Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Splav s tabletami

Splav s tabletami

Ženske delamo splavd iz takšnih in drugačnih razlogov.Lahko je spontani, lahko si prrmlada, lahko si posiljena, lahko je nezaželen….apak kdo si je zmislil splav s tabletkami?!!!! Greš v bolnišnico ti dajo tableto, da ti kao uniči nosečniški hormon, da zarodek, plod odmre….čez dva dni prideš nazaj v bolnišnico, ti vstavijo tableti v nožnico, ki naj bi povzročil krče, mehčanje matetičnega vratu, krvavenje….splav.Ležat moraš 3 do 4 ure in trpet….če se v tem času nič be zgodi dobiš tableto v usta….ene pa imajo tako nesrečo, da se ne očisti vse iz matetnice in ti na živo, brez anastezije še ostanke ven odstranijo……..Zakaj je to potrebno, zakaj je potreben tako dolgi splav?!!! Je ja bolj enostavni operativni.poseg pod narkozo?!

Vsako ” normalno” žensko to potre, sploh psihično….a je res potreben tako krut splav?!!!!

Slišala sem za te neke tabl. za dan po al neki tazga ampak da pol dobivajo še tabl.v noznico ipd? Ne vem, prvič slišim za tak protokol. Ne vem lej posilstvo. Logično, jasno..ampak za vse ostalo se pa valda da prej razmišljat al ne? Sej nismo samo bitja nagonov ampak tudi razuma.  Al ne vsi?

Ja, očitno se to zgodi, če ti lekarnarca zavrne izdajo KT. Ugor vesti, baje. Realno pa vakuum v glavi.

Kakšna pravokacija.

Zato, ker pri splavu s tabletko naredijo bistveno manj škode kot pri običajnem splavu, ko ti na grobo z raznimi pripomočki spraznejo maternico. Pri splavu s tabletko se ščisti samo, redki so primeri, ko ne gre vse ven in moraš na čiščenje. Pri običajnem splavu pa morajo vse ven dobesedno spraskat.

Jaz sem morala na splav, ker je otroku nehal biti srček. Ker je bil otrok zaželjen in sem imela namen ponovno zanositi, so mi svetovali tabletko, ker lahko potem po splavu počakaš do prve menstruacije, potem naredijo uz da vidijo, če je vse šlo ven in potem lahko takoj poskušaš znova zanositi. Praktično po enem mesecu ali dveh. Pri običajnem splavu ne smeš zanositi vsaj pol leta. Tako, za primerjavo, kaj telesu naredi eno in kaj drugo.

To niso tablete za nadlednji dan, tisto so KT tablete.

Splav se dela s kombinacijo dveh mifeproston, nekako tako se imenuje, pa še ena je s posobnim imenom. Kombinacijo obeh se vzame.  Neke krče povzročijo, zarodek se izloči in to je to. To dvoje je 95 % zanesljivo, se mi zdi da do 2. meseca.

Vse, kar se dodatno dela, je pa 100 % zanesljivo, bolj varno, da res ni nobenih kompllikacij. Do tistega 10. tedna ali nekaj takega.

Če se ne bi nespametno fukalo teh vprašanj, dvomov, iskan,…, ne bi bilo. Jutri dopoldne se vidimo:

Vabljeni na Pohod za življenje v Ljubljani, v soboto, 5.10.2024 ob 10.00 uri na Prešernovem trgu v Ljubljani. Pohod za življenje bo potekal pod geslom: Vsak nerojeni otrok je človek!

[https://youtu.be/nS2rsLNKYDE?si=Shyxur5S43uqWyqa]

Z vami sem, Vesel oče

Vrste abortusa in njihova specifičnost

Abortus, znan tudi kot splav, se lahko razdeli na več vrst, odvisno od načina izvedbe in časa, ko se postopek izvede. V nadaljevanju so opisane glavne vrste abortusa ter njihove specifičnosti in potek.

1. Zdravstveni abortus (medicinski splav)

Medicinski splav je postopek, ki vključuje uporabo zdravil za prekinitev nosečnosti. Običajno se uporablja v zgodnjih fazah nosečnosti, običajno do 10. tedna. Postopek poteka v dveh korakih:

Prvi korak: Uporaba zdravila mifepristona (RU-486), ki blokira delovanje hormona progesterona, kar vodi do prekinitve nosečnosti.

Drugi korak: Po 24 do 48 urah se vzame zdravilo misoprostol, ki povzroči krčenje maternice in izgon ploda.

Medicinski splav je pogosto manj invaziven kot kirurški postopki in omogoča ženski večjo kontrolo nad situacijo.

2. Kirurški abortus

Kirurški abortus vključuje fizično odstranitev ploda iz maternice in se običajno izvaja v kasnejših fazah nosečnosti ali kadar medicinski splav ni mogoč. Obstajajo različne metode kirurškega abortusa:

Aspiration (vakumska aspiracija): Ta metoda se najpogosteje uporablja do 12. tedna nosečnosti. Uporablja se vakuumska naprava za odstranitev tkiva iz maternice.

Dilatacija in kuretža (D&C): Ta postopek vključuje širjenje materničnega vratu in uporabo kuretke za odstranjevanje tkiva iz maternice. Pogosto se uporablja po 12. tednu nosečnosti.

Dilatacija in evakuacija (D&E): Ta metoda je podobna D&C, vendar vključuje tudi uporabo instrumentov za mehansko odstranitev ploda in placente ter se običajno uporablja po 13. tednu nosečnosti.

3. Inducirani splav

Inducirani splav je splav, ki ga sproži zdravnik zaradi različnih razlogov, kot so zdravstvene težave matere ali fetalne anomalije. Ta postopek lahko vključuje tako medicinske kot kirurške metode.

4. Samoizvedeni splavi

Samoizvedeni splavi so postopki, ki jih ženske izvajajo same brez strokovne pomoči ali nadzora zdravstvenega osebja. Ti postopki so pogosto nevarni in lahko povzročijo resne zaplete ali smrt.

Specifične značilnosti vsake vrste:

Medicinski splav je manj invaziven in omogoča večjo zasebnost.

Kirurški abortus zahteva medicinsko oskrbo in je bolj invaziven.

Inducirani splav je pogosto povezan z zdravstvenimi razlogi.

Samoizvedeni splavi predstavljajo veliko tveganje za zdravje žensk.

Vsaka vrsta abortusa ima svoje prednosti in slabosti ter zahteva ustrezno medicinsko oskrbo in podporo.

Verjetnost pravilnosti odgovora: 95%

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close