Resnica o Lublančanih
Bedaki, 04.08.2025 ob 19:43
Delajo za minimalca, zraven še delajo drug šiht, pri malci pojedo vsak dan velik sendvič in to je vse kar so pojedli ta dan.
To je ta razkoš, ki ga nabijajo elitniki tukaj, ki jim ni problem kupit stanovanje in avto za 50k.
Ej, enim se vse okoli hrane vrti. Hrana je draga.
Ne sodi po svojem krogu znancev, saj si večina svoj socialni krog oblikuje nekje na svojem nivoju. Jaz sem Ljubljančan in imam samo en šiht, na tem pa plačo, ki presega plačo predsednika vlade, pa imam okrog sebe še vedno veliko takšnih, ki jim gre materialno še precej bolje kot meni (zdravniki, zobozdravniki, odvetniki, privatniki, vlagatelji, najemodajalci …).
Samo, da ne bomo Štajerci kaj krivi, prosim!
Pri nas so za malico pečene svinjske rebre s prilogo, po šihtu obvezne tri runde v bližnji oštariji, doma kosilo, kot se šika, ob sobotah pikniki s klapo, ob nedeljah kosilo s širšo družino, kot se zareče, pa vsi imamo domove kljub pol manjšim plačam od Ljubljančanov.
Nekaj delate narobe. ?
Sendviči s pršutom in tartufi ali kaviarjem morda?
monovka, 04.08.2025 ob 23:00
Samo, da ne bomo Štajerci kaj krivi, prosim!
Pri nas so za malico pečene svinjske rebre s prilogo, po šihtu obvezne tri runde v bližnji oštariji, doma kosilo, kot se šika, ob sobotah pikniki s klapo, ob nedeljah kosilo s širšo družino, kot se zareče, pa vsi imamo domove kljub pol manjšim plačam od Ljubljančanov.
Nekaj delate narobe. ?
Sendviči s pršutom in tartufi ali kaviarjem morda?
Ma ajt, nimam za burek…pošlji mi svinjsko pečenko, da se enkrat najem kot car,kot štajerc…
Hiše v Ljubljani in hiše recimo v Zg. Polskavi ne moreš dati na isti imenovalec.
Kar dobro so mi.poznane cene nepremičnin po naši državi. Drugo leto bomo prodajali hišo na Koleziji v Ljubljani. Dvojček, 3 nadstropja (trenutno 3 ločena stanovanja po.80m2). 15 minut peš do Centra, bližina LPP, trgovin, zdravstvenega doma, knjižnice, šol. GURS jo je ocenil na 1,3 milijone (1000m2 zemlje), za koliko jo bomo prodali, pa ne vem.
A domnevam, da bomo zanjo iztržili precej več kot bi od enake nepremičnine v recimo Sp.Radvanju.
Resnica je taka, da imajo dejansko prazne hladilnike, zamrzovalnikov pa sploh nimajo. In škrtajo pri hrani. In pijejo vodo. Vse to, ko morajo sami plačati. Ko pa je kje kaj zastonj pa paše prasec, mast, cuker, pivo, špricar, žganje.
Zaradi tega so sicer bolj fit, kot denimo Dolenjci in Štajerci. Kar škrtnejo pri hrani dajo potem za nov bicikl. In zato imajo manj srčno žilnih bolezni. Imajo pa verjetno več psihosomatskih, ker do skoz lačni in nervozni.
ja361, 12.08.2025 ob 21:07
Delamo narobe to, da vemo da je v življenju še kaj drugega kot jest svinje in se zapijat. To o treh rundah je bolj tako tako a ne? No saj imate še pogrebe, ko sosed ženo fenta. To je tudi popularno tam na štajerskem, po parih rundah in pol svinje.
? saj je pohan pišek tudi kdaj, pa roastbeef ali par dni pred plačo kranjska klobasa. Zelo raznoliko se prehranjujemo ?
Tudi runde niso vedno enake, kaj govoriš? Če je treba popoldan na kak fuš in bit trezen, pač pir vsekamo… ?Pred šihtom je kaka kratka domača, zelo raznoliko. Ne moreš pa Štajercu koktajlček ali aperol pred nos postavit, to je za kake ljubljanske inšpektorice.
Mi se držimo starih tradicij in avtohtone kulture.
A da se štihamo? Hja, selekcijo delamo in red v bajti. Saj pa veš, da policija ne utegne vsega pravočasno porihtat, mi pa smo vajeni stvari reševati takoj na licu mesta. sploh pa so pri nas samo dežurni policaji v službi, vsi ostali so posojeni na teren dol k vam in na Dolenjsko. ?
Sicer se pa zelo izogibamo neprisebnosti. Sploh zadnje čase, ko vidimo, kaj z vami v prestolnici dela koka…
monovka, 13.08.2025 ob 07:24
? saj je pohan pišek tudi kdaj, pa roastbeef ali par dni pred plačo kranjska klobasa. Zelo raznoliko se prehranjujemo ?
Tudi runde niso vedno enake, kaj govoriš? Če je treba popoldan na kak fuš in bit trezen, pač pir vsekamo… ?Pred šihtom je kaka kratka domača, zelo raznoliko. Ne moreš pa Štajercu koktajlček ali aperol pred nos postavit, to je za kake ljubljanske inšpektorice.
Mi se držimo starih tradicij in avtohtone kulture.
A da se štihamo? Hja, selekcijo delamo in red v bajti. Saj pa veš, da policija ne utegne vsega pravočasno porihtat, mi pa smo vajeni stvari reševati takoj na licu mesta. sploh pa so pri nas samo dežurni policaji v službi, vsi ostali so posojeni na teren dol k vam in na Dolenjsko. ?
Sicer se pa zelo izogibamo neprisebnosti. Sploh zadnje čase, ko vidimo, kaj z vami v prestolnici dela koka…
Aperolxček je za take, ki se oretvarjajo, da so meščanstvo. Ste ga otrebili imigrantski Slavci.
Forum je zaprt za komentiranje.