Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lačna na bolniški

Lačna na bolniški

Imela sem en poseg, moram počivati bolj ali manj. Pred tem sem bila na dieti in uspešno izgubila 10 kg (iz 90 na 80). Poseg ni bil hud v smislu življenja, na nogi nekaj. Čeprav jem normalno (zajtrk, kosilo, večerja – res pa morda v manjših količinah), ugotavljam, da sem ves čas kar nekaj lačna. Ne vem, je to posledica tega, da si ne morem vzeti malih prigrizkov, kavic za tolažbo? Seveda že med dieto nisem bila ravno “sita”. Sem pa veliko gibala, zdaj ne morem.

Ker nimaš dela, več misliš na hrano.

Telo je bilo morda navajeno na napačno dieto in ti zdaj določene snovi manjkajo

Telo se celi, potrebuje material za regeneracijo in si lačna. Če je luknja v hiši zidar tudi potrebuje cigle in ostali material, da jo zapolni.

Mogoce obroke malo zmanjsas in vmes pojes nekaj sadja in zelenjave za prigrizek, ob tem pa se kak koscek kruha, grizljaj ali dva, ne vec, toliko, da se prazno sadje ali zelenjava kaj prime zelodca in te nasiti.

Zakaj pa kave ne piješ?

Hvala bogu, da si vsaj nekaj shujšala. Le kakšna bunka si morala biti z 90 kg.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno730, 04.08.2025 ob 02:42

Telo je bilo morda navajeno na napačno dieto in ti zdaj določene snovi manjkajo

Ta lakota, ki ti prava telesna lakota, ti kaže na tvojo čustveno lakoto, ki bi jo rada zapolnila s hrano. Mogoče pa pravi čas, da ugotavljaš, kaj je tisto, česar si zares lačna …

Sama sem trikrat ravno po operacijah dosti shujšala. Ker sem bila zaposlena z okrevanjem in sem jedla samo takrat, ko sem bila res lačna. Sem si pa vedno vnaprej pripravila obrok, da sem ga imela pri roki, ko mi je že krulilo v želodcu. Zelenjavne juhe, solate, košček piščančjega mesa, jogurt s črnim kruhom, zelenjavna rižota… kilogrami so kar kopneli. Če te čaka pripravljena hrana, nimaš želje po prigrizkih.

Upam, da ti ta izkušnja kaj pomaga?

Odgovor na objavo uporabnika
moja izkušnja, 04.08.2025 ob 09:39

Sama sem trikrat ravno po operacijah dosti shujšala. Ker sem bila zaposlena z okrevanjem in sem jedla samo takrat, ko sem bila res lačna. Sem si pa vedno vnaprej pripravila obrok, da sem ga imela pri roki, ko mi je že krulilo v želodcu. Zelenjavne juhe, solate, košček piščančjega mesa, jogurt s črnim kruhom, zelenjavna rižota… kilogrami so kar kopneli. Če te čaka pripravljena hrana, nimaš želje po prigrizkih.

Upam, da ti ta izkušnja kaj pomaga?

Pri meni ravno kontra, po poškodbi hrbtenice in posledično ležanju, sem pridobila 30 kg. In ker sem bila še kar dolgo gibalno ovirana, je bil cel hudič, kako to spravit nazaj.

lej, če imaš 80 kg si absolutno predebela in nehaj misliti na hrano, sigurno lahko delaš neke vaje kljub operaciji, malo razmisli in akcija debela punca si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close