Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek MACA – prehransko dopolnilo

MACA – prehransko dopolnilo

Po objavi v Jani, sem si tudi jaz kupila to zloglasno maco. Pa dajte mi razložit, kako to lahko uživate? A mešate z mlekom ali samo z vodo. Ko sem to stvarco zmešala z vodo, me je prvo skoraj uničilo od smradu, potem pa še tak ogaben okus… Kaj delam narobe (razen da to stvarco uživam a ne?)
Hvala za vsak pameten, pa tudi nepameten odgovor.

ravno sem jo prvič spila, res je slabega okusa 😀
upam, da je vsaj res, kar piše v Jani
sem jo dala v sok in spila na hitro
lahko je tudi kot dodatek smoothijem, mueslijem….

s sokom je čisto spodobnega okusa 🙂

Ne smeš piti zvečer, ker povzroči nespečnost. Sem zadnjič isto naredila preden sem prebala.
A katera čuti malo več energije v telesu. Jaz imam občutek, da me res greje in daje energijo.

zato so si pa kapsule izmislili 😉

Jaz težko kaj rečem o učinku tega “napoja”. Konzumiram še ga komaj 3 dni. Sicer zvečer vzamem tudi eno žličko, spim lahko normalno. Priznam pa, da je ta teden ful težki, ampak dejansko imam občutek, da imam več energije, čeprav nisem prepirčana, ali je zato kriva maca, ali pa samo dvig pomladanskih hormonov 😉
Priznam pa eno: po zaužitju mi gre dobesedno na bruhanje, tudi jagodni sok ni posrečena kombinacija (če bi si še kdo poleg mene spomnil take “pametne” kombinacije), ampak potem več ne morem jesti; danes zjutraj sem pojedla kos kruha z namazom, potem pa do malice ob dvanjstih nisem čutila nobene lakote… nagravžen okus očitno prepriča moj želodec, da nisem več lačna 😉

šalo na stran…punce, z maco pa bodite res previdne…ni kar tak.

Par dni nazaj sem že odgovorila na vprašanje kako je s tem prehranskim dopolnilom.
Jo pijem že skoraj mesec in pol, ne vidim kakšnega ućinka … niti pri dvigu energije (zaradi manjka le-te sem sploh začela s pitjem), niti pri kakšni drugi stvari.
Morda sem res preveč pričakovala.

Pila sem jo že tudi pozno popoldan, proti večeru – nič od nespečnosti.

Mešam jo z vodo – ja, to je bljak :)), poskusila sem z mlekom – huh, to pa ni šlo dol.
Največkrat pa sedaj s pol kozarca soka.

Če veš kaj takega, kar je nam neznano – pač če imaš mogoče kak uporaben link, bi ti bila hvaležna, če bi ga gor priplonkala, ali pa če se ti ljubi, da se mogoče razpišeš… sorry, ampak danes tudi mene daje lenitis in se mi ne ljubi strička gugla guglat 😉
pa lep večer

Pravkar prebrala članek v Jani, kje ste jo pa kupile?

Lp,

http://www.planetbio.si/maca-root-koren-maca.html
povezava do članka v jani je na tem linku

pričevanja in tudi predavanje avstralske znanstvenice dr. Lily Stojanovske na simpoziju slovenskih in hrvaških znanstvenikov s področja menopavze in andropavze pred dvema letoma kažejo, da je maca veliko več, pijejo/uživajo jo nekateri slovenski ginekologi

kje ste jo kupile?

DM, ima jo tudi Bazilika v Cityparku.. bio 20€

Tudi slučajno ne pomaga nič. Spravite se ven na zrak za energijo. Od začetka je muka, potem preide v navado, počutje in energija pa se izboljšata 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

pri nas prepovedana za prodajo, ker preveč vpliva na hormone?

Sem kupila in mi ni tako groznega okusa-kot slaba kava z okusom karamele. Ce zares zelite okusiti nekaj ogabnega si kupite kitajsko shisandro-sadez petih okusov,katera pa je zelo razstrupljevalna,

priporočam, da se vsa tako imenovana superživila/funkcijska živila uživa s gostim sokom, sam jih še rajši zmešam kar z mešalnikom/metlico za kapučino – na baterije, ki prah razbije in ga zmeša s sokom. Le tako se izgubi premočan okus – ki je pri maci zame dober, težje pa sta kakšna šisandra, ali pa ašvaganda. V bistre soke ali pa voda ni ok. Pravilo pri uživanju takšnih ali drugačnih prehranskih dopolnil (ali pa tudi druge hrane), da se ob tem normalno gibamo – tudi država (zakonodaja) od nas zahteva, da se navede za kakšen izdelek gre, kaj je pogoj za uživanje. Na vsak izdelek je potrebno napisati da ni nadomestilo uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Bistvo funkcijskih živil je v tem da dodajo telesu določene minerale ali/in vitamine, ki jih vsebujejo. Ima pa vsako funkcionalno živilo svoje lastnosti, kakor imajo recimo čaji, in vplivajo na določne funkcije v telesu.

Marko, Biotopic

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close