Kako najti partnerja po 50letu
Jutro.
Nimam več idej kje spoznati dobrega moškega ? Stara sem 50 zelo.mladostnega videza in duha. Na portalih so samo.uveli potrebneži. Kje je dinamičen,zdrav.in duhovno zrel.moški? Misija nemogoče. Kako nasvet? V bistvu si želim partnersta saj prej nisem imela sreče. Imam pa že odrasle otroke. Hvala
Marttina, 03.08.2025 ob 07:50
Jutro.
Nimam več idej kje spoznati dobrega moškega ? Stara sem 50 zelo.mladostnega videza in duha. Na portalih so samo.uveli potrebneži. Kje je dinamičen,zdrav.in duhovno zrel.moški? Misija nemogoče. Kako nasvet? V bistvu si želim partnersta saj prej nisem imela sreče. Imam pa že odrasle otroke. Hvala
Huh, težka bo. A te lahko vprašam- čemu, oz dejansko kaj pričakuješ od njega? Zadnje čase sem imel ene par zanimivih pogovorov na to temo, pa me mal firbec.
Lej, jaz tudi malo čez 50, odrasli otroci, pa ne vem, zakaj bi nujno potrebovala partnerja. Sem pa samska že kar nekaj let in ti povem, da v tem ni nič slabega. Jaz se imam prav fajn.
Se prepuščam toku življenja. Če se slučajno pripelje mimo kak dober dec, bom pa mogoče premislila. Da bi pa prav iskala koga, pa ne.
Z leti gre kvaliteta navzdol, tu nimaš kaj. Veliko se izpostavlja ženske (gravitacija, celulit, itd.), ampak pri moških ni nič drugače. Kvečjemu še slabše. Kolena, hrbet, zobje, srce … redkokdo je po 50-em zdrav. In kolikor je že zdravje telesa problem, bo pri mentalnem še huje. Saj te razumem, iščeš normalnega moškega. A tisti ta dobri in fit in dinamični in karkoli še želiš, če so že samski, se verjetno ozirajo za 30-letnicami ?♀️
summer852, 03.08.2025 ob 09:14
Z leti gre kvaliteta navzdol, tu nimaš kaj. Veliko se izpostavlja ženske (gravitacija, celulit, itd.), ampak pri moških ni nič drugače. Kvečjemu še slabše. Kolena, hrbet, zobje, srce … redkokdo je po 50-em zdrav. In kolikor je že zdravje telesa problem, bo pri mentalnem še huje. Saj te razumem, iščeš normalnega moškega. A tisti ta dobri in fit in dinamični in karkoli še želiš, če so že samski, se verjetno ozirajo za 30-letnicami ?♀️
O, saj so oni med 45 in 55 tudi zagreti za partnerko, pa znajo biti kar fit. Ampak oni bi imeli gospodinjo, kuharico, provajderko… ker drugega ne rabijo, takih pa noče.
Ona bi enega, ki jo cel dan za rokico drži, jo pelje pogledat svet, jo hvali, redno seksa, ji razbija dolgčas… kar naprej nekaj počne ZA NJO. Ona je pa samo dobro ohranjena in za okras.
Malo še naj počaka, ko bo penzija premala, bo vsak dovolj dober, če bo le položnice plačeval.
Starejša mladinka, 03.08.2025 ob 09:25
O, saj so oni med 45 in 55 tudi zagreti za partnerko, pa znajo biti kar fit. Ampak oni bi imeli gospodinjo, kuharico, provajderko… ker drugega ne rabijo, takih pa noče.
Ona bi enega, ki jo cel dan za rokico drži, jo pelje pogledat svet, jo hvali, redno seksa, ji razbija dolgčas… kar naprej nekaj počne ZA NJO. Ona je pa samo dobro ohranjena in za okras.
Malo še naj počaka, ko bo penzija premala, bo vsak dovolj dober, če bo le položnice plačeval.
Hah, ja, itak. Mam ene par koket v službi, ki me mal podjebavajo, ker imajo preveč časa. Pol se pa mal vprašam, ker sem pač tak, da se precej sprašujem- na kaj rabijo ampak, kaj sploh lahko ponudim. Pa dejansko ne vem če ima smisel. So pa jebena leta, za na britof še nisi, da bi pa na novo kaj začel…saj rabljen nisem ne vem, koliko ker so me imele ženske bolj za rezervo, ampak leta vseeno naredijo svoje.
Ne rabim nekoga, da me drzi za roke. Normalnega moškega rabim. Ne rabim sponzorja imam vse sama. Ne rabim dragih potovanj. No pa saj sem dost neumna, da to tukaj sprašujem, je pa dobro izhodišče za debato, mar ne. In da ne bo pomote, ni mi problem bit sama in ne mislim it še na britof, tudi poročit se ne mislim. Malce ste zašli iz teme 🙂
LpM
Preberi si tale spodnji zapis in si ga zapomni:
Opažam, da imamo na forumu spet nekaj negativnih tem – od prostitucije do vprašanj, kako pri 20ih najti punco. Dajmo enkrat za zmeraj razčistiti nekaj dejstev.
Srednji vek je za nami, zato je nesmiselno primerjati današnje M-Ž odnose s tistimi pred nekaj desetletji. Danes so ženske izobražene, samostojne, enakopravne moškim – nekatere celo v moških spretnostih prekosijo kakšnega moškega. Zakaj mislite, da bi kakšna ženska nujno potrebovala moškega ob sebi?
Izjema so ženske, ki jim je vseeno kakšen je moški, samo da drugi vidijo, da ima ona tipa. Izjema so tudi družinsko usmerjene ženske, ki že v otroštvu načrtujejo, koliko otrok bodo imele, kako jim bo ime, kako bojo skupaj hodili na vikend izlete itd. To je skupina žensk, ki moškega mora imeti in temu primerno prilagodi kriterije. Taka ženska po 30. ne išče moškega, pač pa živi načrtovano družinsko življenje. Ampak takih žensk je malo. Večina žensk moškega nujno ne potrebuje. Bolj ob sebi potrebuje avto ali telefon, kakor pa moškega.
Zavedati se je treba, da so zadeve pri ženskah drugačne. Seksualne potrebe ni toliko kot pri moških in samoto lažje prenašajo kakor moški. Seksualne potrebe ženska hendla z vibratorjem oz. občasniki (kadar vibrator več ne zadostuje), samoto pa preganja z druženjem s prijateljicami. Potrebe po M-Ž odnosu so zato pri ženski manjše kot pri moškemu. Iz tega razloga ženske ne nižajo kriterijev (ni takšne nuje po moškemu) in so na resno vezo pripravljene samo v primeru, če res naletijo na pravega (ob katerem lahko vse kriterije pokljukajo) in z vezami nasplošno nimajo nekih slabih izkušenj.
Če je moškemu važno, da ima od svoje partnerke reden seks, zvestobo in podporo, je pri ženskah to drugače. Ženska moškega vidi kot dodatek – nekaj, s čimer se bo njeno življenje izboljšalo (ne samo v spolnosti). Zato pridemo do kompleksnih kriterijev in nenormalnih pričakovanj. Saj je logično – kaj ima ženska od moškega, ki je zadovoljen z minimalizmom in se v življenju ne zna znajti?
Ni to nobena znanost. Če vprašaš kakšnega AI chatbota, ti bo lepo razložil glede M-Ž odnosov. Ni nobene potrebe po tolikih temah, kaj ženske iščejo, kako jih osvojiti itd. Upam, da sem vam s tem malo odprl obzorja.
Marttina, 03.08.2025 ob 09:48
Ne rabim nekoga, da me drzi za roke. Normalnega moškega rabim. Ne rabim sponzorja imam vse sama. Ne rabim dragih potovanj. No pa saj sem dost neumna, da to tukaj sprašujem, je pa dobro izhodišče za debato, mar ne. In da ne bo pomote, ni mi problem bit sama in ne mislim it še na britof, tudi poročit se ne mislim. Malce ste zašli iz teme 🙂
LpM
Imaš prav, ampak a mi pomagaš , pa vseeno napišeš za kaj ga rabiš, kaj pričakuješ da bo bolje, če ga dobiš. Kaj sploh pomeni normalen moški pri 50…
ta najbolj kao izkušeni v teh željah in brihtni seveda, v bistvo pa brezvezniki brez kilometrine v partnerstvu, bodo uleteli v temo… in ti svetovali…, pojdi v hribe , heh…
reala pa je v takih primerih takšna…, da tist, ki je psihofizično pripravljen v teh letih za novo vezo in če si res želi tako konkretno more bit prvo samokritičen, more videti svoje felerja, na podlagi tega, bo vedel v katerem kje mu je mesto…, prizemljen, ne pa nopihnjen v stilu, da je še vedno privlačen tako kot je bil med 20 in 30 letom..
in tist/a, ki misli resno in ne blefra dobro ve, da bo najtežja preizkušnja intima, enim, k imajo slabe izkušnje pač ni do te intime, pa sej to se vidi/sliši že po govorjenju, slabi volji, pogledih… tisti, ki imajo odlične izkušnje pa veselo, odprto…, znajo poslušat tistega, ki govori itd… ampak glavni magnet je v bistvu geštel….
komot se pa najde partijo na ona on varianti, pač tako, da se da živet, čeprav vsi pluvajo po njih..
kolega, ki je bil vedno v psihofizični odlični kondiciji in je še, je že par let v vezi iz tiste scene.., čeprav ni šans, da prideš tudi tam blizu dobri polovici tistega kar si želiš…, vem kaj si je želel, saj sva skupaj hodila na jago, pa ne v hosto in hribe, heh…..
avtorica deluje odločna in pripravljena na konkretno vezo, če ni tema bleferska in to je pozitivno pri ženskah v teh letih…
Marttina, 03.08.2025 ob 10:03
Ok. Čustveno inteligenten, ne grem se hot cold igric. Spoštljiv, Skrbi zase, higena. Intelektualno vsaj malo razvit. Vem, vsi smo ranjeni, vendar delo na sebi pomaga. Ne vem no.
Ja, tisti ne vem no, zna bit mal problem, sicer pa, hvala. Da mal vem kaj me čaka.
@popay, kot brezveznik, ki nima pojma, niti približno ne vem svetovat. Samo seštevam pluse in minuse… svoje. Ampak, glede na to da si jebač svetovnega formata, ki je položil več žensk, kot sem jih jaz videl… si zdržal s kakšno dlje časa kot pet minut?
Moškega tvojih let lahko spoznaš kjerkoli. Moraš imeti realna pričakovanja in zahteve. Seveda odpadki kot so alkoholiki, propalice, gemblerji, odvisniki, nasilneži, ženskarji, koristolovci…avtomatsko odpadejo. Teh ne moreš popraviti ali spremeniti!
Torej krog in izbor je zelo majhen. Zelo. Poleg tega velja še to kot je bilo omenjena konkurenca, da nekatere pri 50-ih zanimajo mlajše. To vidim pri dveh sosedih, en 52, drug 53. Obe ženske pa pod 40. Pa tudi pri sodelavcih to vidim.
Poleg vsega tega moraš vedeti, da je vedno vprašanje kaj dejansko daješ poleg videza, postave… Pa ne v materialnem smislu, svoje kvalitete, osebnost, srčnost itd.
50 pa res še ni neka starost. Zrihtaj se, pa malo naokrog poglej, če si kateremu padla v oko. Če si luštna, odprtega značaja, nezakomplicirana, ni vrag, da se ne bi kakšen fejst samski za teboj obrnil. Zgodi se pa, ko najmanj pričakuješ. Jaz iskala ne bi, ampak bi z odprtimi očmi hodila po svetu. Če bo, bo, če pa ne, pa tudi v redu. Čist sproščena bodi. Vso srečo.
Pri svoji 50 sem nenamensko spoznala prekrasnega moškega. Bolj, kot sem hotela ostati sama, bolj se je trudil in prepričeval in tudi dokazoval, da je lahko življenje z njim čudovito. In je.
Ampak za razliko od tebe jaz nisem rinila iskat zveze za vsako ceno in iz dolgčasa, da bi pač nekoga imela. Zato ti moj recept ne bo služil.
Kot ženska ti pa lahko zatrdim, da ne boš našla nobenega partnerja, dokler je tvoj opis želja “ne vem”. Oziroma dobila boš “ne vem, kaj”. Pri teh letih bi pa res že morala vedet, kaj točno hočeš.
Forum je zaprt za komentiranje.