Kaj lahko vidimo iz podatkov lokacija.si
Podatki sploh niso pravilni in popolni.
Sem šla preverit za eno nepremičnino, pa sploh ne piše, da se del oddaja.
Pa se, čisto uradno, najemna pogodba je tudi prijavljena v ETN aplikaciji, najemnina se plačuje taka, kot je v pogodbi in je prijavljena, ob vsakem plačilu najemnine se odda tudi REK obrazec in s tem poroča davkariji.
Vem, ker delam za najemnika in vem, da plačujejo toliko, kot je v pogodbi in točno toliko, kot se tudi poroča na FURS, najemni posel je prav tako uradno prijavljen v ETN.
Racunovodkinja iz JS, 25.05.2025 ob 14:41
Podatki sploh niso pravilni in popolni.
Sem šla preverit za eno nepremičnino, pa sploh ne piše, da se del oddaja.
Pa se, čisto uradno, najemna pogodba je tudi prijavljena v ETN aplikaciji, najemnina se plačuje taka, kot je v pogodbi in je prijavljena, ob vsakem plačilu najemnine se odda tudi REK obrazec in s tem poroča davkariji.
Vem, ker delam za najemnika in vem, da plačujejo toliko, kot je v pogodbi in točno toliko, kot se tudi poroča na FURS, najemni posel je prav tako uradno prijavljen v ETN.
Je kr vse prav zavedeno, karkoli smo pregledali. Ne zavajajte namenoma.
Ne, nekateri podatki so nepravilni, vsaj glede najemnin. Gledam v mojem okolišu, naselje hiš, neresnični podatki glede oddaje in nekatere nepremičnine sploh nimajo zavedene oddaje, čeprav oddajajo celo diplomatom in drugim tujcem in so zagotovo prijavljene na furs…. in tudi lastnosti in vrednosti nekaterih hiš, ki so bile zgrajene kot nadomestna gradnja v zadnjih letih in v tej aplikaciji še vedno kaže podatke prejšnjih hiš. Tole ni najbolj verodostojno, žal.
Eliza910, 25.05.2025 ob 15:27
Dejte no, niso pravi podatki. Jaz sem šla gledat za eno stanovanjsko hišo, lastnik Šiptar, notri vsaj ene 4 stanovanja, ki jih oddaja Šiptarskim družinam in ni nikjer nič zabeleženo.
Ni res… Smo pregledali podatke za naš okoliš in številke popolnoma držijo. Razen za soseda, ki je ves čas trdil drugače kot pa najemnik, ki je stanoval pri njemu… Sedaj smo pa videli, da je sosed od njega polovico denarja pobiral na roke, pol pa na svoj bančni račun!
Hvala bogu, sedaj so barabe končno odkrite!
Evo,
Primer 1: Stavba ima 3 etaže in eno stanovanje površine 341,9 m² z vrednostjo 2.291 €/m², ki odstopa od vrednosti v okolici za -6%. Zgrajena je bila leta 2021. Stavba ima vodovod, elektriko in kanalizacijo, nima pa plina. V stavbi ni dvigala. Gre za samostoječo stavbo z nosilno konstrukcijo iz opeke. Zemljišče pod stavbo obsega 171,1 m². Stanovanje obsega: 305,4 m² bivalni prostor, 24,5 m² shramba, sušilnica, pralnica in 12,0 m² odprta terasa, balkon, loža.
V resnici gre za luksuzno novogradnjo oz. nadomestno gradnjo s 4 stanovanji, v enem živi lastnik in v treh najemniki. OK, oddaja na črno. S tem, da je bajto zgradil južnjaški mafijozo, ki ima veze pri Zokiju in bajta po lokacijski informaciji ne bi smela imeti takih gabaritov, kot jih ima.
Primer 2: Stavba ima 3 etaže in eno stanovanje površine 315,0 m² z vrednostjo 1.426 €/m², ki odstopa od vrednosti v okolici za -41%. Zgrajena je bila leta 1971, fasada in streha sta bili obnovljeni leta 2000. Stavba ima vodovod, elektriko in kanalizacijo, nima pa plina. V stavbi ni dvigala. Gre za krajno vrstno stavbo z nosilno konstrukcijo iz drugega / neopredeljenega materiala. Zemljišče pod stavbo obsega 159,5 m². Stanovanje obsega: 226,5 m² bivalni prostor, 32,1 m² garaža, 43,9 m² klet in 12,5 m² odprta terasa, balkon, loža. Instalacije in okna niso bila obnovljena. V najemu od 31. 08. 2022 40,0 m² za 200 €
V resnici v tisti hiši najemnikov že vsaj eno leto če ne še več – NI.
In če grem gledati tudi druge nepremičnine, je takih primerov veliko. Ti podatki niso ažurirani oz so prenešeni iz kakšnih starih podatkov.
Ni res, 25.05.2025 ob 15:36
Kompanjoni v post podpori gor ne toliko nakladati, prozorni ste. Da ni prav. :)))))….pa še kako je vse točno in vse prav prikazano po knjigovodskih izkazih, ki ste jih sami oddajali na Furs. Do pikice je vse pravilno. Zdaj se vid kako ste elita res top folk. 🙂
Ne, ni prav.
Sama sem delala prijavo najemnega posla, vpisano v ETN, pri oddaji REK obrazca je treba vpisati občino in številko stavbe (kar sem mimogrede naredila ponovno v začetku tega meseca, ko se je na plačevala najemnina).
Ker je najemnik pravna oseba, ne plačuje mimo pogodbe, ampak hoče vse uradno.
Za stavbo sploh ni vpisano, da se oddaja.
Neprijavljena, 25.05.2025 ob 15:45
Vidimo da je za vse nepremičnine planirano obdavčenje 1,45%. Kar pomeni da boš v prej kot 70 letih izplačal državi celo ocenjeno vrednost nepremičnine.
Zahodni model lepo gradi stanovanja za najem namesto bajt, pa niso nobeni komunisti. Zabij to v glavo balkancu, prej rodiš. Kje ste vidli, da lahko imaš toliko nepremičnin v finančnih naložbah, kot pri nas. Vsaka bajta je finančna naložba. In zdej bolečina :), da 70 let pa ne bo plačeval davka, ker to znaša toliko, kot nepremičnina. Morali bi sicer davek že od samega začetka plačevati.
SISTEM je že 100 let zanič, ker ni poskrbel za ljudi brez bogatih dedičev ter vez in poznanstev. Planili ste vsi v stanovanjske investicije, da bi služli na najemniku in stanovanje je denar, cena mu raste vsako leto, se zaleteli, kot svinja na meh in gledali samo svojo stomačino ter povzročili največjo stanovanjsko krizo do zdaj.
He he he, 25.05.2025 ob 16:42
Torej smo prišli do zaključka, da tudi Golobov superračunalnik (saj veste, tisti iz vesele novice jutri ob 12h) ne pomaga, ker je premalo podatkov ali pa so stari podatki.
No, pa saj tudi chat gpt vključuje splet do določenega leta, mislim da do 2024.
Kaj bi naj imel superračunalnik s tem?
Anonimno 9010Men, 25.05.2025 ob 17:26
Pred približno 20 leti, med napovedjo popisa nepremičnin, so trdili, da popis ne bo služil obdavčitvi, zdaj vse kaže na drugačno resnico. V primeru, da bo davek višji kot je bilo NUSZ, bo še drugo nasprotje napovedim in nekdo bo moral iz državnih služb.
Glasujte za Janš p a tega davka ne bo, tudi če vam ga golobajz uvede , ga bo janša takoj ukinil, vse je odvisno od vaše pameti !
Ce je karkoli narobe s podatki, se obrnite na Geodetsko upravo RS. Kot pise v meniju je stanje podatkov v lokacija.si 25.5.2025 (vceraj) zato je definitivno problem na GURSu.
Dobra stran lokacija.si je to da sedaj folk sploh vidi kaksni so uradni podatki ki jih vodi država!!!
Jaz sem vse napacne podatke na moji in sosedovih bajtah preveril se na GURS in se preprical da napake izvirajo iz Geodetske Uprave.
Forum je zaprt za komentiranje.