I-vent ali Lunos? Kateri je boljši za prezračevanje doma?
Res je, I-vent je v bistvu nadaljevanje zgodbe Lunosa, ki so ga vodili v Sloveniji, preden so se razšli z nemškim partnerjem. I-vent zdaj razvija svoje sisteme in so res sinonim za kakovostno prezračevanje. Sam imam njihov sistem že 3 leta – tiho deluje, vlaga je izginila, montaža je bila hitra in čista. Novi Lunos pa… no, to je drugo podjetje, ki samo izkorišča staro ime. Na forumih sem bral, da so ljudje razočarani nad njihovo odzivnostjo in storitvami. Po AJPES-u imajo tudi zelo malo prometa, kar je čudno za “zanesljivega partnerja”.
Res je, I-vent je v bistvu nadaljevanje zgodbe Lunosa, ki so ga vodili v Sloveniji, preden so se razšli z nemškim partnerjem. I-vent zdaj razvija svoje sisteme in so res sinonim za kakovostno prezračevanje. Sam imam njihov sistem že 3 leta – tiho deluje, vlaga je izginila, montaža je bila hitra in čista. Novi Lunos pa… no, to je drugo podjetje, ki samo izkorišča staro ime. Na forumih sem bral, da so ljudje razočarani nad njihovo odzivnostjo in storitvami. Po AJPES-u imajo tudi zelo malo prometa, kar je čudno za “zanesljivega partnerja”.
Jaz imam žal izkušnjo z novim Lunosom. Lani sem naročil sistem za stanovanje, plačal avans, potem pa čakal 2 meseca za montažo, ker so nenehno prestavljali. Ko so končno prišli, je bila montaža površna, en rekuperator pa sploh ni deloval prav. Podpora je bila katastrofa – na maile odgovarjajo z zamudo ali sploh ne. I-vent naj bi bil boljši, ampak žal nisem pravočasno vedel zanje. Svetujem, da preveriš reference in se izogneš novemu Lunosu.
Kot vidim noben točno ne pozna dobro situacije na trgu. Sam sem se glede tega aktivno ukvarjal več mesecov zaradi večjega projekta, ki sem ga vodil. Lunos je kar se tiče kvalitete par deset nivojev nad ponudbo I-venta. Že kar se tiče tehnologije (wi-fi proti radijski frekvenci), da ne govorimo o sami rekuperaciji (20% v prid Lunosa), slišnosti in tako dalje.
Sam sem na tem področju aktiven in vam zagotavljam, da pri vseh večjih projektih I-vent ne pride niti med ožjo izbiro, saj imajo res nekonkurenčen izdelek. Po tem ko je Lunos z njimi prekinil sodelovanje so morali na hitro razvili svoj izdelek s katerim so lahko ostali prisotni na trgu in to seveda nosi svoje posledice.
Novograditelj88, 10.07.2025 ob 11:13
No, tole je kopirala ista oseba, samo da je dala drug nick, verjetno je tudi “povezan” z i-ventom. Tako, da mi ni čisto kredibilen komentar.
Pa vendar – ne bom sodila – povem le izkušnjo: nam je lunos montiral pred slabimi tremi leti in zaenkrat vse laufa brez problema. Upam, da tako ostane čim dlje, ker si ne predstavljam, da nam spet začne tolč vlaga…
Forum je zaprt za komentiranje.