Strokovnjak za težave z lasmi
Celo življenje sem imela tanke in redke lase, pa sem vseeno nekako to prikrila z določenimi pričeskami. Po vsakem porodu mi jih je ogromno izpadlo, vendar so si v cca 1 letu zopet opomogli. Pred 2 letoma so mi pa začeli enormno izpadat, stanje se pa ni popravilo. Lasje mi tako že 2 leti izpadajo v velikih količinah, že 2 leti jih nosim spete v rep (ki je bolj podoben podganjemu repku), ker nobena pričeska ne pride v poštev pri takšni količini las. Nobene naravne metode ne pomagajo, prav tako ne razni pripravki…
Razmišljam celo o lasuljo, tako grozno se počutim.
Ali mi zna kdo karkoli svetovati?
Prosim in hvala
Če lahko kaj narediš, lahko malo. Tukaj igra veliko vlogo genetika. Kakšna lase je imela mama, oče, stari starši, bratje, sestre, sestrične, bratranci … Verjetno nisi edina v družini s tem problemov.
Kolikor sem jaz prebrala je najboljše naravno zdravilo za takšne lase neoluščeno proso, ki ga zdrobiš in daš npr. v jogurte, smootije ali ostalo hrano. Ampak pravijo 3 mesece vsakodnevno po eno veliko žlico.
Veliko obljubljajo tudi maske in natiranja z rožmarinom, vendar nisem poskusila.
Moja sodelavka je rekla, da so ji pomagali vitamini B skupine (vzela najcenejše iz DM-a), ki jih je jemala redno, da ji je zraslo nenormalo veliko novih laskov.
Na spletu najdeš marsikaj. Probaj marsikaj.
Pa posvetuje se z zdravnikom, naj ti da podrobno pregledati kri, če so vrednosti vitaminov, mineralov ipd. v mejah normale.
Imej kratko frizuro ali največ paž, da si lasje opomorejo. Prenehaj z uporabo fena in vseh drugih naprav, lase posuši na zraku. Po umivanju jih razčeši šele po desetih minutah. Uporabljaj čim manj agresivne pripravke za nego las. Pri umivanju je najpomembneje, da dobro umiješ lasišče, a večina šamponov se samo peni in posledično mnogi mislijo, da je bistvo v umivanju las. Pore lasišča morajo dihat za zdrave lase, še najbolje je uporabiti pripravek, ki ti bo z masiranjem odstranil odmrle celice in dal dihat lasnim mešičkom.
Forum je zaprt za komentiranje.