Kako preživite v kampih?
Jaz v kampe nisem nikdar hodila, samo v hotele. Ko smo se letos vračali z morja, nas je možev bratranec povabil na obisk k njim v kamp. Jaz tega ne bi preživela. Pavšal prikolica, niso pri morrju, toplo kot v kotlu. Sedijo tam na tistih plastičnih stolih pred prikolico v vročini. So mi “razkazali” tudi prikolico od noter. Živa klavstrofobija, grozno. Ja pa klimo so vgradili, to je zdaj baje vauu. V prikolici je vse stisnjeno, strop nizek, pot vmes ozka. Pika na i je ta, da imajo okrog sebe same zjalaste Slovence. Na vsaki strani po eni Slovenci s frocovjem, ki so se cel čas mojega obiska drli.
Vademekum, 28.07.2025 ob 14:38
Ti ni in pač ne hodiš. Ne razumem zakaj toliko gneva?
Kakšen gnev? Samo zanima me, kje je užitek v takem dopustu? Meni je pomembno, da se na dopustu odpočijem. V kampu bi verjetno postala živčna razvalina. 🙂 Zato me zanima, kako v tem uživate?
Vstaneš, kadar ti paše, greš spat, kadar ti paše, ni treba loviti ure za zajtrk in večerjo, nobenega obremenjevanja z oblačenjem, ves dan si na zraku, življenje si poenostaviš do maksimuma, edino, kar mene sedaj moti, je to, da moraš na WC in pod tuše hoditi, nimaš pri roki. Včasih mi pa tudi to ni bil problem. Z leti se pač razvadiš……madonca, na začetku smo se celo z mrzlo vodo tuširali, ker je tople zmanjkalo, pa smo vsi preživeli. Pa v temle vremenu, ki je sedaj, je malo zafrknjeno, ker nikoli ne veš, kaj ti na glavo pade…..ampak, meni še vedno najboljši način dopustovanja, ever.
Anonimno 4358, 28.07.2025 ob 14:52
Vstaneš, kadar ti paše, greš spat, kadar ti paše, ni treba loviti ure za zajtrk in večerjo, nobenega obremenjevanja z oblačenjem, ves dan si na zraku, življenje si poenostaviš do maksimuma, edino, kar mene sedaj moti, je to, da moraš na WC in pod tuše hoditi, nimaš pri roki. Včasih mi pa tudi to ni bil problem. Z leti se pač razvadiš……madonca, na začetku smo se celo z mrzlo vodo tuširali, ker je tople zmanjkalo, pa smo vsi preživeli. Pa v temle vremenu, ki je sedaj, je malo zafrknjeno, ker nikoli ne veš, kaj ti na glavo pade…..ampak, meni še vedno najboljši način dopustovanja, ever.
Ja, točno to. Res je lepo to, ko smo vsi tako na komot pod tistimi drevesi.
Pa ta poletna nočna neurja – čista romantika, ko te zbudi škrebljanje dežja po šotorskem platnu. To je zvok, ki si ga potem želiš slišati celo leto.
prvič in zadnjič, 28.07.2025 ob 14:44
Kakšen gnev? Samo zanima me, kje je užitek v takem dopustu? Meni je pomembno, da se na dopustu odpočijem. V kampu bi verjetno postala živčna razvalina. 🙂 Zato me zanima, kako v tem uživate?
V takem kot opisuješ… je najbrž predvsem nadležno. A obstajajo druge lokacije in drugi načini kampiranja, ki so lahko bistveno bolj prijetni, tudi od hotelov ali apartmajev.
Vsak si najde tako, kot mu ustreza, a ne? Tem tvojim pač tako kot pišeš, komu drugemu pa drugače. Sploh pa so kampi npr po Avstriji ali Italiji precej kulturnejši. Vsekakor ni nobenega dretja otrok in vsiljivih sosedov tudi ne.
Orka938, 28.07.2025 ob 15:12
Jaz te občudujem, 3 otroke pa v hotel. Meni z enim ni šlo. Pa preobleč za zajtrk pa večerjo, to mu je bila muka. Verjetno ste potem cel dan na plaži?
Naši so že mal večji, najmlajša gre zdaj v prvi razred, tako da večjih težav ni. Ponavadi vzamemo apartma v hotelu, midva v eni sobi, otroci v drugi, na voljo imamo še dve kopalnici in dnevno sobo. Od malega veliko potujejo in spijo po hotelih, tako da neke trme ni. Vstanejo, se umijejo in preoblečejo in ob devetih se gre na zajtrk. Ni kričanja in piskanja, tega ne prenašam. Da me bo cela jedilnica grdo gledala, ker je moj mulc nevzgojen? No go. Smo velik del dneva na plaži ja. Jaz grem pred zajtrkom teči, potem gremo vi na plavanje. Izbirava samo hotele, kjer imajo koncesijo za plažo in imamo mir. Pa da je kakšna senca borovcev. Letos smo imeli kak dan dežja, a ni bilo problemqa, saj smo v sobi imeli tudi dnevno sobo in so se otroci po svoje zamotili.
rok-1, 28.07.2025 ob 15:47
V takem kot opisuješ… je najbrž predvsem nadležno. A obstajajo druge lokacije in drugi načini kampiranja, ki so lahko bistveno bolj prijetni, tudi od hotelov ali apartmajev.
Vsak si najde tako, kot mu ustreza, a ne? Tem tvojim pač tako kot pišeš, komu drugemu pa drugače. Sploh pa so kampi npr po Avstriji ali Italiji precej kulturnejši. Vsekakor ni nobenega dretja otrok in vsiljivih sosedov tudi ne.
verjamem, da ni povsod tako pošastno. Tu je govora o enem kampu, kjer je precej Slovencev. Parcele še razparcelirane niso, je bolj Prosto po Prešernu.
Anonimna577, 28.07.2025 ob 18:16
Tudi meni kamp ni. Sploh šotor ne. Prikolica je vsaj malo dvignjena od tal, da vsaj voda ne dete notri, ampak dosti raje grem v app, pa če je še tako beden, mi je bolje. Imaš kuhinjo, ne rabiš nositi, skuhaš normalno. Kampi sploh niso poceni, ampak očitno nekaterim to sede. Meni ne
Pa skupni wc-ji, zame nočna mora.
prvič in zadnjič, 28.07.2025 ob 13:53
Jaz v kampe nisem nikdar hodila, samo v hotele. Ko smo se letos vračali z morja, nas je možev bratranec povabil na obisk k njim v kamp. Jaz tega ne bi preživela. Pavšal prikolica, niso pri morrju, toplo kot v kotlu. Sedijo tam na tistih plastičnih stolih pred prikolico v vročini. So mi “razkazali” tudi prikolico od noter. Živa klavstrofobija, grozno. Ja pa klimo so vgradili, to je zdaj baje vauu. V prikolici je vse stisnjeno, strop nizek, pot vmes ozka. Pika na i je ta, da imajo okrog sebe same zjalaste Slovence. Na vsaki strani po eni Slovenci s frocovjem, ki so se cel čas mojega obiska drli.
Avtorica, meni deluje tvoje čudno, z gnevom ozajlšano vprašanje tako, kot da ti tem ljudem v kempu v bistvu zavidaš njihovo navdušenje nad preprostim in sproščenim sobivanjem z ljudmi podobnih družabnih interesov. Morda ti pa vseeno ni bilo tako fajn v tvojem sterilnem hotelu … zveniš namreč zafrustrirano, pa tudi odbijajoče superiorno, čeprav ni dosti plemenitega v tebi, kakor bi se za resnično superiorno osebo spodobilo. Ti si tista, ki si vredna usmiljenja, ne pa ljudje, ki delijo dobro voljo v kempu.
Srečen človek se ne zgraža tako žaljivo nad preprostostjo preživljanja prostega časa spontanih in družabnih ljudi.
– razočarana nad mentaliteto matere treh otrok
hhhik, 28.07.2025 ob 18:35
Ljudje smo postali zahtevnejši.
Včasih smo hodili v kampe … Vse smo preživeli, žurke sosedov, skupinski wc-ji in tuširanje na drugem koncu kampa, spanje pod milim nebom …
Danes si tega ne predstavljam. Mislim, da ne zato, ker sem starejša, ker potrebujem mir, tišino komoditeto …
Dvomim da je stvar let – pri sebi vidim, da se ni nič spremenilo. Komoditeta je sicer bolj prijetna kot včasih, a še vedno niti blizu ne pride občutku narave vse naokrog.
Mene še vedno fascinira npr spanje zunaj – pod zvezdami. Nikdar ne spim tako dobro v zaprtih prostorih, kot če si posteljem zunaj in gledam v zvezde preden zaspim. Včasih si namensko posteljem zunaj, pred šotorom ali avtodomom, samo zaradi tega občutka. Tudi 10-zvezdični hotel ne more biti niti blizu temu.
Vse življenje smo po kampih. Moji starši so imeli prikolico, zato sem veliko časa kot otro in mladostnik preživela na morju. Je bilo distikrat tako kot opisuješ. Potem sta pa našla kamp kjer je imela parcela priklop za vodo in kanalitacijo. Tako da skupni vcji odpadli in pomivanje posode odpadli. Je bilo luštno.
Ko smo bili mladi smo dostikrat hodili s šotori po Evropi. Nismo se obremenjevali koliko smo oddalheni od morja. ???
Zdaj pa že nekaj časa hodimo v mobilne hiške ali pa z najetim kemperjem po Evtopi ali pa potujemo. Po mavadi rezerviramo mobilko blizu morja. Njihova oprema pa je čedalje boljša. Klime v dveh prostorih, 2 spalnici, 2 kopalnici, dnevni prostor s kuhinjco, tv, večina ima tudi pomivalca. Imaš svojo pokrito teraso z ležalniki, lahko tudi z žarom. Prostori so sicer majhni, ampak si večinoma zunaj. Smo bili kar v nekaj različnih kempih, tudi po Hrvaškem pa kaj dosti dretja ni bilo.
S kemperjen potovat po severni Evropi pa je itak zakon. Če ne gremo na potovanje s kemperjem, pa dostikrat prenočujemo v hotelih. No razen v Kanadi, tam smo bili večinoma v hostlih, ker so turistične namestitve svinjsko drage.
Pač se prilagodimo situaciji. Meni so kempi bolj všeč, kot hoteli, tako lahko s sabo vzamemo tudi psa. Smo si pa različni kar je super, se vsaj vsi ne gužvamo na istem mestu.
Forum je zaprt za komentiranje.