Upokojenci revno živimo
Še vedno je veliko živih žensk ki niso hodile v službe, ali pa niso delale 40 let. Isto je veliko še poklicnih kmetov sedaj v penziji. In veliko ljudi ki so invalidi, invalidska penzija je pa sramota. Plus v penziji je generacija, katera je mislila da bo “država za njih poskrbela”. No nekateri še vedno tako mislijo. TUdi mladi.
Pametni ljudje se od tega kaj naučimo. Sedaj dobijo malo čez 60% plače ki so jo prejemali, za polno dobo. Mi, čez kakšne 20-30 let….bomo krepko pod 50%. Pametni planiramo za to.
Glede upokojencev pa je tako, da vas ima velika večina previsoke penzije glede na to koliko ste vplačevali v sistem.
Pa še vplačevali ste premalo časa, v penzijo pa ste šli prezgodaj. Ob tem pa se še življenjska doba podaljšuje.
Tako kot gre sedanjim upokojencem dobro, prihodnjim niti slučajno ne bo šlo. Ker sedanji v bistvu finančno zažirate prihodnje rodove.
Vidalli, 03.08.2025 ob 04:28
Glede upokojencev pa je tako, da vas ima velika večina previsoke penzije glede na to koliko ste vplačevali v sistem.
Pa še vplačevali ste premalo časa, v penzijo pa ste šli prezgodaj. Ob tem pa se še življenjska doba podaljšuje.
Tako kot gre sedanjim upokojencem dobro, prihodnjim niti slučajno ne bo šlo. Ker sedanji v bistvu finančno zažirate prihodnje rodove.
Uf, kakšen ostuden karakter!
če se čisto slučajno sprašuješ, kako to, da te ljudje ne marajo….
Sendero luminoso, 03.08.2025 ob 07:59
Mladi lahko delate, tako kot smo mi.
Tisti ki so delali nimajo tako nizkih penzij. Moja mama je bila vedno na minimalcu oz. tam nekje in ima skoraj isto penzijo kot nekdo ki je na minimalcu in dela danes. V penziji je že čez 20 let. Po sedanjih pravilih bi bila v penziji šele 13 let. Ko bom jaz tam….bom verjetno manj kot 20 let penzije vlekla, statistično tam 10-15 max, če upoštevam povprečno življenjsko dobo, niti približno ne bo podobna moji plači, tako kot je njena.
Tisti ki imajo nižjo penzijo od nje pač niso delali 40 let. Nekateri niti pol te dobe. Veliko njih na črno in so se takrat hvalili kako se znajdejo. No znajdite se še sedaj.
Zanimivo, ljudje celo delovno dobo razmišljajo o najboljših načinih, kako ne plačevati prispevkov. In ko pride čas za penzijo, pa so navadno ti isti osebki najglasnejši, kako so penzije nizke. Ideal večine je, dajati čim manj in prejemati čim več. In ob tem jih seveda ni sram, oni so le “iznajdljivi”, se že ne bodo pustili izkoriščati. In množice jim ploskajo.
Forum je zaprt za komentiranje.