Še danes mi ni jasno, kaj sem naredila
Vse se je zgodilo tako hitro, da še zdaj ne vem, kje sem zaj***a. Bila sem prepričana, da imava z možem normalen zakon. Ni bil popoln, ampak noben ni. Trudila sem se, kolikor sem lahko. Za dom, za otroke, za najin odnos. Bila sem tam, ko je imel težke trenutke, podpirala ga, poslušala, delala na sebi.
Potem pa bum. Nekega dne se je preprosto oddaljil. Nič posebnega ni rekel, ni bilo nobenega hudega prepira. Samo postajal je vedno bolj tih, vedno bolj hladen. Mene pa je v notranjosti začelo razjedati. Sem preveč težila? Sem premalo pokazala, da mi je mar? Sem bila preveč mama in premalo partnerka?
Vprašala sem ga, pa ni znal povedati. Samo da ne čuti več isto. Da mu nekaj manjka. In jaz sem sedela tam, kot kip, popolnoma brez ideje, kaj sem naredila narobe.
Otroke imava še majhne. Pred njimi sva igrala, da je vse okej. Ampak jaz sem ponoči jokala v kopalnici, da ne bi slišali. Včasih sem se vprašala, če si vse samo domišljam, ampak potem sem ga en dan ujela, kako piše sporočila neki drugi.
Nisem kričala, nisem zganjala drame. Samo vprašala sem, ali je to to. Je konec? In je rekel, da ne ve. Da je zmeden. Da sem super ženska, ampak da se ne znajde več sam s sabo.
Od takrat je minilo nekaj mesecev. Še vedno živiva pod isto streho, ker ni druge možnosti. Otroke peljeva vsak na svoj način, jaz v sebi umiram, on pa je v svojem svetu.
In jaz še danes ne vem, kaj sem naredila.
Nič nisi ti naredila narobe. On si je dovolil zaljubiti se v drugo, kot to moški pogosto naredijo. Vsi imamo možnost, da se nam to zgodi, da po večletni zvezi spoznamo neko osebo, ob kateri se nam zbudijo tisti metuljčki. Ampak nekateri smo tako odgovorni, da se spomnimo, da imamo družino. Da imamo ob sebi super žensko oz moškega, ki nam stoji ob strani in nam.je prijatelj in mu tega nočemo narediti. Zato ne vzamemo kontakta od te nove osebe, ne iščemo stika z njo in jo v nekaj dneh, tednih, pozabimo. Če tega ne naredimo, se zapletem in zaljubimo drugam in poti nazaj več ni. Oziroma je zelo težka. Ti bi mu morala dati ultimat takoj. Ali jaz in družina, ali tista ženska. Ti pa kar čakaš čudež. Ne bo ga. Postavi ga pred dejstvo, takoj. Škoda, da si čakala, saj se je do zdaj še bolj zapletel. Samo to imej v glavi, nisi ti kriva. On je šibek karakter, da si je to dovolil.
Preveč si naredila. Preveč si delala za otroke in namesto njega. Zato pa je imel čas in energijo, da se goni okrog, ti pa nič časa in energije za intimo.
Razvajala si ga. Zdaj pa tavoljo otrok zaključita to maltretiranje in se ločita kot dva normalna, odrasla človeka. Žal mu bo, morda te bo hotel nazaj. Pa ne zato, ker te ima rad, ampak zaradi udobja, otrok, statusa, svoje sebičnosti.
Enkrat vara, vedno vara. Prebolela ga boš in zaživela bolj veselo in polno. Napivedujem ti kdaj: Eno leto po formalno ločitvi. Srečno!
Narobe si naredila to, da si naredila vse in da se zdaj obremenjujes, kaj je s tabo narobe, ne pa, kaj je narobe z njim.
Nobeno partnerstvo ne spila, ce se trudi samo en in ce samo enemu partnerstvo nekaj pomeni in potem partnerju vse servira, to tako ne gre ne v poslovnem odnosu, ne v ljubezenskem!
Zacni ziveti svoj lajf, izkljuci moza, pojdi kam sama za par dni, pojdi v mesto na sladoled, zrihtaj se in pojdi zvecer s frendicami na pijacko, daj mu jasno vedet, da tvoj lajf ni odvisen od njega in da nisi umrla, ce te on noce, da lahko komot zivis brez njega, daj mu vedet, da si neodvisna od njega, dvigni glavo, spravi sebe v red, bodi zenska, ki zahteva enakovrednega partnerja, ne pa tipa, za katerega se mora ves lajf trudit, da jo ima rad…
Tvoja napaka je, da mislis, da si ti kriva za vse!
Apatična, 15.07.2025 ob 04:08
Vse se je zgodilo tako hitro, da še zdaj ne vem, kje sem zaj***a. Bila sem prepričana, da imava z možem normalen zakon. Ni bil popoln, ampak noben ni. Trudila sem se, kolikor sem lahko. Za dom, za otroke, za najin odnos. Bila sem tam, ko je imel težke trenutke, podpirala ga, poslušala, delala na sebi.
Potem pa bum. Nekega dne se je preprosto oddaljil. Nič posebnega ni rekel, ni bilo nobenega hudega prepira. Samo postajal je vedno bolj tih, vedno bolj hladen. Mene pa je v notranjosti začelo razjedati. Sem preveč težila? Sem premalo pokazala, da mi je mar? Sem bila preveč mama in premalo partnerka?
Vprašala sem ga, pa ni znal povedati. Samo da ne čuti več isto. Da mu nekaj manjka. In jaz sem sedela tam, kot kip, popolnoma brez ideje, kaj sem naredila narobe.
Otroke imava še majhne. Pred njimi sva igrala, da je vse okej. Ampak jaz sem ponoči jokala v kopalnici, da ne bi slišali. Včasih sem se vprašala, če si vse samo domišljam, ampak potem sem ga en dan ujela, kako piše sporočila neki drugi.
Nisem kričala, nisem zganjala drame. Samo vprašala sem, ali je to to. Je konec? In je rekel, da ne ve. Da je zmeden. Da sem super ženska, ampak da se ne znajde več sam s sabo.
Od takrat je minilo nekaj mesecev. Še vedno živiva pod isto streho, ker ni druge možnosti. Otroke peljeva vsak na svoj način, jaz v sebi umiram, on pa je v svojem svetu.
In jaz še danes ne vem, kaj sem naredila.
Seveda ne veš, ker si prepričana da delaš samo dobro in prav in nikoli druge strani ne vprašaš, če bi kaj lahko bilo drugače!
Tudi druga stran misli, tako kot ti!
Če si mislila da boš s tem ko bo vse perfektno naredila vse si se zmotila.
Na desca si pozabila, morda kako pospravljanje manj, kakšna čistunska akcija manj, pa bi raje desca zapeljevala, vem da je on tiščal vate, ti pa njikoli nisi imela “časa”, potlej si bila pa “utrujena”od vsega te je pa še “glava bolela”, tega se desci naveličamo.
Sam sem preko trideset let plazil za njo, jo zapeljeval, se je dotikal, ona skoraj nikoli razen ko je bila ovulacija in čas za delanje otrok, na koncu sem rekel , tega se ne grem več.
Sledil je šok, kaj da je narobe z mano, zakaj je sedaj drugače, pa sem ji povedal, sedaj sem jaz 30 let, sedaj si ti na vrsti, sedaj ona da pobudo enkrat na mesec ali pa še to ne, pač ko jo zasrbi.
Tvoj desc avtorica je najbrž tudi naveličan prosjačenja, zato se je umaknil, če se boš potrudila ga boš dobila nazaj, če pa ne boš pohitela bo odjadral drugam.
Nič nisi naredila narobe. Zakaj sploh takšne misli. Ko pridejo otroci, skrb, odgovornost….. izjeme odpovedo, bi sle tja, kjer teh odgovornosti ni. In to je ljubica. Tvoj partner je en podel fičfirič, narcisoidni, kateti ti vsak dan vzbuja občutek krivde za kar počne.
Ti si kriva da se on goni.
Ne on je krivec, da ob otrokih nima obraza in jajc seveda, da gre in tam tudi ostane.
Kar reči mu, ko greš se ne vračaj, imaš popolno svobodo.
Zapomni si to krivdo ti nalaga, da je sam manj umazan!
Nisi edina in vajin zakon ni edin tak.
Prva misel otroci-mali. Zagotovo so bili tvoja ideja. On je že dodal svoj doprinos, fukal je, ampak otroke si vsilila ti!
Mogoče se je ohladil in ohlajal že prej, pokazal, ti je, da je nekaj narobe oddaljil se je, ti si to opazila.
Poskušala bi nekaj narediti drugače, ne pa spet zanositi kot vas večina žensk meni, da boste rešile z otroki težave. Ne ženske, poglobite jih, ve bolj se ukvarjata oba z otroki, vse manj drug z drugim, življenje pa beži mimo.
Ko je že tako daleč, da se je ohladil, oddaljil, takšen te več ne bo ljubil.
Ta je na nek način v odhodu, te prenaša zaradi otrok, drugače ga več ne bi bilo.
Kaj lahko narediš, čim manj drame, siljenja v njega, ker se bo hitro pokazalo.
Ali je hladnost trenutna ali gre za resnejšo zadevo.
O kakšnem številu otrok govorimo?
Še dela kaj drugega razen, da vse dni samo otroke razvaža, pedena, ?
Ima kak hobi, mu dovoliš kaj privat?
sdadd, 15.07.2025 ob 07:04
evo kako feministke zagovarjajo pa ni čudne da ostane vse same z mačkami… dejte enkrat za nasvet tipa vprašat
Tip vam pove.
Kmalu boš sama, preveč si ga obremenila s tem frocovjem.
Tudi moški rabimo svoj prostor, svobodo, ta s katero si piše ni edina, prijateljice išče, ne nujno afero.
Če je res kaj opisuješ išče izhod iz te veze. Noben terapevt ne bo pomagal.
Nismo vsi moški za pritiske.
Otrok je dovolj, ne ve glupe kure, nabijate pa še en pa še en, potem pa nastane tole.
Tvoj mož je eden redkih pametnih, ohlaja se, odšel bo.
Začni kalkulirati kako dobiti čim več od njega ob razvezi.
Nisi kričala, ne delala drame? Ne pije vode, no, babe vse delate dramo.
Če ne tako, da kričiš pa spet zanosiš, ker meniš da boš rešila zakon.
Z novim otrokom boš samo poglobila razdvojenost med vama.
Tukaj imaš dv možnosti.
Če si piše z drugo, potem ga postavi pred dejstvo.
1. naj oddide
2. ali takoj prekine z njo…
DOBILA BOŠ ODGOVOR!!!
če oddide je že dolgo napol drugje.
M ribca, 15.07.2025 ob 04:45
Preveč si naredila. Preveč si delala za otroke in namesto njega. Zato pa je imel čas in energijo, da se goni okrog, ti pa nič časa in energije za intimo.
Razvajala si ga. Zdaj pa tavoljo otrok zaključita to maltretiranje in se ločita kot dva normalna, odrasla človeka. Žal mu bo, morda te bo hotel nazaj. Pa ne zato, ker te ima rad, ampak zaradi udobja, otrok, statusa, svoje sebičnosti.
Enkrat vara, vedno vara. Prebolela ga boš in zaživela bolj veselo in polno. Napivedujem ti kdaj: Eno leto po formalno ločitvi. Srečno!
Tipično žensko razmišljanje
Anonimno 10353, 15.07.2025 ob 08:20
Nič nisi naredila narobe. Zaljubil se je v drugo. Narobe je naredil on, da ti laže in te zavaja. Samo to. Poteza je na tebi. Vprašanje je ali si upaš?
Zaljubiš se ne na gumb, ki ga stisneš, da je ON.
Zaljubiš se brez napovedovanja.
Nič nisi naredila narobe ali vse.
Kjer ni ljubezni, iskric itn., ne bo obstalo, če pa že boste živele eden mimo drugega.
Nehaj brskati, nehaj nabijat, nehaj dramatizirati, predvsem pa nehaj šinfati žensko s katero si piše, dopisuje, se je vanjo zaljubil.
Ženska ni kriva za vajin odnos. Zato dvigni glavo in kuj odhod.
Zaljubil se je z razlogom, išči ta razlog, oziroma zdaj je že prepozno!!!
Tale tvoj možiček ne bo ostal!!!
Zdaj ne moreš več rešiti ničesar, ne z novim otrokom ne z načrtovanjem ljubezni.
Moški gredo tudi, ko je v družini več otrok.
Mene je zapustil s 4 otroki. NI PA ZAPUSTIL NJIH.
Boste dojele zdaj?
Ko se moški ohladi, se redko zgodi, da ostane zavoljo otrok. Če pa pa se med vama ne bo nič spremenilo.
Meni je najbolj pomembno to, da je odličen oče otrokom.
Anonimno 2409, 15.07.2025 ob 06:27
Če si mislila da boš s tem ko bo vse perfektno naredila vse si se zmotila.
Na desca si pozabila, morda kako pospravljanje manj, kakšna čistunska akcija manj, pa bi raje desca zapeljevala, vem da je on tiščal vate, ti pa njikoli nisi imela “časa”, potlej si bila pa “utrujena”od vsega te je pa še “glava bolela”, tega se desci naveličamo.
Sam sem preko trideset let plazil za njo, jo zapeljeval, se je dotikal, ona skoraj nikoli razen ko je bila ovulacija in čas za delanje otrok, na koncu sem rekel , tega se ne grem več.
Sledil je šok, kaj da je narobe z mano, zakaj je sedaj drugače, pa sem ji povedal, sedaj sem jaz 30 let, sedaj si ti na vrsti, sedaj ona da pobudo enkrat na mesec ali pa še to ne, pač ko jo zasrbi.
Tvoj desc avtorica je najbrž tudi naveličan prosjačenja, zato se je umaknil, če se boš potrudila ga boš dobila nazaj, če pa ne boš pohitela bo odjadral drugam.
Ne jedi govna!
Dedca naj pazi?
Kaj pa, ce bi dedec malo pazil na njo?
In ti, namesto da cakas babo, pomij posodi, posesaj, pobrisi prah, naredi vsaj 90% tako natancno kot zenska, pa bos seksal se in se!
lloyd, 15.07.2025 ob 10:31
Mene pa samo zanima od kje vlečete zaključke da je dobil novo frajlo? A jo boste spravile na obrate, da bo naredila pizdarijo, da boste dobile družbo v svoji nesreči?
preberi prvi post, kjer piše, da si njen mož dopisuje s “prijateljico”. Pa tudi če si ne bi, so vsi znaki jasni kazatelj za to, da ga namaka nekje drugje.
nič nisi naredila.. ti si se prilagodila novim vlogam v vezi, logično ne moreš potem biti zgolj sexi zabavna lahkotna brezskrbna partnerica, on pa je pač ugotovil, da je težko biti starš in v vezi polni obveznosti in da je vsega preveč.. in potem se začne oddaljevat, pa bluzit, pa tiho mašo delat, pa se kregat za brezvezne stvari, ker je bistvo v tem, da neti prepir itd itn.. dokler ne boš končala veze, ker z glavo skozi zid pač ne moreš, spat v solzah pa tudi ne vsako noč. pač moški so prpe. večinoma pustijo ženski da končajo vezo.
Forum je zaprt za komentiranje.