Časovna perspektiva, izgorelost in deloholizem (magistrska naloga)
Pozdravljeni!
Sem študentka zaključnega letnika študija psihologije in do uspešnega zaključka študija me loči le še magistrska naloga 🙂
Raziskujem kako so časovna gledišča povezana z deloholizmom in izgorelostjo ter kakšno vlogo ima pri tem psihološki kapital (npr. optimizem, samozavest…). V raziskavi lahko sodelujejo osebe z vsaj enim letom delovnih izkušenj, odgovori so povsem anonimni.
Z izpolnitvijo ankete boste prispevali k boljšemu razumevanju dejavnikov, povezanih z duševnimi obremenitvami pri delu, saj gre za eno izmed prvih raziskav, ki to področje obravnava skozi izbrane psihološke konstrukte. Vaša pomoč mi bo v veliko podporo pri pripravi magistrske naloge in raziskovalnem delu na tem področju.
Prilagam povezavo do vprašalnika: https://1ka.arnes.si/a/de036d1d
Iskrena hvala za vaš čas in sodelovanje!
Ana925, 06.08.2025 ob 14:37
Pozdravljeni!
Sem študentka zaključnega letnika študija psihologije in do uspešnega zaključka študija me loči le še magistrska naloga 🙂
Raziskujem kako so časovna gledišča povezana z deloholizmom in izgorelostjo ter kakšno vlogo ima pri tem psihološki kapital (npr. optimizem, samozavest…). V raziskavi lahko sodelujejo osebe z vsaj enim letom delovnih izkušenj, odgovori so povsem anonimni.
Z izpolnitvijo ankete boste prispevali k boljšemu razumevanju dejavnikov, povezanih z duševnimi obremenitvami pri delu, saj gre za eno izmed prvih raziskav, ki to področje obravnava skozi izbrane psihološke konstrukte. Vaša pomoč mi bo v veliko podporo pri pripravi magistrske naloge in raziskovalnem delu na tem področju.
Prilagam povezavo do vprašalnika: https://1ka.arnes.si/a/de036d1d
Iskrena hvala za vaš čas in sodelovanje!
Ena od kvalitetnejših anket zadnjega časa. Želim uspešno analizo in dober zagovor naloge!
Komentar na vprašanje (parafraziram): ” Ali si zjutraj splanirate dan?”
Moj odgovor je ne, ker svojega dneva nikdar ne planiram zjutraj, temveč vedno večer pred tem.
Želim samo opomniti, da zaradi tega, kako je vprašanje zastavljeno, ne boste dobili odgovora na to, ali si dan splaniramo vnaprej ali ne, temveč le, če si ga splaniramo isti dan zjutraj.
Sicer pa krasno zastavljen vprašalnik, jasen in razumljiv. Srečno pri zagovoru!
Enostavno, 06.08.2025 ob 16:39
Dočene osebnosti so bolj nagnjene k izgorevanju, vendar pa lahko izgori vsak, ki mu delodajalec nalaga preveč dela, on pa ni v finančnem položaju reči ne. To je vsa skrivnost.
mogoce 4je tipi osebnosti? ??
pri delu je najlazje nam flegmatikom, ker se ne sekiramo za skoraj nobeno stvarjo. najtezje pa melanholikom, ker so prevec natancni, prehitro obupajo, preobcutiljivi. z njimi mors delat v rokavicah, ce ne jim je hitro cel svet kriv in samo njim se dogaja krivica. saj jih razumem, tak je njihov karakter, ampak moja neobcutljivost na stvari tega zal ne bo nikoli razumela, kot tudi oni mene ne ? imajo pa nekatere druge stvari, v katerih se najdem
sicer je pa vsak nekaj malega od vseh stirih, ampak v enem tipu osebnosti se najbolj najdes.
Forum je zaprt za komentiranje.