P*** ji ćorova, kaj babi ni jasno ?
Najprej izzivajo s tistimi jugo zastavami na Koroškem, ko pa jih po gobcu dobijo čisto naključni je pa halo in rompompom !
Takole piše !
Po novem incidentu, povezanem s slovensko manjšino na avstrijskem Koroškem, se je oglasilo ministrstvo za kulturo, ki pravi, da gre za kršitev ene temeljnih človekovih pravic – pravice do uporabe lastnega jezika. Ministrstvo opozarja, da so se v zadnjem času podobni incidenti prevečkrat ponovili, da bi jih lahko razumeli kot naključja. “Diskriminaciji in poniževanju koroških Slovencev ter slovenskega jezika se mora narediti konec,” so prepričani. Odzvali so se tudi v uradu za Slovence v zamejstvu. Državna sekretarka urada Vesna Humar bo v prihodnjih dneh obiskala klub.
Kako bi pa mi reagirali če bi Heimatdinstovci na naši strani noreli z nekimi nacističnimi zastavami na nekem grobišču kjer so gošarji potolkli njihove ?
Nacizem in komunizem = totalitarizem !
Že zaradi Štajerske himne se Ljubljana vžiga !
Prepričan sem da je bil tisti incident v Bad Eiskapl insciniran in režiran v Ljubljani, Avstrijci so odgovorili, sedaj se bodo pa naši vžigali in s tem zamegljevali resnične domače probleme.
Sicer pa, mi smo metali muzeje v luft v Avstriji , ne oni v Sloveniji !
Briga me. Tu se zamislite kako so nam Srbi jezik višjega in srednjega sloja nemščino in še kaj otrebili. In naravni govor nižjega sloja otrebili in spremenili v slovenšćino in nas posiljevali s srbščino. A kdaj nemci in Avstrijci kaj rečejo v Laibachu se tudi nemško govori. Negajte posiljevat ljudi, ki niso padli pod tujo srbsko diktaturo. Uprli so se dvakrat in še enkrat se nam bodo. Bravo!!
Anonimno 109, 04.08.2025 ob 19:19
Briga me. Tu se zamislite kako so nam Srbi jezik višjega in srednjega sloja nemščino in še kaj otrebili. In naravni govor nižjega sloja otrebili in spremenili v slovenšćino in nas posiljevali s srbščino. A kdaj nemci in Avstrijci kaj rečejo v Laibachu se tudi nemško govori. Negajte posiljevat ljudi, ki niso padli pod tujo srbsko diktaturo. Uprli so se dvakrat in še enkrat se nam bodo. Bravo!!
Sodnik ne razume tujega, za srbski anšlus narejenega jezika. Tako, da naj pravila fuzbala odločijo in Čefurin.
Zdravko Mamić Maminjo, 04.08.2025 ob 19:33
Ej, alo, tole ni Nora24, spelte se od tukaj!
Trener mi na prvi uč zgleda balkanc, Makedonc ali Srb nižje rasti ko Milošević s rahlo plosko šturioglato glavo. Ko se je selil, se ni naučil avstrijske nemščine lmao. Vidim vas ko lažete, kradete in bolhe jeste. Marija.
Po Avstrijski državni pogodbi iz leta 1955 so manjšine zaščitene in imajo pravico na dvojezičnih območjih do uporabe maternega jezika.
Zveza koroških nogometnih sodnikov se je zaradi ravnanja pomočnika sodnika že opravičila in bo proti njemu sprožila postopek, pri SAK-u pa zahtevajo, da umaknejo tudi rumeni karton.
Proti sodniku je po poročanju STA sprožila disciplinski postopek regionalna nogometna zveza na avstrijskem Koroškem. “Razjasnili bomo, kako se je zgodila ta napaka,” so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da bodo kolege opozorili, da lahko igralci in trenerji komunicirajo v katerem koli jeziku. “Takšni dogodki, kot je bil včerajšnji, se ne smejo ponoviti,” so poudarili.
Kot prvo, budalaština jezikovna k jo peljejo samo umsko retardirani ljudje in ti so na vaseh velika večina. To je to, kr neki so novinarji zdej zagrabil, k ni drugega, seveda so to naredili zaradi tega, kar se je zgodilo pri Peršmanu.
Kot drugo, gospa v zgornjem postu omenja ADP, v kateri v sedmem členu piše absolutno površno, kakšne pravice ima slovenska narodna skupnost… nemško vindišarski nacionalisti in KHD klečeplazniki, so izkoristili ta 7. člen, ker v njem nikjer ne piše, koliko % prebivalstva bi morale imeti občine inj kraji, da se uveljavlja zaščita v tem primeru slovenske narodne skupnosti. Zgodovinsko dejstvo je, da je imela slovenska manjšina na Koroškem največ pravic med okupacijo britanskih sil, ki so logično sklepale, da če se moli slovensko v cerkvah, je velika verjetnost, da je slovenska skupnost v večini. E tako. Lahko pa mal preštudirate številne pritiske sploh KHD na naš narod na Koroškem in sramotno ponašanje sploh vindišarjev nad t.i. nazionalslowenen ! Zgodovinsko dejstvo je tudi, da je koroški plebiscit uspel izključno zaradi glasov Slovencev, ki so glasovali za Avstrijo, v kolikor bi vsi Slovenci glasovali za YU, Koroška ne bi bila avstrijska….
Kot tretje, bravo SDS debili. NAmesto, da bi stopili skupaj, mantrate svoja jajca desnuharska. Društva pisateljev Slovenije in Avstrije, so obsodila napad na PEršmanovi domačiji, vsi ne vem kateri politiki, ampak seveda SDS bo zmeraj nastopil proti, kar neka vlada, ki ni njihova izjavi. No, še en razlog, da vas NE!!!!! volim ama nikada ! Izdajalci, lažnivci, fuj !!!
Forum je zaprt za komentiranje.