Šampon za sive lase
Se je katera odločila, da se ne barva več in našla kak dober šampon, da siva res ostane siva (oz. bela) in ne dobi sčasoma rumenega odtenka? Bi poskusila kak “vijolični šampon”, pa me je res strah, da bi lasje potem dobili tisti grozen vijolični odtenek starih mam :). Izkušene sivolaske, res bi bila vesela priporočila.
vijolični odtenek je od vijoličnega preliva. stare mamke, ki imajo sivo mreno, vse vidijo bolj rumeno, pa same sebe s tem odtenkom v špeglu vidijo lepše 😀
vijolični šampon nevtralizira rumeno barvo las in ni barva. misliš, da bi ga blondinke drugače uporabljale?
mene še ni naredil vijolične do sedaj 😀
Anonimno 10534, 26.07.2025 ob 13:55
Se je katera odločila, da se ne barva več in našla kak dober šampon, da siva res ostane siva (oz. bela) in ne dobi sčasoma rumenega odtenka? Bi poskusila kak “vijolični šampon”, pa me je res strah, da bi lasje potem dobili tisti grozen vijolični odtenek starih mam :). Izkušene sivolaske, res bi bila vesela priporočila.
Samo Kevin Murphy.
Jaz imam take bele lase in uporabljam vijolični šampon in balzam. Včasih sem uporabljala znamko od DM Balea, ampak so se ful poslabšali (šampon je postal zeeeelo razredčen), tako da prisegam ali na Keune (ki je žal drago drago) ali pa La croa.
Ampak najprej si lase oz. lasišče umijem z običajnim šamponom, potem pa dodam vijolični šampon samo na lase (ne drgnem po lasišču).
Hmmm243, 27.07.2025 ob 08:41
Žensk, ki se ne barvajo in osivijo, ni za prepoznati.Resnično jih ta sivina postara za dvajset let.Škoda vsake.Tudi moške.Andrej Šifrer je bil že pri petdesetih popolnoma bel.Kot en starček.Isto Sebastjan Cavazza.Zgleda , kot bi jih imel 75…
Okej za zensko se popolnoma strinjam!!! Tako da ko bo cas sivih las se sigurno zacnem barvat, to sploh ni vprasanje!!!
Ampak da bi se pa moski barval? Ja pa to ja zgleda kot da ma lasuljo, te je ja boljse, ce je moski siv bilo kak obrnes ?
Moj (40) ima sicer naravne temno blond-rjave lase, tu in tam ima kaksen siv las, amak sploh ni opazno glede na njegovo barvo las, in ko mi je omeno barvanje, sem ga resno povprasala po zdravju ?
monovka, 27.07.2025 ob 10:13
Nekaj sem očitno zamudila, ampak zdaj prvič slišim, da se šamponi kupujejo glede na barvo.
Se pa spomnim, da so babice dajale na sive lase ehoton (ne vem, ali še sploh obstaja), da bi pridobile tisti čudni vijolični odtenek.
Mah, tudi jaz nisem vedela, da obstajajo za sive lase (in za blond) šamponi, ki nevtralizirajo rumeno obarvanost. Točno – ehoton so dajale babice in ravno tega čudnega vijoličnega odtenka se spomnim in se ga bojim ?. No, ampak gotovo so ti “vijolični” šamponi sedaj boljši – bom poskusila in upala na najboljše.
Kar se pa tiče sivih las…. Možu je ok, drugih mi ni treba očarati. Stara se počutim toliko kot sem (pač čez 50) ne glede na barvo las. Aja, pa počutim se fajn ?
Anonimno 10534, 27.07.2025 ob 13:33
Mah, tudi jaz nisem vedela, da obstajajo za sive lase (in za blond) šamponi, ki nevtralizirajo rumeno obarvanost. Točno – ehoton so dajale babice in ravno tega čudnega vijoličnega odtenka se spomnim in se ga bojim ?. No, ampak gotovo so ti “vijolični” šamponi sedaj boljši – bom poskusila in upala na najboljše.
Kar se pa tiče sivih las…. Možu je ok, drugih mi ni treba očarati. Stara se počutim toliko kot sem (pač čez 50) ne glede na barvo las. Aja, pa počutim se fajn ?
No … nisem vedela, dokler sem imela rjave lase. Zdaj to odkrivam.
Violični šampon / Anti yellow sem uporabljala prej na blond barvanih laseh, npr 1x mesečno, ko je bil odtenek las preveč rumen. Zdaj ga uporabljam na sivih laseh in ti da tak krasen pepelnat odtenek čez. Nič viola.
Se ti pa obarvajo roke in bana, zato jih takoj speri z vodo in je ok. Pazi na čas kako dolgo imaš izdelek na laseh, dlje kot je, bolj bo prijel in več možnosti je za viola odtenek. Več kot 1-2 minuti za začetek ne priporočam.
Iščeš pa te šampone:
Alfaparf SDL Anti Yellow šampon za blond lase 250ml
Inebrya Blondesse No-Yellow šampon za nevtralizacijo rumenih tonov 1000ml
Inebrya Grelosophy šampon za sive lase – vijolično obarvan 300ml
Alfaparf SDL Anti Yellow šampon za blond lase 1000ml
Inebrya Blondesse No-Yellow šampon za nevtralizacijo rumenih tonov 300ml
Ja, eni so ful dragi, dejstvo pa je, da ga uporabiš mogoče 1x mesečno za en oreh, kar pomeni, da ga imaš za več let, ne samo mesecev. Vsaj jaz ga imam (250ml že 3.leto). Sem ga kupila v zgoraj navedeni trgovini, pa ga ne najdem več med izdelki.
Pa če greš na natur barvo, priporočam menjavo umetnih šamponov na malo bolj naravne in zdravju manj škodljive brez sulfatov in parabenov.
msolivija, 28.07.2025 ob 13:13
Violični šampon / Anti yellow sem uporabljala prej na blond barvanih laseh, npr 1x mesečno, ko je bil odtenek las preveč rumen. Zdaj ga uporabljam na sivih laseh in ti da tak krasen pepelnat odtenek čez. Nič viola.
Se ti pa obarvajo roke in bana, zato jih takoj speri z vodo in je ok. Pazi na čas kako dolgo imaš izdelek na laseh, dlje kot je, bolj bo prijel in več možnosti je za viola odtenek. Več kot 1-2 minuti za začetek ne priporočam.
Iščeš pa te šampone:
Alfaparf SDL Anti Yellow šampon za blond lase 250ml
Inebrya Blondesse No-Yellow šampon za nevtralizacijo rumenih tonov 1000ml
Inebrya Grelosophy šampon za sive lase – vijolično obarvan 300ml
Alfaparf SDL Anti Yellow šampon za blond lase 1000ml
Inebrya Blondesse No-Yellow šampon za nevtralizacijo rumenih tonov 300ml
Ja, eni so ful dragi, dejstvo pa je, da ga uporabiš mogoče 1x mesečno za en oreh, kar pomeni, da ga imaš za več let, ne samo mesecev. Vsaj jaz ga imam (250ml že 3.leto). Sem ga kupila v zgoraj navedeni trgovini, pa ga ne najdem več med izdelki.
Pa če greš na natur barvo, priporočam menjavo umetnih šamponov na malo bolj naravne in zdravju manj škodljive brez sulfatov in parabenov.
A ni to prav tako polno kemikalij, če ima funkcijo razbarvanja? Kje je potem kaka pridobitev v primerjavi z barvo za lase?
monovka, 28.07.2025 ob 13:26
A ni to prav tako polno kemikalij, če ima funkcijo razbarvanja? Kje je potem kaka pridobitev v primerjavi z barvo za lase?
Ker ta viola šampon uprabljaš max 1x mesečno ali še to ne. Vseeno manj škode, če za ostalo šamponiranje (npr 2x tedensko) uporabljaš boljše šampone;)
Anonimno865, 28.07.2025 ob 13:20
Najboljsi je od Ilirije, predlagala frizerka. Ne vem kaj pocnete da se keramika in roke obarvajo, ampak po navodilih imas samo minuto gor in potem splaknes
Mojega imaš lahko do 10min gor, odvisno kako sivo/pepelnato blond barvo si želiš. Roke se mi obarvajo že samo z nanosom šampona, saj ko takoj spereš gre dol, ampak vseeno raje druge opozorim da pazijo.
Anonimno823, 27.07.2025 ob 10:07
Okej za zensko se popolnoma strinjam!!! Tako da ko bo cas sivih las se sigurno zacnem barvat, to sploh ni vprasanje!!!
Ampak da bi se pa moski barval? Ja pa to ja zgleda kot da ma lasuljo, te je ja boljse, ce je moski siv bilo kak obrnes ?
Moj (40) ima sicer naravne temno blond-rjave lase, tu in tam ima kaksen siv las, amak sploh ni opazno glede na njegovo barvo las, in ko mi je omeno barvanje, sem ga resno povprasala po zdravju ?
očitno res tile agresivni šamponi in barve ženskam resno izperejo tudi možganske kapacitete. Sicer bi vedela, da so bili sto let nazaj vsi sivi, tako moški kot ženske, če so le dočakali tako starost. Sedaj pa se ženske morajo polivati po glavi s kar hudo kemijo, sicer zgledajo zanemarjene, medtem ko moški lahko sončijo svojo sivo, v glavnem pa čudne oblike pobrito lobanjo in se spranoglavkam zdi to najbolj normalno.
Kot ti, grem tudi sama na svoje sive lase, sem kak konkretno siva. In so mi vsi rekli, da rabim vij. šampon. Ne vem sicer zakaj, ker kot so že napisali, večina ljudi nikoli ni uporabljala tega šampona, pa so bili normalno sivi. Ok…dam gor šampon, balzam, banja vijolična …moji beli lasje v lepemu, nežno vijo. odtenku. Ki se ni spral po 4-5 pranjih. Ne vem točno, kater šampon je, je bil pa okoli 12 € + balzam tudi tam nekje.
Za mene je bil to popolnoma stran vržen denar.
Forum je zaprt za komentiranje.