Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri spray proti sršenom je sigurno učinkovit za zunaj?

Kateri spray proti sršenom je sigurno učinkovit za zunaj?

Biokil je neučinkovit. Še vedno letijo okrog, verjetno za naredit gnezdo. Kaj mi priporčate, da jih odžene že v štartu preden začnejo delat gnezdo kot preventivo in v katerih trgovinah se dobi? hvala.

solzivec (Pfeffer fog)

Kaj takega https://www.merkur.si/zascita-pred-insekti-effect-aerosol-za-ose-in-srsene-400-ml/

Pa od daleč lahko pršiš

Za sršene imaš poseben sprej, s katerim lahko s curkom, ki nese tudi 2m daleč poškropiš sršene. To početje je lahko nevarno, če niste še nikoli imeli opravka s sršeni. Če gre za večje gnezdo, obvezno poklicati gasilce. Sršene je treba eliminirati zjutraj tik pred sončnim vzhodom, ko so še vsi v gnezdu in te ne bodo napadali tisti, ki se vračajo iz paše. Oblečti je potrebno kombinezon z oprijetimi rokavi in hlačnicami, rokavice in pokrivalo za glavo oz. širši klobuk proko katerega povezneš mrežasto tkanino (lahko mrežo za komarnike). Srečno.

S tem Effect sprejem iz zgornjega linka jih jaz špricam. Dejansko nese par metrov daleč, špricam pa ponoči, ko so “doma”. Ne rabiš obleke, rokavic ali gasilcev, ker kar popadajo iz gnezda. Menda jim telo dobesedno razpade ob stiku s tem sprejem.

Sršeni so zelo teritorialni.

Če obesiš eno vrečko iz rjavega papirja oblikovano v kroglo in napolnjeno s kakšnim papirjem, da deluje polno in je podobna sršenjemu gnezdu, bo matica odletela stran in si poskusila poiskati novo mesto za gnezdo.

Jaz sem to letos  videla na youtube in naredila “gnezda” na vseh straneh hiše. Priletijo pogledat in odidejo.

Res deluje.

Biokil je neučinkovit. Še vedno letijo okrog, verjetno za naredit gnezdo. Kaj mi priporčate, da jih odžene že v štartu preden začnejo delat gnezdo kot preventivo in v katerih trgovinah se dobi? hvala.

Lej, če sršena špricneš direkt ali zelo blizu, ga bo vsak insekticid  ubil. Če pa špricaš malo na zalogo povprek, pa ne bo nič, v roku par ur se to garantirano razkadi in posuši. Insekticid ne odganja kaj dolgo, insekticid ubije, dokler je svež, potem pa ne nardi nič

Odgovor na objavo uporabnika
ušatko, 24.06.2025 ob 19:13

S tem Effect sprejem iz zgornjega linka jih jaz špricam. Dejansko nese par metrov daleč, špricam pa ponoči, ko so “doma”. Ne rabiš obleke, rokavic ali gasilcev, ker kar popadajo iz gnezda. Menda jim telo dobesedno razpade ob stiku s tem sprejem.

Odvisno ali je gnezdo na odprtem ali v kakšnem drevesnem panju, dimniku, cevi… Lahko se zgodi, da na eni strani škropiš, ven odletajo lahko tudi na drugi strani in te nato presenetijo. Sršenji pik je zelo boleč.

Odgovor na objavo uporabnika
mdakd, 24.06.2025 ob 21:33

Lej, če sršena špricneš direkt ali zelo blizu, ga bo vsak insekticid  ubil. Če pa špricaš malo na zalogo povprek, pa ne bo nič, v roku par ur se to garantirano razkadi in posuši. Insekticid ne odganja kaj dolgo, insekticid ubije, dokler je svež, potem pa ne nardi nič

Sem ga spricala direkt in to kar fajn direkt, nula. Potem sem imela se v spreju lak za lase in suhi sampon, lak je malce deloval, suhi sampon je pa ocitno prah tak otezil krila, da je padel dol in sem ga potamanila s cevljem.

Vsi spreji specialni proti sršenom (Strike, Forth, Efect, …) so zelo učinkoviti in škropijo nekaj metrov daleč.
Če v zraku curek samo oplazi sršena, ta pade kot pokošen.

Forth ima to posebnost, da je v obliki pene, s katero lahko zapolniš špranje, kjer sršeni izletajo. Zato ima nekoliko dolgotrajnejši efekt. Za pršenje direktno v sršene ali gnezda so pa boljši navadni aerosoli (Strike, Efect).

Spreji proti sršenom so ponavadi dvojno koncentrirani (permetrin, tetrametrin) v primerjavi z običajnimi strupi proti muham in drugim mrčesom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close