Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nič ne storim prav

Nič ne storim prav

Moj mož se je zelo spremenil. Zdaj, ko pogledam nazaj, vidim, da se ni zgodilo čez noč. Počasi, skoraj neopazno, so se začele kopičiti pripombe. Sprva drobne, komaj slišne, tako nežne, da sem jih včasih zamešala za šalo. Ampak potem so postajale glasnejše. Vedno več stvari ga je začelo motiti in nič več ni bilo prav. Prej sem verjela, da sem dobra žena. Kuhala sem njegove najljubše jedi, skrbela za dom, ga poslušala, ko je bil utrujen od službe. Smejala sem se njegovim šalam, čeprav jih nisem vedno razumela. Vse sem poskušala narediti tako, kot sem mislila, da si želi. Toda kar naenkrat se je zdelo, da vse delam narobe. Preveč soli v juhi ali premalo. Obleka ni prava. Frizura mi ne pristaja. Glas preveč razdražen, ko ga pokličem k večerji. Premalo zanimanja za njegove težave. Preveč sprašujem. Premalo poslušam. Hodim prepočasi, govorim prehitro. Vsaka malenkost, ki sem jo nekoč počela brez težav, je postala napačna. Nekega večera sem stala pred ogledalom in se vprašala, kdaj sem se nazadnje smejala brez strahu, da bo moja radost napačna. Kdaj sem se nazadnje počutila ljubljeno, brez občutka, da sem breme? Spomnila sem se dneva, ko sva se prvič srečala, njegovega nasmeha, topline v njegovem glasu. Takrat sem bila dovolj. Takrat je bilo vse, kar sem naredila, prav. Zdaj pa nič več.
Zakaj se je tako spremenil? Me ne ljubi več? Ima drugo? Ga muči kaj, česar mi ne pove? Je bolan? Ali je z leti postal nekdo, ki ga ne prepoznam več? Nekaj časa sem dvomila vase, da sem se res jaz spremenila, zdaj vem, da je on tisti, samo zakaj?

Vse to ga je motilo že prej, le rekel ni. Ti si pa vse preveč k srcu jemlješ.

Če te ne sprejme takšne, kot si, to ni pravi odnos.

Pogovor je ključ. Poskusi ugotoviti, kaj ga resnično muči.

Ni to tako redko.
Najprej v miru premisli, kaj želiš ti. Ga imaš rada, želiš ostati z njim, ali katere od njegovih pripomb pomenijo, da si se spremenila tudi ti.
Ko si boš na jasnem sama s sabo, pa bi ga jaz na tvojem mestu kratko in jedrnato vprašala isto -ali si želi ostati s teboj, ali si želi razveze.
Potem boš pa vedela, kako dalje.

Če želita ostati skupaj, postavita nova pravila, ker v takem vzdušju nimata ravno nekega veselja. Odločno.

Pač pa se pripravi na odgovor, ki ti morda ne bo všeč.

Mogoče je naveličan rutine. Naredita vsak dan eno malenkost drugače.

Kaj njega pere ali ne pere, je njegova stvar, ce noce tega deliti s teboj.

Na tebi pa je, da mu odgovoris, da taka si in taka si bila, ko sta se spoznala in da je to vedel ze od zacetka in se zdaj nima kaj bunit.

Si juho presolila, boh pomahak, se zgodi. Ne poslusas, si preglasna, klinc, taka pac si, vzami ali pusti in nehaj morit.

Ko mu bos pokazala, da si sama s sabo zadovoljna in da te je ze sprejemal tako kot si, da te nima zdaj kaj spreminjat, bo nehal.

Kot bi brala svojo zgodbo. Moja se je sicer zelo hitro koncala, a rabila sem leta, da sem se lahko v miru pogledala v ogledalo, da sem si nazaj zgradila samozavest, ki jo je zatolkel tja dol do kitajske…pocela sem vse, da bi mu ustregla, nikoli dovolj dobro, nikoli pohvalil frizure, vedno kritika, nova obleka? Totalen ignor. Pocutila sem se staro, nerabljeno, zavrzeno, nicvredno. POSTAVI SE ZASE! Klinc pa sol v juhi! Moja mama je vse nase pritozbe glede hrane hladno zavrgla-pa pejte v gostilno. Jutri mu sploh ne skuhaj in pojdi ven, pojdi do druzine, prijateljic, ljudi, ki te imajo radi in jim to povej. Vsi se bodo postavili zate. Tvoj moz se ocitno ne. Zbudi se in se odloci, da si vredna in DA SI DOVOLJ! On samo manipulira s tabo. KER LAHKO. Kaj pa ti bo naredil, ce mu jutri ne skuhas? Te je strah njegove reakcije? Kaj pa ti bo naredil? Vpil, te ponizeval, ne bo govoril  s tabo cel teden?

Odloci se imeti rada. Na prvem mestu si ti, ne on.

Drzim pesti zate. Srecno!

Verjetno ima kje v možganski skorji zapečena družinska patriarhalna prepričanja, da smo ženske na svetu zato, da smo njemu všeč in da njemu ustrežemo. Glavna in edina funkcija.

A ti tudi tako misliš? Da obstajaš samo , če te on odobrava? Ko boš to spucala pri sebi, mu lahko daš ultimat –  ali naj te neha kritizirat, ali naj si pa najde tako, ki mu bo všeč. Ker kdo pri zdravi pameti bi vztrajal z nekom, pri komer ga vse moti?

Direkt mu povej naj takoj neha, če nima nič pametnega in vspobudnega za povedat. Če ne neha pa ga še brcni med noge v tista gnila jaca. To počne, ker ti to dovoliš. Plevel se v že štartu zatre, če ne se razraste. Pa kdo bo to poslušal oz. zakaj.

Čist preve, brikete majo zmer radi. ?☺️☺️☺️

Saj si hotla kužka in bogi nekateri kužki ob teh ljudeh. Kaj šele .. Ena kužka prav hrope po pozornosti. ? Tolk lepo je ptiče slišati peti. ?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1120, 21.03.2025 ob 09:39

Direkt mu povej naj takoj neha, če nima nič pametnega in vspobudnega za povedat. Če ne neha pa ga še brcni med noge v tista gnila jaca. To počne, ker ti to dovoliš. Plevel se v že štartu zatre, če ne se razraste. Pa kdo bo to poslušal oz. zakaj.

Povej mu, da mu ne boš več kuhala, če bo vihal nos in reči mu, da boš hodila, govorila tako kot vedno in da se zaradi njega ne boš spreminjala. Lahko, da ima drugo in mu greš na živce, ker nisi ona, lahko pa da je en zoprn narcističen egoist. Tako kot se on obnaša s tabo ni normalno, res ne, zakaj to pustiš??? Zakaj pustiš, da hodi po tebi, zakaj se ga bojiš? A si njegova sužnja?

Tako obnašanje ni normalno. Čisto možno je, da je zaljubljen v drugo in mu greš zato dobesedno na živce.

Druga možnost je, da je bolan, da ga kaj grize, močno skrbi in se zato tako obnaša. Poskusi se z njim pogovoriti.

Tretja možnost pa je, da se te je enostavno naveličal. Če se bo še naprej tako obnašal, se ga boš naveličala tudi ti.

Poskusita se pogovoriti, poskusita rešiti, kar se še rešiti zna. Če se sploh da. Vse dobro ti želim.

Pa kaksen odnos je to da tle pises? Njemu tocno to povej. Totalno nepristno iz tvoje strani, samo ugajanje, a nimas identitete? meni gres na živce pa te sploh ne poznam.

On te ne vidi več kot svojo ženo, svojo ljubezen, ne čuti več do tebe nič. Si samo tam in mu greš zelo očitno na živce že s tem da obstajaš. In ker ni odrasel človek in bi to povedal in šel stran, spravlja svoje frustracije zato ker nima jajc….nate. Ti se pa trudiš dobiti nekaj kar tam ni. Ne spoštuje te. Ne ljubi te. Ne ceni te. Si samo tam. Kanta za njegove smeti. In očitno nimaš namna tega spremenit. Ker veš če se sama ne ceniš….te bodo težko drugi. Delaj na tem. Nisi ti na tem svetu tam zanj. Si zase. Vajina zgodba se je izpela že dolgo nazaj. Samo noben od vaju si ni zmožen tega priznat.

Ne poslušaj nasvetov od (bodočih) ločenk, ki nabijajo o patriathatu, kako te mora ljubit takšno kot si in podobne neumnosti, če hočeš izboljšat vajin zakon in ga obdržat. Prvo prenahaj z igranjem vloge žrtve, nato prenehaj svojega moškega obravnavati kot otroka (posledica feministične vzgoje). Moški je in  zaenkrat morda še tvoj. Spremeni se zdaj ko sprememba ima smisla in lahko tvoj zakon reši.

Isto se je dogajalo meni, zdaj sem ločena. Ni imel jajc, da bi rekel, da se želi ločit in sem zato vedno vse preslabo naredila, da sem na koncu šla jaz. In po nekaj letih ugotovila, da ko se začne ocenjevanje tvojega dela in značaja, postaneš kot služkinja. Če si odvisna od njegovega denarja, se morda tudi ti sama tako dojemaš. Partnerstvo ni to, da delaš tako kot partner želi, ampak da sobivata in oba dajeta od sebe vse na področjih, kjer sta dobra. Če kuhaš ti preslabo, pa naj on kuha in boš ti peljala avto na servis. Če mu ni všeč tvoja frizura, glavno da se ti z njo dobro počutiš in si zato boljše volje. Partner te dopolnjuje, ne določa.

Pri meni je bila podobna zgodba. Nič nisem naredila prav. Enkrat me ni pohvalil, da dobro izgledam. Ob njem sem postajala starikava in apatična. En dan mi je bilo dovolj njegove ignorance in manipulacije. Enostavno sem odšla. Ni dojel, da je to mogoče. Evo, še zdaj je sam, pa je mislil kakšen car je. Vsak dan pomislim nanj? Pomislim kakšna trapa sem bila, da sem si kaj takega dovolila. Dejstvo je, da sem ob njem propadala, zdaj pa zopet cvetim in vse delam prav. ☺️

Ni vredno, 21.03.2025 ob 13:04

Pri meni je bila podobna zgodba. Nič nisem naredila prav. Enkrat me ni pohvalil, da dobro izgledam. Ob njem sem postajala starikava in apatična. En dan mi je bilo dovolj njegove ignorance in manipulacije. Enostavno sem odšla. Ni dojel, da je to mogoče. Evo, še zdaj je sam, pa je mislil kakšen car je. Vsak dan pomislim nanj? Pomislim kakšna trapa sem bila, da sem si kaj takega dovolila. Dejstvo je, da sem ob njem propadala, zdaj pa zopet cvetim in vse delam prav. ☺️

In komu sedaj delaš vse prav in koliko časa boš to počela?

Tami286

ti rabiš terapijo.  jaz ti kr povem kaj je?  TI SI KRIVA JA.

rečiva zadnjih 20 let.  cca 20 let. koliko let, mesecev, tednov, dni, ur si porabila za trening.  plavanja, jubo, bjj.  parterno borbo, olimpisko dvigovanej uteži??  nula.  koliko si porabila za trenign teka, plavanja, plezanja,  ? nula  koliko si porabila da si doma delala sklece, trebušnjake, pohodi, dvig na štangi??   NULA.  kam moli sexy plesat?  imet itm  15.  imet ritko 36?  širok hrbet, debeli vrat?

si blond?  bela? pobeljeni zobje?    nisi.    ti nisi nič, naredila iz sebe v teh eltih, kaj bi on cenil.  neko kuhanje, to je tak logično. ka bo on kuhal?   jaz znam kuhat pa kuham ko mi je.  pa zam verjetno bolje kot ti.

ti si si naredila lepo pravlco, da ti nisi nič kriva.    SHAME , INSULT , GUILT AND A NEED TO BE RIGHT. TO JE PATTKA MODERNIH ŽENSK. feministk.

to si ti.   feministka. večna žrtev.    ti si kriva, keri ščeš probleme pri drugih. ne pri sebi.  moški, cenimo, izgled, sex, srce za borbo, predanost, vztrajnost, trud, probat kaj novega.   ti nisi nič od tega. kaj  ti pričakuješ ,d se mora on spremenit,da boš ti srečna???    ahahahah   mislim.   ti dam priemr.  mož bi šel na kolo, žena ne  zmore. ker je taka kot ti.  lena.  in ji kupi električno kolo v dobri veri ,da bosta skupi.  in kaj ona naredi.   začne tekmovat z možem, in ga prehiti. in se dela norca in je ponosna. in desjtvo da ima električno kolo, kr pozabi.  samo ,da ga je enkrat v nečem prehitela. in izgovor ji je da  je on moški ima ve misšic da  to električno kolo ni tko močno.  FULL  je močno.  vidiš in iz dobrega namena druženja, ženske fse zajebete. in po lse čudite, če vas začne mož , ne cenit. JA KER STE LUZERKE OD MALEGA.  k er va je fse podarjeno. šola, sluzba vse. i nste entateld. totalno. egotrip.  pač, to en ostvar, redn trening, kar bi lahko  sama počela njemu rekla p bi skupi  NITI TO NISI!!      meni tvoj mož deluje ok. ti si ta ki je problem.

Poskusi še malo boljše skuhati, še malo boljše očistiti, če malo boljše oprati njegove usrane gate. Mogoče te bo potem bolj spoštoval. /s

Narcis samo on in nihče drug.

Anonimno 5432, 21.03.2025 ob 14:39

Poskusi še malo boljše skuhati, še malo boljše očistiti, če malo boljše oprati njegove usrane gate. Mogoče te bo potem bolj spoštoval. /s

Hi hi hi… kaj pa, če bi ON poskusil v praksi njej pokazati, kako naj bo kuhano, pospravljeno in počiščeno? Saj ima dve roki in razjasnjeno, kako mora biti, kajne?

Takojeto, 21.03.2025 ob 13:09

In komu sedaj delaš vse prav in koliko časa boš to počela?

Komu sedaj delam vse prav?
Sama sebi. ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close