res pomaga tudi pri povišanem holesterolu?
Oglje “topi” slab holesterol v prebavnem traktu, natančneje v črevesju. V črevesju nase veže holesterol in maščobne kisline, ki ga vsebujejo in tako prepreči absorbcijo le tega. Lahko ga zniža (slab holesteril) do 25%. Bi verjela tej razlagi. Sorvaste ne jem več, saj zaradi hudih bolečin v mišicah nisem mogla spati po noči in sem na meomente komaj hodila. Tudi, ko sem jo pridno jemala, se je holesterol znižal minimalno- ob priporočeni prehrani.
Za bi verjela
Bokecine so bile samo v enem delu misic ali vsepovsod? Meni je ob jemanju, v prvem tromesecju holesterol padel za polovico vrednosti. Res pa je, ob ustrezni prehranu, fizicni aktivnosti oz. izgubi nekaj kilogramov. Kokar dobim kak kuligram pa ze malce poskoci. Preden sem zacela jemati sorvarto, sem zgubila na tezi, raven trigliceridov je tud padla pod zgornjo vrednost, jetreni testi na boljsem, sam holesterol pa vzstrajal navzgor tja do 6.3. No pol sem popustila in zacela jemat zdravila, ker ze imam visok pritisk. Nekasne druge razlage kokar, da ko se na splosno staramo, se tud notranji organi starajo, v tem primeru jetra ter ne delujejo 100%. Neki ze morajo rect.
Čebela_adela, 09.10.2024 ob 14:04
oglje posrka marsikaj v črevesju. tudi tisto, kar bi sicer nujno potrebovali. od vitaminov, mineralov, do zdravilnih učinkovin, ki jih jemljemo z zdravili. tak da je mogoče tu potrebna previdnost…
Oglje pobere marsikaj. Treba je pazit, ko uživamo to oglje, da minimalno 2 uri prej zaužijemo zdravila, dodatke,viramine, minerale. No, saj to oglje uživamo le v izjemnih primerih. Takrat še vseeno naredi več koristi, kot škode.
Povišan holesterol je lahko zaradi zamaščenih jeter, nepravilno delovanje ščitnice ali slinavke, lahko tudi zaradi prikritih vnetij v telesu. Zato ni smiselno posploševati, kaj ga znižuje. Pri zamaščenih jetrih je uspešen čaj iz jetičnika, ne pa recimo pri anomalijah ščitnice.
Idealen bi bil pregled tistih organov, ki povzročajo visok holesterol in saniranje težav tega organa. Poiskati vzrok, ne pa pavšalno zdraviti posledic.
zdravila za holesterol povzročajo demenco. tuji strokovnjaki že nekaj let opozarjajo na to.
poleg tega je bilo še ne tolk desetletij nazaj normalno imet holesterol višine 300, 350, vprašajte stare med sestre. to nižanje holesterola povzroča kup možganskih bolezni, ne serite s tem. možgani so 90%+ iz maščobe, maščoba v telesu mora bi. pozitivni in negativni holesterol pa ne obstajata, to je zajeb. ni enega brez drugega.
Ok, menis, da zdravila povzrocajo okvare-demenco, ker znizujejo raven holesterola v mozganih. Pa imas to podkrepljeno, razen izjav starih medicinskih sestr. Po tvoje pol tisti, ki sicer imajo nizjo oz. pod mejno vrednost, imajo poskodbe v mozganih. Da vsaka celica v telesu potrebuje holesterol, nas vecina ve, v zilah in predelu abdomena pa ni zazeleno. Moje stalisce, bolje imeti pri 80 demenco, kot pri 50 srcni ai mozganski infarkt.
Anonimno 6209, 09.10.2024 ob 16:19
Ok, menis, da zdravila povzrocajo okvare-demenco, ker znizujejo raven holesterola v mozganih. Pa imas to podkrepljeno, razen izjav starih medicinskih sestr. Po tvoje pol tisti, ki sicer imajo nizjo oz. pod mejno vrednost, imajo poskodbe v mozganih. Da vsaka celica v telesu potrebuje holesterol, nas vecina ve, v zilah in predelu abdomena pa ni zazeleno. Moje stalisce, bolje imeti pri 80 demenco, kot pri 50 srcni ai mozganski infarkt.
stare med sestre ti bodo povedale , da so včasih imelo tudi druge vrednosti za tlak in sladkorno. vse vrednosti se vedno bolj nižajo zato, da ima farmakomafija čimveč strank. to je zajeb. delam v zdravstvu, moja mama je med. sestra, moj bratranec kirurg, nimaš pojma kaj vse mi vemo, pa ne pride v javnost ker se zavedamo, da nam ne boste verjeli.
futraj se dalje s temi zdravili, ljudje so že pri 50+ dementni, večina zadnje čase zboli se pri 70. ampak kot si rekel, bolje da imaš demenco 30 ali celo 40 let kot pa da bi razmišljal s svojo glavo.
tudi meni so na zdravniškem napisali da imam previsok holesterol, 2.7 je bil. da moram nujno k zdravniku. misliš, da sem šla? mi na kraj pameti ne pade.
Barbara o’neill govori o tem. poišči na YouTubu ali na fbju, tiktoku. tukaj dajem Link ampak ne vem, če bo prijel
zdej pa tko.
posluste mene
prehrana je najvaznejsa.
verjemite da ce greste na dijeto. samo sadje in zelenjavo ne kuhano in orescke in nic drugega. se vam bo vse poboljsal. to morte verjet. sadje in sruovo zelenjavo. ce pa pijete caje pa ne vroce vode. samo mlaccno. list od caja crkne takoj ko zalijes z vroco vodo. pol pa itak mas sam vroco vodo z okusom.
Forum je zaprt za komentiranje.