Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali je litoželezna emajlirana posoda OK (trenutno v akciji v Hoferju)?

Ali je litoželezna emajlirana posoda OK (trenutno v akciji v Hoferju)?

Trenutno jih imajo v Hoferju. V letaku je sicer pisalo, da so litoželezne, a zdaj vidim, da na njej piše litoželezna ponev, emajlirana znotraj in zunaj. Ta emajl me zdaj moti – to potem ni samo litoželezna posoda.

Zdaj sem našla na spletu, da so pa v Ikei samo litoželezne, sicer dražje od teh iz Hoferja. Kako mnenje, izkušnja? Kako se peče v njih, je res vse toliko bolj zdravo, se kaj prijema?? So tudi zelo težke. Hvala.

Najboljša posoda, tudi najbolj zdrava je ravno emajlirana, tiste stare črne kastrole , tisto je prava stvar.

Tisti premazi niso ok. To je že dolgo znano.

Emajliran premaz je v redu, priporočam nakup.

Odgovor na objavo uporabnika
posodka, 05.06.2025 ob 11:07

Trenutno jih imajo v Hoferju. V letaku je sicer pisalo, da so litoželezne, a zdaj vidim, da na njej piše litoželezna ponev, emajlirana znotraj in zunaj. Ta emajl me zdaj moti – to potem ni samo litoželezna posoda.

Zdaj sem našla na spletu, da so pa v Ikei samo litoželezne, sicer dražje od teh iz Hoferja. Kako mnenje, izkušnja? Kako se peče v njih, je res vse toliko bolj zdravo, se kaj prijema?? So tudi zelo težke. Hvala.

Meni so te kastrole odločno pretežke. Že nekaj časa uporabljam glino in sporet, zato ker vso kurilno sezono praktično vse kuham v rorni. Poleti pa kombiniram marmor na grilu in zelenjava, zrezki. Nekaj v steklu na plinskem, kar pa res moram, pa rostfrei indukcija. Ko bom zamenjala, grem na baker.

Ampak – ali se emajl (če  je litoželezna prevlečena z emajlom) lahko pregreje tako visoko kot lito železo? Ali naj raje kupim tako, ki je cela litoželezna?

Davno nekoč sem po sreči dobila litoželezne emajlirane posode.

Meni so super.

Odgovor na objavo uporabnika
mezinček, 05.06.2025 ob 20:45

Ampak – ali se emajl (če  je litoželezna prevlečena z emajlom) lahko pregreje tako visoko kot lito železo? Ali naj raje kupim tako, ki je cela litoželezna?

Litoželezno posodo se segreva bolj počasi, ker dobro zadržuje toploto. Emajl res lahko poči, če pregrejemo prazno posodo brez olja. Samo na to je res potrebno pazit, a je to težava?

Kje imate potem pospravljene te “naoljene” težke posode, ki so že tako ogromne, potem pa še tisti dolg roč, pa mastna je – jaz res ne vem, kam naj jo dam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close