Zdravljenje Tramal
Pozdravljeni,
zanima me, ce ima kdo izkusnje z odvajanjem od opioidov, ki so predpisani na recept. Tramal uzivam ze 4 leta, imela sem poskodbo hrbtenice in posledicno kronicne bolecine, isijas. Vzamem ga od 400mg, vcasih pa tudi po 800mg na dan, v dveh ali treh odmerkih. Npr zjutraj takoj ko se zbudim 300mg naenkrat, potem pa 200mg opoldan, 300mg zvecer, na slab dan. Drugace sem vecinoma med 400mg in 600mg. Zanima me, kako ucinkovito je zdravljenje v ustanovah, npr CZOPD ali kaj podobnega. Ce ga ne vzamem se pocutim grozno, dobim abstinencno krizo, postanem depresivna, najdlje sem bila brez njega 3 mesece in sem se vsak dan slabse pocutila, pa sem se trudila, zelo. Sportala, brala knjige, meditacije, joga itd. Telo krici po visjih dozah jaz pa iz leta v leto bolj zgubljam kontrolo.
Hvala in lp
Jaz sem to dobila po poskodni reber. Zdravnika sem vprasala, ce to ni slujacno opiat in mi je sveto zagotovil, da ni. Jemala sem 1/3 predpisane doze in cez dva dni in pol sem imela cisto vse znake predoziranja, samo v komo in smrt nisem sla. Sele potem sem dobro prebrala, kaj sem sploh jemala in je sel direkt v smeti. Zato me cudi, da ti nisi imela na zacetku nobenih simptomov predoziranja.
Na tvojem mestu bi tudi jaz postopno zmanjsevala, mogoce cez dobo enega do treh mesecev, cisto pocasi, da telo sprejme manjso dozo. Moras biti vztrajna, ne se vdati, tudi ce je slabse, ker to bo samo prehodna faza. V nasprotnem primeru ne bos mogla nenehno zvisevati doze. Kaj bos potem, ko bo zdravnik rekel, da ne gre vec? Kupovala na cesti in tvegala, da umres? Ce ne mores sama, poisci strokovno pomoc in oporo v bliznjih. Vztrajaj in ti bo uspelo.
Hvala, in ne, nisem imela nekih stranskih ucinkov, nasprotno. Mal me je zbudil, toplo mi je postalo v trebuhu, samozavestna, odprta, “boljsa jaz”, skratka…srecna sem bila. Pa bolelo me ni nic, to je pac ta opiatska evforija. Vam pa ne znam z besedami opisati v kaksno zalost in trpljenje te potem to pahne za tem ko ta faza mine. Bom poskusila res pocasi, bolj kot grem proti 0, tezje je. Telo kar krici po visji dozi.
IMAM 4 ŠKATLE TABLET TARGINACT 10/5 MG ZA PRODAT.
PIŠITE MI NA MAIL gromozansky@proton.me
Cena je 30€ na škatlo
Le zakaj bi te obsojali? Tukaj smo zato, ker bi ti radi pomagali. Najboljše pa je, da se o tem posvetuješ z osebno zdravnico. Poskusila ti bo dati kaj drugega. Za začetek pa poskušaj zmanjševati dozo. Najslabše je kar odrezati, telo je navajeno na določene substance in nato nastopi kriza. Tramal ni hec. Tudi zdravniki bi morali biti pazljivi, kaj predpisujejo.
Upam, da boš težave premagala. Vse dobro ti želim.
Guest, 20.10.2024 ob 20:41
Hvala, in ne, nisem imela nekih stranskih ucinkov, nasprotno. Mal me je zbudil, toplo mi je postalo v trebuhu, samozavestna, odprta, “boljsa jaz”, skratka…srecna sem bila. Pa bolelo me ni nic, to je pac ta opiatska evforija. Vam pa ne znam z besedami opisati v kaksno zalost in trpljenje te potem to pahne za tem ko ta faza mine. Bom poskusila res pocasi, bolj kot grem proti 0, tezje je. Telo kar krici po visji dozi.
ZAnimivo..kar jaz sem dobila tudi predpisanega in sem po ni tableti bila kot avion..bolelo me je enako le vseeno mi je bilo..zadeta totalno..tako da je bila prva in zadnja..nisem upala več..
Želim ti da uspeš priti na “nulo” in vztrajati..ne vem kakšna je prava pot zate..upam da jo najdeš. Vse dobro..
Forum je zaprt za komentiranje.