Prvič sem se peljala po tem delu Notranjske in bila navdušena!
Od Jelšan do Postojne in vse vmes. Zelo lepa, slikovita pokrajina. Polno zelenja. Lepe vasice, cerkvice, gradovi. Ker sem zaljubljena v podeželje, me je ta pokrajina res zelo navdušila, sploh okolica Ilirske Bistrice. Sem sicer Gorenjka, a našega podeželja sem že vajena. Bled tej pokrajini ne seže niti do gležnjev. Edina minusa sta ravno zgoraj omenjena kraja: Jelšane in Postojna. Jelšane izgledajo zanemarjene in umazane. Kot cigansko naselje. Postojna pa zato, ker je preveč mestna. Ne trdim, da je grdo mesto, a obstajajo tudi precej lepša mesta v Sloveniji.
Skratka, res lepa pokrajina. Blagor tistim, ki živijo v teh krajih. ??
Navdušena, 01.08.2025 ob 14:39
Od Jelšan do Postojne in vse vmes. Zelo lepa, slikovita pokrajina. Polno zelenja. Lepe vasice, cerkvice, gradovi. Ker sem zaljubljena v podeželje, me je ta pokrajina res zelo navdušila, sploh okolica Ilirske Bistrice. Sem sicer Gorenjka, a našega podeželja sem že vajena. Bled tej pokrajini ne seže niti do gležnjev. Edina minusa sta ravno zgoraj omenjena kraja: Jelšane in Postojna. Jelšane izgledajo zanemarjene in umazane. Kot cigansko naselje. Postojna pa zato, ker je preveč mestna. Ne trdim, da je grdo mesto, a obstajajo tudi precej lepša mesta v Sloveniji.
Skratka, res lepa pokrajina. Blagor tistim, ki živijo v teh krajih. ??
To NI NOTRANJSKA.
ILIRSKA BISTRICA METROPOLA PRIMORSKE se rječe tle.
Sicer, za nekatere Slovence konec sveta, zame okno v svet. Trst na dlani, Reka na dlani. Vikend pobeg na Beneško laguno je vedno čudovit, po službi hiter skok na plažo Slatina, nedeljska popoldanska kavica in sprehod po Korzu ali na Piazza Unita, letališče Ronchi blizu… ma kaj čš vječ.
Naš nekdanji župan je rekle, da imamo najlepi kraj , ma tudi najbolj zabačen. Več kot 4000 se nas vsakodnevno vozi ven iz občine v službo. In to je res minus. Ma, vseeno ne zamenjam. Dosti več plusov, kot minusov.
Samo 40 kilometrov je do Postojne, sramota je da nimamo AC do Jelšan, prideš po AC do meje , od tam naprej pa kozjih stezah..
pred časom me je nekdo zdražil, ravno v vezi AC, in sem šel raziskovat, torej naše AC so se gradile po ceni od 2,2 do 37 milijonov( šentviški predor )za kilometer, torej glede na teren bi rekel nekih 5 milijonov na kilometer, to bi zneslo 200 milijonov, od vinjet pa bi koncesionar , tako nas ta AC ne bi stala niti evra, dobil samo od avtov 14,4 milijona, v dvajsetih letih 300 milijonov , če pa prištejemo še tovorni promet je pa računica na 500 milijonih, za vloženih 200 milijonov, po dvajsetih letih imamo AC v lasti države, gradnja ne bi stala nič, ampak ta vlada se je zavezala da ne bo gradila cest ker te pomenijo več zastojev.
Razumi bedake če jih lahko !
Območje spada v primorsko-notranjsko statistično regijo.
https://sl.wikipedia.org/wiki/Statisti%C4%8Dne_regije_Slovenije
Forum je zaprt za komentiranje.