Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ves denar za potovanja

Ves denar za potovanja

Včeraj sem šla po otroka na rojstni dan in ena od mamic se je širokoustila kar se tiče njihovih potovanj. Tudi pri njih doma smo že bili in živijo zelo skromno. Manjše najemniško stanovanje, na pol podkleteno, tako da svetlobe ni oz. zelo malo. Blok / stanovanje malo da ne socialen, iz 70. let, notri za silo opremljeno. Včeraj pa se je bahala, kako gredo v Indonezijo pa na Madagaskar itd. V glavnem govori in govori in na koncu prilepi: “kako zabiti so ljudje, ki ne potujejo, ah!” Če se mene vpraša, komentar totalno ne primeren. Tudi mi radi potujemo, a bolj po Evropi. Na dopustu se rada odpočijem, ne pa da v Mjanmarju staknem alergijo in hitim iskati zdravnika. Potujemo bolj tako, lokalno. Hišica in jadrnica na Visu, za poletne dni. Letos smo za konec šole bili na Zakintosu, septembra pa smo se potepali po Siciliji. Pozimi smučamo, pogosto v Franciji, bi rekla, da smo nekje vmes kar se potovanj tiče.

Se mi je pa ta komentar gospe zdel zelo brez empatije. Kaj pa če nekdo nima denarja za potovanja, ali pa časa, ali pa morda zdravja ali pa ga enostavno to ne veseli? Je pa kar zabit ali kako? Jaz recimo imam veliko raje lepo hišo, kjer uživam in se sproščam vsak dan v letu in ne ždim v plesnivi temni luknji in čakam 10 dni potovanj, potem pa spet trpet naslednjih 350.

Nekaterim pač izkušnje pomenijo več kot materialne stvari. Življenje je za živet, ne za zbirat stvari.

Mogoče bi obema koristilo da kakšen cent namenita kakšni knjigi o bontonu, pa čustveni in mentalni zrelosti. Da se matere obnašajo kot blesave srednješolke je patetično.

to ti je Slovenija aka heavy balkan…   kjer vsi klošarijo z starcim v mansardi, in molijo da cim prje kdo umre da kej podedujejo…      potujejo ja po celem svetu pa story objavljat…  .. 2 šihta pa nebi imeli.

Ma briga me, kaj mislijo razne mamice na rojstnih dnevih. Eni potujejo, drugi ne. Eni so v najemu, drugi na svojem. Eni zapravljajo, drugi šparajo. Vsak naj živi, kakor hoče. Kaj si pa drugi mislijo o mojem življenjskem slogu, mi pa dol visi.

Če že ravno primerjaš, so njihova potovanja vsa skupaj veliko cenejša kot vaša. No, zdaj si pa lahko srečna.

Odgovor na objavo uporabnika
potovalka832, 25.07.2025 ob 15:00

Včeraj sem šla po otroka na rojstni dan in ena od mamic se je širokoustila kar se tiče njihovih potovanj. Tudi pri njih doma smo že bili in živijo zelo skromno. Manjše najemniško stanovanje, na pol podkleteno, tako da svetlobe ni oz. zelo malo. Blok / stanovanje malo da ne socialen, iz 70. let, notri za silo opremljeno. Včeraj pa se je bahala, kako gredo v Indonezijo pa na Madagaskar itd. V glavnem govori in govori in na koncu prilepi: “kako zabiti so ljudje, ki ne potujejo, ah!” Če se mene vpraša, komentar totalno ne primeren. Tudi mi radi potujemo, a bolj po Evropi. Na dopustu se rada odpočijem, ne pa da v Mjanmarju staknem alergijo in hitim iskati zdravnika. Potujemo bolj tako, lokalno. Hišica in jadrnica na Visu, za poletne dni. Letos smo za konec šole bili na Zakintosu, septembra pa smo se potepali po Siciliji. Pozimi smučamo, pogosto v Franciji, bi rekla, da smo nekje vmes kar se potovanj tiče.

Se mi je pa ta komentar gospe zdel zelo brez empatije. Kaj pa če nekdo nima denarja za potovanja, ali pa časa, ali pa morda zdravja ali pa ga enostavno to ne veseli? Je pa kar zabit ali kako? Jaz recimo imam veliko raje lepo hišo, kjer uživam in se sproščam vsak dan v letu in ne ždim v plesnivi temni luknji in čakam 10 dni potovanj, potem pa spet trpet naslednjih 350.

SI SE MAL  POHVALILA????

Mah, to je zdej moderno, mora se nekam it za vsak klincev praznik, vikend, se guzvat povsod, potem seveda vse to objavljat na instagramu itd. Bolj kot za dozivetje, se gre, da se lahko hvalijo vseprek. Pac plehek in puhloglav folk, standard za danasnje case. Mrs.

V redu avtorica, smo vzeli na znanje, da ste bili na Visu, v Franciji, na Zkintosu in na Siciliji.

104 leta stara modra gospa me je naučila, da se doma čaka samo smrt?

Na, moj mož je isti. Zadnji dinar bi dal za potepanje. Vseeno, kam. Odisej, pač. Tega ne moreš spremeniti, tak značaj je to. Nikoli ga nisem spreminjala, večinoma se mi ne da na ta njegova tavanja, čeprav me vedno vabi zraven. Meni se upira neko brezciljno vandranje po svetu, ampak, kaj bi brez Toma Križnarja, Martina Strela, Benke Pulko? Jaz pravim: živi in pusti živeti. Rada skrbim za dom, hiša mi pomeni zatočišče. Mojemu možu pač ne. So what!

Pri vas je bil ze september. Zanimivo, pri nas gremo proti avgustu. ?

Ne seri, 25.07.2025 ob 22:51

Pri vas je bil ze september. Zanimivo, pri nas gremo proti avgustu. ?

Je fajn naložila tale haha.?

Ej boli me kurac kje se ti potepaš.

Lol608, 25.07.2025 ob 21:17

Mah, to je zdej moderno, mora se nekam it za vsak klincev praznik, vikend, se guzvat povsod, potem seveda vse to objavljat na instagramu itd. Bolj kot za dozivetje, se gre, da se lahko hvalijo vseprek. Pac plehek in puhloglav folk, standard za danasnje case. Mrs.

Točno to. Sploh odkar je bila korona se je folku čisto odtrgalo, čim je nek prost dan že nekam rinejo, neznosne gužve povsod, oni pa kar rinejo in rinejo nekam, čez dva dni pa spet nazaj. Noro, res.

Dokler meni mir dajo, mi dol maha, kaj delajo.

Veš kako je fino, ko se 1x nehaš ukvarjati z drugimi, ki ti nič nočejo.

Anonimen15748292, 26.07.2025 ob 06:13

Točno to. Sploh odkar je bila korona se je folku čisto odtrgalo, čim je nek prost dan že nekam rinejo, neznosne gužve povsod, oni pa kar rinejo in rinejo nekam, čez dva dni pa spet nazaj. Noro, res.

Res je. V prvi vrsti pa potujejo samo zato, ker se po koroni več ne prenesejo med seboj in vedno potrebujejo polno družbe in novih doživetij okoli sebe in to samo zato, da jim ni potrebno biti samim s svojim partnerjem in z otroki! 

Pravis ona tako, ti drugaca (pa roko na srce, tudi vi precej potujete!, a imate ocitno visje dohodke in si lahko privoscite vec na vseh podrocjih).

Torej oni imajo svoje prioritete, vi svoje. Ja?

Kaj ti tu ni jasno?

Mi imamo pohistvo v povprecju staro cez 20 let, najstarejse je cez 30, torej je vse skupaj ze vsaj sto let demode. A je ohranjeno in funkcionalno bolj kot veliko novih. Niti pod razno ne menjamo pohistva, ker je staro!

Meni dom pomenijo ljudje. Kaj mi pomaga, ce se vsedem na teraso in je vse okoli mene cudovito opremljeno in urejeno kot za Ambiente, ce nimam s kom kave spit ali pa mi ljudje, s katerimi zivim, ne zbujajo obcutka miru in srece?

Ne potrebujem lepote doma v izgledu, ampak v vsebini!

Tako ti potrebujes lep dom, pocitnice na jadrnici in smucanje v Franciji za sreco, tvoja znanka pa potrebuje potovanje za sreco in ji je dom le prostor, kjer odlozi stvari med potovanji.

Ljudje smo si razlicni, imamo razlicne zelje in prioritete, za uresnicevanje teh pa trosimo svoj denar, ne tvojega, zakaj torej mislis, da je tvoj nacin zivljenja edini pravi?

Ljudje smo si razlicni, imamo razlicne zelje in prioritete, za uresnicevanje teh pa trosimo svoj denar, ne tvojega, zakaj torej mislis, da je tvoj nacin zivljenja edini pravi?

Tako je. Podpis!!!

Ni težko porabiti ves denar za potovanja. Vprašanje, če je to modro. Verjetno ne oziroma ne pretežen del življenja, saj so še druge prioritete. Seveda se da izbrskati tudi ugodne destinacije, a cene so še posebej v tej sezoni noro poskočile, tudi do 100% glede na lanske.

Bolj noro kot viseti za ekrani, opazovati kako drugi ljudje ki jih sploh ne poznate živijo in jih obrekovati tujcem na internetu? Kdo je tu patetičen?

sespomni, 26.07.2025 ob 09:19

Ni težko porabiti ves denar za potovanja. Vprašanje, če je to modro. Verjetno ne oziroma ne pretežen del življenja, saj so še druge prioritete. Seveda se da izbrskati tudi ugodne destinacije, a cene so še posebej v tej sezoni noro poskočile, tudi do 100% glede na lanske.

Kdo si ti da boš popolnim tujcem pametovala kakšne prioritete morajo imeti in kako živeti? Daj preboli se. Norci vasezagledani s sindromom boga. Te je kdo vprašal za nasvet kako naj živi? Imaš ti popolno življenje? Misliš da te ljudje opazujejo in si mislijo fak jaz bi tudi tako živel kot ta neznanka? Resno no, kdo si ti?

Čez 15 let bo pa jamrala kako bi ji morala država zrihtati neprofitno stanovanje.

bolniki, 26.07.2025 ob 11:02

Kdo si ti da boš popolnim tujcem pametovala kakšne prioritete morajo imeti in kako živeti? Daj preboli se. Norci vasezagledani s sindromom boga. Te je kdo vprašal za nasvet kako naj živi? Imaš ti popolno življenje? Misliš da te ljudje opazujejo in si mislijo fak jaz bi tudi tako živel kot ta neznanka? Resno no, kdo si ti?

Hej, da te ne bo kap zaradi razburjenja. Kje v postu vidiš nasvet in tudi če bi ga, kaj te briga, moje mnenje. Kakšno je tvoje?

In? Te je prosila, da daš kaj zraven ??

Eni cevlje, drugi nohte in trepalnice, tretji hrana…potovanja…zakaj ne?

Kako dajo ves denar za potovanja, če pa imajo dom (kaj ima veze če je najem?), otroci praznujejo rojstne dneve, stradajo očitno ne…..kaj ti veš kaj oni počnejo s svojim denarjem? Si kdaj pomislila da mogoče varčujejo za svoje stanovanje? Zraven pa (vem grozno) živijo? Si kdaj pomislila da nočejo svojim otrokom vzeti otroštva s tem ko si nič ne privoščijo in samo v cegle mečejo? Si kdaj pomislila da nekaterim ni vse v rit vtaknjeno in ne zmorejo pač bajt zidat (na poverbanem a?) in še po svetu tacat? In da ima pač vsak svoje prioritete in časovnico. Niso vsem tastari hišico ob morju dali. In btw, hotela ti je povedat da si prepotentna gos ki nima pojma o svetu. Očitno misliš da če bi šla nekam izven grčije in eu, da bi kar umrla al pa vsaj alergijo fasala. Te ni nič sram da si tako nerazgledano teslo? Zelo očitno vse kar imaš nisi ti prislužila, ker ni šans da je nekdo tako zabit zmožen za hišo in še vikendico na hr zaslužit. Podedovano al pa pač tiča vlečeš enmu zato da to financira. Tk da preboli se. Nč posebnega nisi. Eno čist povprečno nerazgledano presrano slovensko teslo, ki se boji sveta. Z filingom da je zelo uspešna. Ker ima bajturino in vikend :). Pa nobenega življenja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close