Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Otrok je na rojstnem dnevu nezaželjen

Otrok je na rojstnem dnevu nezaželjen

Pozdravljeni,

hčerka gre v tretji razred, ena od sošolk avgusta praznuje rojstni dan in mamica nam je prek spleta poslala vabila. Hčerka se je zelo veselila, da bo videla prijateljice. Naslednji dan me je potem poklicala mamica in mi rekla, da (citiram) “naj pride, če hoče, ampak jaz ji ne bom kakšne posebne hrane pripravljala.” Naj povem, da je naša punca hud alergik, cel kup alergij in na hrano in zdravila. V šoli ima drugačno prehrano, doma tudi. Ko gre na kak rojstni dan, pa dobro ve kaj lahko je in česa ne, če lahko poje kaj od prisotnega poje, drugače pa ne. Saj na rd se gre igrat in ne jest. Glede tega je kar odrasla in če ji kdo ponudi kakšno hrano, ki ji škodi, enostavno reče:”Ne hvala, ne smem, ker sem na to alergična.”

Komentar te matere me je k zidu pribil malo rečeno. Nakar je še dodala:”Veš, jaz sem štiri otroke normalno vzgojila, brez teh vaših modernih čirulečarule kot so alergije, pri nas se vse je.” Malo sem v dvomu kaj narediti, hči bi rada videla sošolke, ampak čutim, da je tam nezaželjena in da se verjetno ne bo ok počutila.

Odgovor na objavo uporabnika
V dvomih598, 04.08.2025 ob 09:26

Pozdravljeni,

hčerka gre v tretji razred, ena od sošolk avgusta praznuje rojstni dan in mamica nam je prek spleta poslala vabila. Hčerka se je zelo veselila, da bo videla prijateljice. Naslednji dan me je potem poklicala mamica in mi rekla, da (citiram) “naj pride, če hoče, ampak jaz ji ne bom kakšne posebne hrane pripravljala.” Naj povem, da je naša punca hud alergik, cel kup alergij in na hrano in zdravila. V šoli ima drugačno prehrano, doma tudi. Ko gre na kak rojstni dan, pa dobro ve kaj lahko je in česa ne, če lahko poje kaj od prisotnega poje, drugače pa ne. Saj na rd se gre igrat in ne jest. Glede tega je kar odrasla in če ji kdo ponudi kakšno hrano, ki ji škodi, enostavno reče:”Ne hvala, ne smem, ker sem na to alergična.”

Komentar te matere me je k zidu pribil malo rečeno. Nakar je še dodala:”Veš, jaz sem štiri otroke normalno vzgojila, brez teh vaših modernih čirulečarule kot so alergije, pri nas se vse je.” Malo sem v dvomu kaj narediti, hči bi rada videla sošolke, ampak čutim, da je tam nezaželjena in da se verjetno ne bo ok počutila.

Ko jebe tisto mat brezobrazno,nerazumno, saj bistvo, je, da bo hči srečala prijateljice pri njih pa je menda zaželjena.

Ti nafutraj deklico svojo tako, da ji na praznovanju sploh ni potrebno jesti in bo dovolj sita, če pa bo že trajalo pa ji za seboj daj nekaj dobrega za pojesti. Če bo tam kaj v redu zanjo za prigristi naj prigrizne, če ne pa naj svoje poje, če bo lačna. Nič ni napačno v tem, če tudi, ko jo kdo vpraša zakaj pa ti svoje, da pove, ker je alergična na določeno hrano. Njej je bistvo, da se poveseli s prijateljicami ostalo je na drugem mestu.

Ko sem bila jaz v tretjem razredu, nismo praznovali rojstnega dneva s celim razredom pri nas doma ali pa v McDonaldsu, če tako hočete. Vsaj za to se lahko zahvalim, da se mi danes ni treba delat fino, ker kaj – a je ta deklica prijateljica z vsemi 25 učenci in učenkami v razredu? To je too much. Rojstni dan se praznuje v razredu, če že, se nameni kakšna razredna ura, ali kako že imajo sedaj, saj 1 učiteljica uči vse predmete. Da bo pa cel razred 25 otrok šel nekomu na dom praznovat, ej.

Ta druga mama ima prav, preveč ste občutljivi.

anon397, 04.08.2025 ob 09:38

Ta druga mama ima prav, preveč ste občutljivi.

Druga mama nima prav, ker je pokazala nerazumevanje.

Ti pa tudi.

mislim sicer, da nakladaš. Če je hči hud alergik na vse živo, potem ta gostiteljica sigurno sploh nima dovolj znanja, da bi lahko pripravila ustrezno hrano za hčer. Ti bi jo morala poklicati in povedati, da ji boš dala kaj ustreznega za s seboj.

Bogi otroci pri takih starših.

Ti, ker delaš dramo o “nezaželjenosti”, una mama pa dela dramo, ker se boji biti odgovorna za to, kaj tvoj otrok poje….obe sta glih za skupaj.

Pustite otroke, da se družijo po svoje brez trapastih mam.

Ženska, ti si bedasta.

Ona mama ni rekla, da je tvoj otrok neželjen tam, vendar, ali misliš, da mora vsak, ki tvojega otroka kam povabi, najprej naredit tečaj za dietetika?

Zakaj je tvoj otrok na vse alergičen in občutljiv?

Zato, ker ima prikurjeno mamo, ki ne zna skrbet zanj.

Začni misliti, ne tišči svojih  psihičnih problemov v otroka. Ja, dobesedno v otroka, ker je le ta bolan zaradi tebe. Ob drugi materi ne bi bil ” alergičen na vse in hiper občutljiv”.

Še kaj?

Anonimus331, 04.08.2025 ob 10:32

Ženska, ti si bedasta.

Ona mama ni rekla, da je tvoj otrok neželjen tam, vendar, ali misliš, da mora vsak, ki tvojega otroka kam povabi, najprej naredit tečaj za dietetika?

Zakaj je tvoj otrok na vse alergičen in občutljiv?

Zato, ker ima prikurjeno mamo, ki ne zna skrbet zanj.

Začni misliti, ne tišči svojih  psihičnih problemov v otroka. Ja, dobesedno v otroka, ker je le ta bolan zaradi tebe. Ob drugi materi ne bi bil ” alergičen na vse in hiper občutljiv”.

Še kaj?

Ti si debil debilni.

Druga mat res ni obvezana da svojo kuho in znanje prilagodi nekim posebnim zahtevam, vsekakor pa je lahko toliko razumevajoča, da vsak mulc izhaja iz lastne družine in vsaka familija ima svoje križe in težave , običaje, navade in potrebe. Če se neka mat ima za gostitelja potem naj ima toliko pošlihtano v glavi da so gostje različni in lahko to razumevajoče sprejme ob enem pa na lep način pove, da ona nečemu ne bo zadostila ali pa ne zna. Ne pa da pametuje kaj je ona imela, kar kaže na to, da zabito , kot ti misli, da se svet vrti samo okoli nje. Imaš otroke, ki imajo denimo diabetes in po debilni logiki tiste matere, če njeni štirje froci niso imeli tega tudi drug ne more imeti, kar je debilno.

Skratka utišajte se že debili debilni, ker nimate pojma o pojmu in boste prvi na vrsti ko se bo čistilo gnusobo gnusno po svetu.

Stopnje težavnosti pri alergijah so zelo različne. Od tega, da stik z alergenom pomeni že smrtno nevarnost, do tega, da povzroči rahlo srbenje.

Vi sami veste kako hudo je pri vašem otroku in ali je “varno” da gre na ta rojstni dan. Na rojstnem dnevu ni nezaželjena, je pa mama, morda nespretno, povedala, da se s prehrano vašemu otroku ne bo prilagajala.  Lahko, da ima toliko alergij in na taka živila, da bi bilo zanjo to preveč ali predrago…

Predlagam, da deklici spakirate nekaj hrane, ki jo lahko je in pošljete na rojstni dan.

Ah, ne delaj drame, da tamala ni zaželjena, ker je mama slavljenke koza, ki ni pokazala razumevanja! Na tvojem mestu bi sama pripravila nekaj izvrstnega za pojest, kar lahko uživa tudi tvoja hčerka in to ekstra poslala na rojstni dan oziroma sama pripeljala zadrvo s hčerko. Zelo bi se potrudila in pri vsej stvari mislila zgolj na dobrobit hčerke in otrok, pa v naprrj bi mi krona z glave padla. Krono bi prinesla mami za lepo obnašanje.

Ta mama ni rekla, da je hčerka tam nezaželjena, le to, da ne bi pripravila zanjo posebne hrane.

Očitno niti ne ve, kaj hčerka sme in kaj ne.

Sodelavkina hčerka prav tako hodi na rojstne dneve, ima diabetes tipa 1, celiakijo in nekaj alergij.

Sodelavka prinese s sabo nekaj hrane, ki jo njena hčerka sme uživati in jo tam da staršem otroka, ki praznuje. In pove, da pač naj pazijo, da hrana ne pride v stik z drugo hrano.

Problem rešen.

Jaz bi naredila eno ful dobro slaščico ali prigrizek, nekaj kar ima tvoja hčerka res rada in veš, da jo imajo običajno radi vsi otroci in bi nesla zraven.

V dvomih598

draga mamica.   je posod bo nezaželjena.  tvoja hčerkica je produkt tebe. ti pa si leva fašsitka, komunistika, skrajna feminsitka. ločenka.  ni ateka doma, ki bi red naredil. in tebe spravil red.  to ej zelo malo verjetno da iam tvoja hečrkica tolko alergij.  verjetno jo ti uničuješ z tem tovji inkluzivnimi forami. ker is pač leva prasica. komunistk,a femininistka. saj ima od sošolke mama prav.  čist prav ima.  jaz tudi en bi sprejel dogovornosti za tako luzerko kto je tvoja hčerka in ti. ni šasne.  dobro če mleko ne pije, ok. dobro to je normalno. ampak  tolko alergij?   ti če kaj hčeš dobrega za tvojo hčerko, kaj nočeš.  prodjas kaj imaš in idita živet na morje.  i naj bo na morju fsak dan zunaj v naravi na pesku in vodi 5h. popoldan.  da se ji sploh razibje imunski sistem. pa jest mora fse. sol,  meso,  testenine, vitmaine, elektrlite, fse-  mleko je lahko problem. ostalo pa mora jest. pa trenriat naj gre plavanje luzerka.   pa ti mamica smrdulja ugabna pusti raje hčerko bivšemu možu.  ker ti si levičarska inkluzivna luzerka. nič druza.  jebeaj s ti pa tvoja hčerkica.   budal obabje nesposobno.   mala mora it v trening, pa se umazat. to mora fse žret.  ne pa to tvoje inkluzbino sranje pofukane. tebi otroka bek vzet pa men idat za 3 leta. bo pri nas 3 leta.  bo mašina.  ne pa ti mamicak urba stara ničvredna. otroka ti bek vzet.

K takim staršem sploh otroka ne bi pustila na R.d., če pa že bi, pol bi ji dala s sabo hrano in pijačo.

Anonimno 3469, 04.08.2025 ob 12:12

V dvomih598

draga mamica.   je posod bo nezaželjena.  tvoja hčerkica je produkt tebe. ti pa si leva fašsitka, komunistika, skrajna feminsitka. ločenka.  ni ateka doma, ki bi red naredil. in tebe spravil red.  to ej zelo malo verjetno da iam tvoja hečrkica tolko alergij.  verjetno jo ti uničuješ z tem tovji inkluzivnimi forami. ker is pač leva prasica. komunistk,a femininistka. saj ima od sošolke mama prav.  čist prav ima.  jaz tudi en bi sprejel dogovornosti za tako luzerko kto je tvoja hčerka in ti. ni šasne.  dobro če mleko ne pije, ok. dobro to je normalno. ampak  tolko alergij?   ti če kaj hčeš dobrega za tvojo hčerko, kaj nočeš.  prodjas kaj imaš in idita živet na morje.  i naj bo na morju fsak dan zunaj v naravi na pesku in vodi 5h. popoldan.  da se ji sploh razibje imunski sistem. pa jest mora fse. sol,  meso,  testenine, vitmaine, elektrlite, fse-  mleko je lahko problem. ostalo pa mora jest. pa trenriat naj gre plavanje luzerka.   pa ti mamica smrdulja ugabna pusti raje hčerko bivšemu možu.  ker ti si levičarska inkluzivna luzerka. nič druza.  jebeaj s ti pa tvoja hčerkica.   budal obabje nesposobno.   mala mora it v trening, pa se umazat. to mora fse žret.  ne pa to tvoje inkluzbino sranje pofukane. tebi otroka bek vzet pa men idat za 3 leta. bo pri nas 3 leta.  bo mašina.  ne pa ti mamicak urba stara ničvredna. otroka ti bek vzet.

Uau, odkril si pojem inkluzivnost.

Zdaj pa vzemi v roke še slovar tujk in se nauči, kaj ta beseda pomeni.

Včasih res težko verjamem, da so kakšne mame lahko takšne, da izustijo kaj takšnega. Je res nespoštljivo.

Hčerki bi povedala tako kot je, pa naj se sama odloči ali gre ali ne. Tudi svoje mnenje, Ne bi pa “kujala” zamere, ker s tem tudi otroka ne naučiš nič dobrega. Če gre, naj vzame, kaj s seboj za jest.

Torej, je tako kot je, pa čim manj kompliciranja okoli tega.

Eno je, da mama gostiteljica ni pripravljena oz. nima zadosti znanja glede pripravljanja dietne prehrane. To je povsem razumljivo, ampak to bi lahko povedala na primeren način in preverila, ali deklica sama ve kaj lahko je in česa ne in ali bo morda prinesla kak zanjo primeren prigrizek s seboj. Vsaj jaz bi tako naredila. Da pa komentira, da so alergije “moderne čirulečarule” pa kaže na njeno nerazgledanost, primtivnost in pomanjkanje empatije. Da se razumemo – jaz tudi ne podpiram kapric, da je danes že vsak drugi občutljiv na gluten, pa laktozo, pa kaj vem kaj še vse. Ampak nekateri dejansko so in če gostiš take ljudi, se pač potrudiš in pripraviš tudi kako jed, ki bo zanje primerna. 

V dvomih598

ti pa čim prrej odkrij  – avtanazijo in jo čimprej sprobaj.  leva skrajna fašistka nič vredna kuzla ugabna.  ahaha

umska bolnica, ločenka smrdljiva. mrš prasica ničvredna .

Neprijavljena

ja za takel uzerke kot si ti, mora bit fse inkluzvno, čustveno, sprejeto, nežno, fse vata.  pa daj no!!   pa naj spizdi mala pa njena smrdljiva ločenka od mamice. ugabna lgbt levičarka.  to je resnica.

če ima toliko alerij, kaj č se kaj zgodi? misliš da bom ja za plačeval za to kuzlo malo in staro 20 let??  ahahah  ko bo jedla fse, ko bo normalna pa lahko.

da pa ji bo žoga priletela pa bo padla ,ker ne je mesa , ker nima energije , pa se poškodovala, pa bom jaz kriv??   ni šanse.  no go.

Samo res, enkrat bi se morali ljudje malo vprašati, zakaj imajo njihovi otroci polno nekih alergij, vedenjskih motenj in še česa. Slab genski material, ker zaradi humanizma itak pustimo, da se razmnožuje tisto, kar bi narava sicer izločila (itak vemo, da se najbolj pridno razmnožujejo omejenci, socialci in reveži)? Mogoče napačni vzgojni prijemi in preveč zavijanja v vato, da ja niso otroci izpostavljeni čemu, kar bi jih utrdilo? Kaj tretjega? Razne odločbe se tudi delijo po tekočem traku, a nihče ne pomisli, da bodo ti z odločbami nekoč del naše družbe in bodo morali premakniti svoje kamenčke v mozaik? Ni nenavadno potem, da potem komu dvigne pritisk.

Seveda naj gre hčerka na rojstni dan. Preden gre, naj poje nekaj konkretnega, nekaj, kar ji ne škodi. Zabičaj ji, da ne sme jesti stvari, ki ji škodijo.

Tista mama pa žal ni bila čisto nič taktna, ne ji zameriti, verjetno je nervozna in pod stresom, pa tudi sanja se ji ne, kaj alergija sploh pomeni. Tudi resnično ne moreš pričakovati, da bo pripravljala posebno hrano samo za tvojo hčerko.

Te pa razumem, vem, kako je hudo, tudi sama trpim zaradi alergije neznanega izvora.

Jaz imam otroka s hudo alergijo in kadar je bil povabljen na roj.dan sem mu dala za s sabo, spekla tisto kar je lahko jedel. Če je otrok hudo alergičen, takih stvari ne prepuščaš ljudem za katere ne veš ali so zmožni presodit kaj lahko otrok je. Pa v kar nekaj letih praznovanj se je redko zgodilo da kakšna mama ni vprašala kaj mu lahko kupi, pripravi. Zahvalila sem se, me je ganilo ker so bile tako pozorne, ampak vsakič je imel svoje s sabo.

Jaz jih bom naslednje leto 70. V moji generaciji je bila samo ena deklica, ki je bila alergicna na jajca in jagode, pa se to je zginilo do sole in je potem lahko jedla vse. In nasel se je kaksen seneni nahod. Hrano smo dobili vsi enako, malico, kosilo, nobenih prilagajanj za to in ono alergijo, in vsi smo jedli brez problemov. Kaj se dogaja danes, da ima ze skoraj vsak drugi otrok tako ali drugacno alergijo? Ali si jih sproti izmisljujete ali pa je nekaj zelo narobe, da je vse tako bolno.

In ne, jaz za takega otroka ne bi prevzela odgovornosti.

M688, 04.08.2025 ob 16:19

Samo res, enkrat bi se morali ljudje malo vprašati, zakaj imajo njihovi otroci polno nekih alergij, vedenjskih motenj in še česa. Slab genski material, ker zaradi humanizma itak pustimo, da se razmnožuje tisto, kar bi narava sicer izločila (itak vemo, da se najbolj pridno razmnožujejo omejenci, socialci in reveži)? Mogoče napačni vzgojni prijemi in preveč zavijanja v vato, da ja niso otroci izpostavljeni čemu, kar bi jih utrdilo? Kaj tretjega? Razne odločbe se tudi delijo po tekočem traku, a nihče ne pomisli, da bodo ti z odločbami nekoč del naše družbe in bodo morali premakniti svoje kamenčke v mozaik? Ni nenavadno potem, da potem komu dvigne pritisk.

Od kje ti to, da ima odločbo? Daleč od tega. Alergična je na penicilin in na večino “predelane” hrane ala smoki, razni čipsi, jedilne barve itd. Je pa drugače nadarjen otrok, pri 7 letih obvlada tri jezike, tekoče bere in obožuje gimnastiko. Da bi bila produkt slabe genetike, ker ji smoki dela težave je pa kar malo hard trditev, se ti ne zdi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close