Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek to vreme naj gre v pm

to vreme naj gre v pm

vsaki dan dež ?

Segrevanje

G L O B A L N O S E G R E V A N J E bomo pa vsaj trave imeli dovolj . . .

Jaz več ne kosim trave do nadaljnega vročinskega vala.

pa še toča vmes pada

Pri nas se zdaj začenja že tretja nevihta danes in bo kaže da, najhujša.

Nebo je zelenkasto sivo, potegnil je močan piš.  Dež nabija iz zahoda v šipe.

Malo je zoprno, upam, da hitro mine in brez toče.

Trenutno smo na dopustu na Braču, kjer je brez oblačka. Potem pa v kruto realnost, v našo grapo.

Odgovor na objavo uporabnika
Objava čaka odobritev, 02.08.2025 ob 17:48

G L O B A L N O S E G R E V A N J E bomo pa vsaj trave imeli dovolj . . .

Vsaj lačno ne boš 🙂

jaaaaa kravice bodo zelo vesele, ker bo velikooo senaaaaa 🙂

Super je,da ni vročine, končno se je ohladilo,tudi stanovanja zračimo…naj bo kar tako naprej.

To vreme ni dobro za kronične bolnike. To so ogromne temperaturne razlike za telesa, vlaga, tlak. Sploh srčno žilni nevrološki bolniki imajo hude probleme.

No, potem naj pa bo pri vsaki bajti, namesto 5 biciklov, 15 auspuh avtov. Pa, ko pridejo kaplje dežja, ofnate pa miljonte kubikov avtov z izpuhi. Se navezujem na nekaj prebranih tematik. Od dole noben kulture ne pozna. Še manj od pola pola, še manj neka stojerka, kjee so že tako glasne. Kaj šwle potem, ko od dole še na čeno najdejo srba štemarja. Ja, kot da so sami na svetu. ?????☺️ In da, vreme kvarite ljudje. Ko oni ropotaji z glasnostjo, ptice pevk sploh ne slišiš več. Se prav borijo za obstoj. Dokler nimajo narobe raufnka zraven zgrajenega in greš mim, kot da si iz kurjene drvarnice ?????☺️☺️☺️ In da, februar in junija se biste pražili. V ostalem imejte odprte omare. So že xy let nazaj rekli, da se bo cikel kvazi 4 letni časi, zanaknil. In bo kvazi zima poletje. Jeba. Itak nihče ne posluša.

Če bi bilo globalno segrevanje, bi bila suša…

No itak, kle en/a in isti, raje neizpušne napake pogleda; kot vase, ko se userje. Včasih vem, da so rože lepo cvetele s štrbunki gnojila. Sedaj nisem orepricana, ko imajo metle na trepalnicah ?☺️☺️☺️☺️ Zanimivo. Včasih ste se pa hudovali o pogovorih o vremenu. Še vreme vas zna ?????☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️

., 03.08.2025 ob 07:34

To vreme ni dobro za kronične bolnike. To so ogromne temperaturne razlike za telesa, vlaga, tlak. Sploh srčno žilni nevrološki bolniki imajo hude probleme.

o čem govoriš, meni je ravno to vreme super. V uni sopari sem pa trpela.

krasno vreme, takoj podpišem do konca poletja.

kronična, 03.08.2025 ob 07:51

o čem govoriš, meni je ravno to vreme super. V uni sopari sem pa trpela.

Spremenljivo vreme slabo vpliva na ljudi, pa ce so kronicni bolniki ali ne, takole en dan 30, drugi dan 20, pa spet en dan 27, naslednji 17 in tole traja ze cel julij, je slabo za pocutje.

No

Anonimno292, 03.08.2025 ob 07:48

Če bi bilo globalno segrevanje, bi bila suša…

Suša. Hrana iz suše je draga potem pri nas. Recimo sadje. Limone, pač ok, naj v lonce dam, pa potem vahtam vremenski? Ne vit pametni preveč. Neumni se itak ne pogovarjamo s pametni, pa samo ponoviš nemne besedne napake, ki niso po jusu,: ometi prav teh. Fascinanto pri določenem uporabniku ???☺️☺️☺️☺️ Onesnaženost je lahki tudi vremenska ?????

spremenljivost, 03.08.2025 ob 07:56

Spremenljivo vreme slabo vpliva na ljudi, pa ce so kronicni bolniki ali ne, takole en dan 30, drugi dan 20, pa spet en dan 27, naslednji 17 in tole traja ze cel julij, je slabo za pocutje.

Govori zase, sem hipertenzik in mi veliko bolj ustreza 4 dni 20 stopinj in potem “samo” 5 dni 35 kot pa 9 dni 35 nespremenjenih stopinj.

Poleg tega imamo vikend v hribih, kjer je 10 stopinj hladneje kot v nižinah in mi vsakič izredno pomaga, ko grem čez vikend gor in ne rabim nobene klime.

Meni torej nihanje temperature naredi veliko manj škode in mi celo koristi kot pa konstantna visoka temperatura.

kronična, 03.08.2025 ob 08:03

Govori zase, sem hipertenzik in mi veliko bolj ustreza 4 dni 20 stopinj in potem “samo” 5 dni 35 kot pa 9 dni 35 nespremenjenih stopinj.

Poleg tega imamo vikend v hribih, kjer je 10 stopinj hladneje kot v nižinah in mi vsakič izredno pomaga, ko grem čez vikend gor in ne rabim nobene klime.

Meni torej nihanje temperature naredi veliko manj škode in mi celo koristi kot pa konstantna visoka temperatura.

Ja ja. Ti si glavna. Svet se vrti okoli tebe.

Ej kronična, da bi se uredila in shujšala ti pa be pride na misel, pa ne bi bila več hipertenzik?

No, nisi ti edina na tem svetu, ostalim kronicnim bolnikom se ta spremenljivost vremena precej pozna, pa ne samo njim, tudi zdravim ljudem se pozna.

Za pritisk pa najprej konkretno shujsaj, zmanjsaj vnos soli, jej zdravo in veliko se gibaj. Moja mama uravnava pritisk z veliko cesna in gibanja, tudi ko je 30 in vec stopinj hodi na 20 minut oddaljen vrt, teta pa sploh nima zdravil za pritisk pri svojih 80ih, se je lotila zdravega zivljenja in je se vedno izjemno aktivna, celo predkloni se lahko tako, da se z zravnanimi koleni dotakne tal z dlanmi.

Vreme ti je morda zdaj vsec, a ni vedno po tvoji volji, torej resuj svoje tezave s pritiskom, ker drugace te bo pokopal!

Izbirat med 37C in tem, bi sigurno izbrala slednje. Tiso prej je bilo mučenje. To je sedaj na momente že malo premokro, a ne bo dolgo.

Anonimno 5679, 03.08.2025 ob 08:08

Ej kronična, da bi se uredila in shujšala ti pa be pride na misel, pa ne bi bila več hipertenzik?

Shujšala? Pri več kot 60 letih imam 58 kg na 172 cm. Hipertenzija je v družini, do 45 leta sem imela prenizek pritisk, potem je vsled službenih pritiskov in zahtev zelo zrasel, zdaj sem 10 let na tabletah.

Mišljenje, kako so vsi ljudje z visokim pritiskom predebeli, je znak idiotov, žal.

Sploh ni res. Ob višjih temperaturah iz morja (in ostalih virov) izhlapeva večja količina vode, ki mora potem seveda tudi nekje pasti nazaj na zemljo. Globalno segrevanje prinaša večje ekstreme in za Slovenijo klimatski modeli večinoma kažejo, da bomo mi dobili več padavin, medtem ko bo marsikje drugje suša postala bolj ekstremna. Danes se piše o Teheranu, kjer bi lahko v nekaj tednih 10 milijonov ljudi ostalo brez vode, ob tem pa temperature dosegajo in presegajo 40°C.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close