Pa ne pozabimo, rade bi se približale vam nepopolnim moškim, zato se nalašč malo postaramo in zgubamo, potem je vam lažje preživeti ob nas. Saj vemo, moški kompleksi in to ????

Mihač, 06.08.2025 ob 17:03

in ustna čeljust se pri večini ženskam obrabi že pri 30 – tih.

A obstaja še kakšna druga čeljust, kot ustna?

Anonimna722, 06.08.2025 ob 21:40

Jaz sem gube na vratu opazila pri 35-40 letih, medtem ko imam pri malo manj kot 50 ih letih gladek obraz, brez gub, tudi smejalnih ni. Potem sem si z dobro kremo popravila vrat, ne bi verjela da je možno ampak meni je pomagalo, par let sem skrila oz zavrtela nazaj. Ko bom 53 , pa poročam, kako bo. Jaz nekaj drugega opažam, da se ženskam dekolte naguba. Ne toliko vrat, kot dekolte do oprsja. Koža izgubi tonus in je taka mlahava. Obraz je lahko še napet, vrat in dekolte pa pokažeta leta . Tako je , nimamo kaj. Saj se tudi moški starajo, pa so zgubani.

Lepo prosim za ime kreme, s katero si uspešno premagala gube na vratu.

Najlepša hvala!

Bivša, 07.08.2025 ob 10:18

A obstaja še kakšna druga čeljust, kot ustna?

Kaj je ta model mislil z ustno čeljustjo?

Meni še prav dobro dela, nič ne škrta in zobovje je ok…

Opažam pri ženskah da majo dekolte dost bolj starikav kot obraz..gube, pege, rdečkasta koža. Pa se mi zdi da je to posledica sončenja? Tako da pomojem recept zaščita pred soncem

Treba telovaditi:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close