Izkušnje z dulcolaxom
Če vzameš eno tableto zvečer greš brez problema na wc, če vzameš 2 pa rado zašraufa in je treba bit hiter. Pri nas vzame družinski član 2 zjutro, kadar vzame kemoterapijo kapsule, ki rade zapirajo. Zvečer mora bit kar hiter. Drug dan vzame eno, pa je pol vse normalno. Pol pa ne vzame več. Mislim da ni prav, da se to jemlje vsak dan. Rajši se poskrbi s hrano, tekočino, zelenjavo, donat. So pa tablete fanj za rešit problem. Delujejo tako po 7 ali 8 urah po zaužitju.
Mene je dulkolax zmeraj zašraufal v zgornjem delu črevesja, spodaj pa noče ven. Glicerinska svečka ali doma narejena zamrzjena svečka iz masla me manj zmatra. Že nekaj časa pa prakticiram kivi. Tu gor sem enkrat prebrala, je ena pisala. Ko sem več dni zaprta, pojem polno košarico kivija. Drugi dan grem brez problema. Ne vem kako bi se obneslo za vsak dan, nisem probala. Če pa tri dni ne grem, pa zdaj samo še kivi.
Za rutino dulcolax ni, sama sem jemala v par izrednih priložnostih. Ni 100%, da boš zjutraj šel, tako da jaz bi predlagala vzeti popoldne, da ti morda uspe iti še pred spanjem ali pa vsaj naslednji dan. Ali pa kar zjutraj, če si doma. V kakšnem primeru mi tudi sploh ni pomagal (oz. recimo po enem ali dveh dneh, ampak vprašanje, ali zaradi dulcolaxa) kakšnem pa tudi v dveh uricah. To naj bo res zadnja možnost, ni naravno, zmeša ti telo.
Forum je zaprt za komentiranje.