Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Brez delovne dobe.

Brez delovne dobe.

Kako boste živeli v starosti tisti brez ali z nekaj leti delovne dobe? Pokojnine ne bo.

tako kot do sedaj?

Odgovor na objavo uporabnika
lidk, 28.11.2024 ob 12:51

tako kot do sedaj?

Misliš, da boš nasledil penzijo po starših?

Vi res zivite v oblakih. Penzije niti ne bo za tiste, ki bodo delali 40+ let. Ce ze bo, bo za 50% nizja.

V starosti jaz rada sploh ne bi živela. Živi se zdaj. Saj vsem razlagam, da je vplačevanje za pokojnino piramidna shema. A me nihče ne razume. Kot da sem z drugega planeta. Ljudje me tolažijo, da bom v penziji, jaz pa jim vztrajno pritrjujem, da penzije ne bo. Pa delam.

Upam,da umrem,še preden bom stara.

Te pomirim ali razkurim?

Od socialne, ki ne bo zadoščala za normalno življenje. Zato bom upravičena  še do dvakratnega dodatka v obliki plačila položnic.

Seveda bom dobila posebej dodatno še denar za kurjavo. To zgleda tako, da lokalnega gozdarja poznaš ti da potrdilo, mu odstopiš 50,00 EUR, ostalo pa zapraviš sam.

Večkrat letno bom šla na Rdeči križ, po prehrambene pakete – ki so -bog pomagaj – pripravljeni za pol vasi – potem razdeliš med sosede, ki ti nato dajo denar ali kakšno drugo hrano.

Tako greš tudi po obleke.

Se vmes malo zapustim in jočem pred tv in novinarji, da mi plačajo frizerje, dobri ljudje nakažejo denar, hrano, aparate, obleke….

Torej verjetno boljše, kot ljudje, ki delajo 40 let za minimalca.

vam se bomo smejali ker boste vsi pokrepali prej zaradi garanja hehehe

no, norca se pa ni treba delat iz poštenih delovnih ljudi… brez njih bi šlo pa res vse v maloro… jaz pravim, vsaka jim čast…

Mogoče mislim narobe ampak moje prvo vprašanje bi bilo zakaj posameznik ne dela? Zakaj vedno računat na pomoč države ali posameznikov?

1. Mogoče, ker ima kakšne zdravstvene ovire?

2. Ker so starši dovolj bogati in upa na njihovo doživljenjsko podporo.

3. Ker je len?

Vidim, da mlajši, ki začnejo s prvo službo pričakujejo pretirano visoke plače. Na podlagi česa ti jo pa lahko dajo? Na praktične izkušnje, ki jih tako v veliki večini nimaš, ker šola je samo teorija. Treba vzet v zakup, da vsako delo ti prinese določeno znanje in vedno na plačo ne moreš gledat. Lahko pa sčasoma, ko pridobiš določeno znanje/kompetence in se na nek način dokažeš pričakuje morebitno napredovanje ali zaposlitev v drugem podjetju.

Tisti, ki imajo kakršne koli zdravstvene ovire so bolj pripravljeni oz. zavzeti za iskanje službe saj se ne želijo vsem le smilit. Želijo biti kot vsi drugi in kolikor je možno neodvisni od ostalih. Če pa že imajo hujše zdravstvene težave je prav, da dobijo nadomestila, pa to večja kot tisti, ki lahko delajo pa so preleni, da bi.

Tisti, ki so leni itak iščejo vse možne luknje v sistemu lako bi da ne bi. Ukinit pomoč in naj gre v službo. Si pa to največkrat lahko privoščijo tisti, ki nimajo ničesar za izgubit.

Penzije verjetno res ne bo zato je treba razmišljat o tem, ko si mlad. Denar treba vlagat v stvari kjer ne gubi vrednosti ali pa jo pridobi, se naučit obrti brez katere ljudje ne zmoremo. Tudi kripto je ena od priložnosti in na nek način prihodnost.

Dela je dovolj. Ni nujno, da najdeš delo, ki te bo veselilo ampak, če imaš otroke, kredit za lastno streho nad glavo, karkoli pomembnega se boš prekleto dobro potrudil, da tega na izgubiš! Vsaj jaz bi. In v tem primeru poprimeš za vse kar si zmožen in znaš počet.

hehehehe, 28.11.2024 ob 15:29

vam se bomo smejali ker boste vsi pokrepali prej zaradi garanja hehehe

Če bomo pomrli tisti, ki delamo boste tudi vi

Tudi nam s polno delovno dobo ne bo dosti bolje. Če sploh kaj.

Tudi jaz sem mislila, da penzije sploh ne bo. V času moje delovne aktivnosti se je zahtevana delovna doba trikrat podaljšala (35 let, 38 let, 40 let). Ob vsaki pokojninski reformi sem dodala par let, da izpolnim pogoje. Pa vendar je prišla, upokojim se naslednji mesec. Vsaj tokratna pokojninska reforma, ki prihaja, me bo obšla. Tako da ne izgubit zaupanja.

Penzija, 28.11.2024 ob 13:31

V starosti jaz rada sploh ne bi živela. Živi se zdaj. Saj vsem razlagam, da je vplačevanje za pokojnino piramidna shema. A me nihče ne razume. Kot da sem z drugega planeta. Ljudje me tolažijo, da bom v penziji, jaz pa jim vztrajno pritrjujem, da penzije ne bo. Pa delam.

Ne vznemirjaj ljudi z napačnimi informacijami. Delamo zato da živimo. To življenje je razdeljeno med ljudi, ki delajo in tiste, ki so delali ter njihovimi potomci. V ustavi imamo zapisano načelo solidarnosti, ki je osnova sistema kroženja denarja. Državni uradniki in izvoljeni politiki skrbijo, da s predpisi in izvajanjem predpisov blažijo nihanja.

mah, saj ni nikakršne garancije …kar poglejte vsa ta -mlada umiranja…in so vplačevali itak… fajn delali in garali pa so šli za mavrico še preden …in kdo požre njihov denar ,ki so ga vplačevali misleč, da bodo uživali starost…

Anonimno 8834, 28.11.2024 ob 16:40

Ne vznemirjaj ljudi z napačnimi informacijami. Delamo zato da živimo. To življenje je razdeljeno med ljudi, ki delajo in tiste, ki so delali ter njihovimi potomci. V ustavi imamo zapisano načelo solidarnosti, ki je osnova sistema kroženja denarja. Državni uradniki in izvoljeni politiki skrbijo, da s predpisi in izvajanjem predpisov blažijo nihanja.

Denar ne kroži. Denar gravitira k tistim, ki ga imajo največ.

Tisti ga tudi največ zafrčkajo.

Darinka56, 28.11.2024 ob 12:48

Kako boste živeli v starosti tisti brez ali z nekaj leti delovne dobe? Pokojnine ne bo.

Prasica, ki jo poznam pravi, da bo država dala. A misliš, da ji bodo pri 60ih ukinili socialbo in denar posebej za najem. Država je Peder Pan. Kdor je sam od sebe odvisen, bo to tudi do smrti.

Odpoved TV, 28.11.2024 ob 15:10

Te pomirim ali razkurim?

Od socialne, ki ne bo zadoščala za normalno življenje. Zato bom upravičena  še do dvakratnega dodatka v obliki plačila položnic.

Seveda bom dobila posebej dodatno še denar za kurjavo. To zgleda tako, da lokalnega gozdarja poznaš ti da potrdilo, mu odstopiš 50,00 EUR, ostalo pa zapraviš sam.

Večkrat letno bom šla na Rdeči križ, po prehrambene pakete – ki so -bog pomagaj – pripravljeni za pol vasi – potem razdeliš med sosede, ki ti nato dajo denar ali kakšno drugo hrano.

Tako greš tudi po obleke.

Se vmes malo zapustim in jočem pred tv in novinarji, da mi plačajo frizerje, dobri ljudje nakažejo denar, hrano, aparate, obleke….

Torej verjetno boljše, kot ljudje, ki delajo 40 let za minimalca.

Poznam še dve, obe hišo. Ena štuk, druga tudi. Obe sami v bajti. Ena je s partnerjem, ki socialo vleče in mati, ki živi v tujini oddaja. Hodijo po vse na socialo. Prasica prva se mi je posmehovala, ker šparam s kurjavo. Njej še distavi csd. Uživajo prasice gnile lene pofukane.

Sram vas je lahko tiste, ki se posmehujete delavcem. Oni vas futrajo, da lahko pitate vaše gnile riti, ki  niso vredne tega, da teptajo ta planet. Jaki junaki, da vas morajo tuji ljudje preživljat. Če je to vredno smeha…mene bi bilo sram.

Pa ful pametujete, kako boste to pa ono, pa šli na karitas, csd…če ne bi bilo nas delavcev, s katerimi se polni lačna državna blagajna, bi vi šli samo še za mavrico od lakote. Tle pa se napihujete, kot da ste ne vem kaj dobrega naredili. Obup od vas!

Socialci dobijo praktično skoraj isto v penziji kot tisti ki garajo 40+ let za minimalca ali malo nad njim. Al misliš da jih ko so stari fuknejo iz socialne? Bog ne daj da se ti kaj zgodi in moraš it v invalidsko, boš dobila manj kot zavaljena po jajcih praskajoča se praseta, ki socialno vlečejo že od vekomaj. Da bi sistem uredili, povišali invalidnine, omejili socialno na leto/dve tako kot je povsod v normalnem svetu….ne zgleda. Pri nas je pač goljufanje in kraja način življenja nekaterih. Znajdi se temu rečejo. Sprot k se pizdijo kako drugi več uspejo krast kot oni sami. Socialna je POMOČ ko se ti zalomi. Ne kariera kot jo sedaj nekateri jemljejo. Zakaj ni nobenega tako pogumnega da bi se te anomalije lotil si pa sami odgovorite….

Ti povem iz izkušenj, da dobijo več kot tisti z 40 let delovne dobe.

Penzije nas večina ne bo dočakala, saj bodo dobo višali vztrajno.

Imam 3 mesece dobe, pa še to v obliki sš prakse, star bom 40. Iskreno me bk ker pomoč države in varstveni skupaj naneseta skoraj toliko, kot dobiva nekdo, ki je prejemal vsa leta minimalko (Razlike je borih 120€). Z vzvišeno glavo lahko hodim mimo povešenih trgovk, proizvodnih delavcev, gradbincev in podobnih nižje ovrednotenih profilov.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close