Imena za dojencke
Vcasih sem si ful zelela dati kaksno posebno ime svojemu otroku. Danes pa v poplavi vseh teh posebnih imen vse bolj razmisljam, da bi dala kaksno normalno ime, ki bi ga razumeli vsi po svetu in ki otroka ne bi zaznamovalo.
Vsec mi je Ana, Lana…za puncko. Za fantka pa ne vem. Pa se vsi zgrazajo, ker bi dala takšno. Zakaj ne dam Kiara, Sofia, Gloria, Ruby…
Sam meni to mi vec vsec ?
Imate vi kaksna lepa imena. Kaj je vam vsec? Imate radi posebna imena? Ko poslusam kako vse mamice klicejo svoje otroke, ne vem a res ne slisijo kaj izgovarjajo? Kai, Rei, Tai, Shanai, Savana Sanaja, Manaia….
Meni so všeč neka “normalna”.
Med krajšimi za punčke na primer Ana, Eva, Sara, Nina, Klara, Kaja… in za fantke: Miha, Jan, Niko, Erik, Uroš, Boris, Luka, Leon…
Med daljšimi za punčke: Doroteja, Valentina, Karolina, Sergeja, Klavdija, Jasmina, Andreja… in za fantke: Tadej, Oliver, Aleksander, Danijel, Gregor, Jakob…
Od “tujih”, “modernih”, “posebnih”, so mi všeč recimo Amelie, Evelin, Leona, Ava, Aleksej, Noel, Dorian…
Niso pa mi všeč razni Maj, Gaj, Lun, Lan, Tisa, Kira, Naja, Lina…
Ampak to je samo dokler gledam le gola imena kot taka. Ena so mi lepa, druga pač ne. Ko spoznam osebo z nekim imenom, ki mi samo po sebi res ni všeč, se mi še nikoli ni zgodilo, da se na ime ne bi sčasoma navadila. Potem je čisto “normalno”, da je nekomu ime Nikolay ali Šanaja ali karkoli… Tako, da na koncu mi v bistvu nobeno ime ni “grdo”.
Forum je zaprt za komentiranje.